Invidia - Dan Puric
Raspunsuri - Pagina 5
andata spune:
Inaioana, mi-a placut citatul postat de tine. Sincer. Si mi se pare cu atat mai mult ca subliniaza ceea ce sustine Puric: faptul ca se ajunge la demitizare...
Ne renegam ideile, valorile, istoria. Pt ce? Ca altfel FMI nu ne mai da bani? Ca nu mai vin investitori? Decat de aia care au liber sa faca depozit de substante radioactive la 5 km de litoral sau combinat chimic la 2 km de mare, mai bine lipsa. Ce ti se pare aiurea cand "mim"-ul spune ca datoriile noastre le vor plati copiii nostri? Suntem datori vanduti, nici nu mai avem ce sa vindem din tara. Poate tara cu totul si cu noi in ea. Am distrus economia, am distrus agricultura, a mai ramas de distrus viitorul. Si atunci il amanetam. Ce conteaza ce vor face copiii nostri?
Evident ca Puric spune lucruri pe care le stim toti, sau cel putin o parte din noi. Cati insa au curajul sa le spunem pe fata? Cati romani au iesit in strada cand s-au anuntat taierile? Si cati greci, italieni, francezi etc cand s-au anuntat la ei masuri mult mai blande decat la noi? Cati nu au rasuflat usurati ca masurile luate nu ii afecteaza direct pe ei? Cati au recunoscut ca intentia guvernului, dincolo de declaratiile sforaitoare, a fost de la inceput cresterea TVA-ului?
Majoritatea romanilor, ne place sau nu sa recunoastem, suntem o turma la bunul plac al alesilor. Il aplaudam pe Diaconescu, il admiram pe Becali si intindem palma la FMI. Si cand francezii inventeaza salutul romanilor, cu palma intinsa si aplecat de spate, guvernul nostru doar protesteaza un pic, de forma, fara vlaga.
Unde e demnitatea noastra?
Si cand unul se ridica din multime si spune lucrurilor pe nume, oitele se aduna si behaie speriate, sa nu se creada ca e si opinia lor. Ba se mai trezeste una sa-i dea si in cap celui care a indraznit sa spuna ceva, ca sa profite un pic de bunavointa stapanului. Bleahhhh. Stii de cate ori in viata m-am lovit de meteahna asta a unora dintre romani?
Asta e istoria noastra si o repetam. De cate ori dintre noi s-a ridicat un om de valoare a fost insultat, incoltit, renegat si uneori linsat. Recunoastem valoarea doar cand dispare in nefiinta.
Iti recomand o carte interesanta, de Bogdan Ficeac. Candva, mi-a limpezit multe semne de intrebare. Se numeste "Tehnici de manipulare", nu mai stiu anul si editura.
Si sincer, as prefera sa-l vad pe acest mim presedinte decat sa cred ca pt presedinte ar fi mai bine sa fie doar mim.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
unducthable spune:
Carti scrise
Omul frumos
parerea unui cititor:
[b]"
Azi m-am apucat sa citesc Omul frumos, cartea lui Dan Puric. Este o carte pe care ar trebui sa o citeasca toti cei ce stiu a citi."
inaioana spune:
Sdcristian, am mai uitat ceva important in legatura cu implinirile in viata publica ale domnului in cauza: a fost nominalizat in topul Rudotel Zece Voci Pentru Romania creat de Academia Catavencu:
http://catavencu.ro/top_10_voci_pentru_romania-12347.html
Dicursul sclipitor poate fi vizionat cat si auzit in clipul de aici: http://catavencu.ro/propunerea_nr_7_dan_puric-12490.html
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
andata spune:
Adaug:
Culmea culmilor e ca eu l-am votat pe Basescu si chiar am crezut ca e omul potrivit.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
inaioana spune:
Andata, acest individ este probabil valoros prin arta sa (personal nu gust genul, dar nu pot sa ii contest valoarea). Ca ganditor este zero si un exaltat periculos pentru minti fragile si imature, cam asa ca ale romanilor.
Sa nu amestecam lucrurile. Eu nu am iesit in strada pentru ca nu am de ce. Masurile economice de dreapta mi se par mai mult decat justificate si daca ar fi fost dupa mine ar fi fost mai dure in substanta decat au fost. Dar suntem off-topic, optiunile politice mi le-am exprimat la sectiunea dedicata.
De asemenea afirmatiile aberante de toate tipurile incepand de la pseudocitatele pe care le foloseste sforaitor si exagerat de abundent ca argumente ad verecundiam, precum si fantasmagorii stilizate precum aceea ca basmul tinerete fara batranete este precursorul teorie relativitatii, de unde rezulta fara putinta de tagada ca poporul roman este superior lui einstein...ce poate un om serios comenta pe temele astea?
Din nefericire mult artisti se compromit in acest fel.
Inca un citat, ca ne plac:
"Nimic nu e mai enervant decit artistul care vrea brusc sa devina datator cu parerea. E un sindrom comun la toti din tagma asta, de la ala care jongleaza maciuci la ala care zice subiduap in spatele lui Banica Jr. Motivul e simplu. Artistii sunt oameni speciali intr-un domeniu. Da, esti special in desen. Desenezi mult mai bine decit restul lumii. Da, ai o voce speciala, cinti mult mai misto decit majoritatea oamenilor. Dar ei nu inteleg sau nu vor sa inteleaga faptul ca sunt speciali doar intr-un domeniu, ca specialul ala e o exceptie, nu o definitie a fiintei lor. Ca in afara de o maiestrie fabuloasa intr-un domeniu artistic sunt la fel de mediocri ca nea Ghita, turnator formator la combinat. E greu sa faca diferenta. Mai ales ca au auzit toata viata „Esti special!” nu „Esti special la x, in rest esti mediocru!”. De aceea toti artistii au impresia ca sunt mai inteligenti si mai sensibili la latura filosofica a gindirii decat noi, restul oamenilor. Se cheama sindromul Dan Puric. Si e ceva extrem de [cenzurat]. Sa auzi un cintaret cum cugeta e ca si cum l-ai auzi pe CeTePe cantand."
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andata Majoritatea romanilor, ne place sau nu sa recunoastem, suntem o turma la bunul plac al alesilor. Il aplaudam pe Diaconescu, il admiram pe Becali .... |
... il ascultam pe Dan Puric, ...
andata spune:
Eu am auzit o femeie de serviciu cugetand si mi s-a parut mai profunda decat Boc. Avea mai mult bun simt decat 10 parlamentari.
Probabil insa ca daca un parlamentar ar fi trebuit sa traiasca din salariul ei amarat si ar fi trebuit sa intretina si 2 copii, unul de scoala si unul de gradinita, ar fi capatat si el, brusc, bun simt.
Nu discut aici nici eu masurile pe care le putea lua statul. Pt ca daca le enumar aici, nu ma pot opri sa nu enumar si ce vrea guvernul sa faca in cele din urma cu banii astfel "economisiti".
Nu pricep de ce acceptam un cioban ca europarlamentar dar nu putem accepta ca un om de arta sa aiba pareri politice. Problema de fapt nu e ca le are, ci ca le spune si inca tare. Deranjeaza. Si incep romanii sa se trezeasca. Si unora nu le covine. Si atunci platesc un trepadus, doi, trei, lingai mercenari, care sa il discrediteze pe respectivul. Sa nu se trezeasca iar ca romanul gandeste singur si ca nu mai suporta ca el sa plateasca pt a fi tratat ca un milog la administratii financiare, in spitale si cam in toate institutiile de stat. Ca nu mai vrea sa plateasca ca sa vada copii morti in spitale in timp ce un parlamentar cheltuie lunar 30000 ron. Sa nu cumva sa-si dea seama ca e criza doar pt popor si nu pt alesi.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
aschiutza spune:
Pentru cine nu stie cine e Dan Puric: e un actor deosebit. Nu numai mim, am avut sansa sa il vad si in alte piese. Are o versatilitate a jocului deosebita si dupa parerea mea e unul dintre cei mai buni. Si a spune "doar un mim" inseamna sa fii pe de laturi la ce inseamna teatru, pt ca a fii mim e destul de dificil, comunicarea non-verbala nu e la indemina oricui. La piesele lui trebuia sa iti iei bilete cu saptamini inainte (asta prin anii 90 cind eram studenta in Bucuresti), iar sala Atelier era plina de viitori actori si regizori... Eu m-am carat special pina la Berlin sa il vad intr-una din piesele lui de pantomima: singur pe scena a tinut peste o ora toata sala in mina.
Acu despre opiniile lui. Ca cetatean are tot dreptul sa isi exprime opiniile. Daca unii dintre romani vad in el urmasul lui Satan sau pe noul Mesia, asta zic eu ca e tipic romanesc. Dar nu inteleg eu de ce fiindca e artist trebuie sa isi tina gura, sau de ce e mai prost decit acei politicieni romani care toaca la platitudini toata ziua, sau moderatori TV cu limbaj de mahala si pretentii de vedeta, sau acei mici burghezi care toaca politica la o bere. Are curaj sa isi expuna opinile in public - bravo lui! Asta inseamna democratie.
Nu inseamna ca sunt de acord cu toate opiniile lui de cetatean. Ba pe departe. Dar nu am dat pina acum de nici o opinie care sa ma faca sa il vad "periculos" pt societate sau "xenofob". E nationalist si traditionalist ortodox. Nu l-am auzit sa spuna ceva ce nu au spus parinti de manastire sau alti intelectuali nationalisti.
Teama de a fii nationalist o inteleg la nemti, dar nu o inteleg la romani. A fii nationalist nu te face direct extremist: una e sa spui "imi iubesc neamul si sufar pt el" si alta e sa spui " ii urasc pe....". Una nu conduce la cealalta in mod direct.
Ca spune "platitudini", asta dupa parerea unora - fiecare cu nivelul pe care il vrea de discutie. Eu de exemplu m-am plictisit de Coehlo dupa doua carti, altii il considera grozav... Dar uneori adevaruri mari se spun cu pilde si cuvinte simple.
Pentru mine Puric ramine un actor grozav, egal ca nu sunt de acord cu opiniile lui. Consider ca "tolerant" insemna sa fii capabil sa nu denigrezi un om doar pt ca nu esti de acord cu vederile lui politice si religioase. Toleramta inseamna sa accepti dreptul celuilalt sa aiba alte convingeri.
Bineinteles ca nu ma refer aici la discursuri jignittoare, defaimatoare, extremist-violente a la Vadim. Dar nici aici nu vad solutia in a raspunde la fel de defaimator, jignitor si intolerant.