Invidia - Dan Puric

Invidia - Dan Puric | Autor: unducthable

Link direct la acest mesaj

nu stiu unde sa pun subiectul

"If you can't say something nice, then don't say nothing at all"

"Invidia
Intr-o zi, vecinul nostru de bloc si-a luat un aparat de aer conditionat. Era un zaduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer conditionat si nici bani ca sa ne cumparam unul. Sufeream de caldura si de invidie. Aveam insa o biblioteca. Ne-am uitat in ea si am scos cugetarile lui Seneca. Am citit de acolo o pagina-doua despre bine si sensul vietii si, desi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.

Ceva mai tarziu, vecinul si-a deschis un butic si a inceput sa umble imbracat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi.
Nu-i nimic - ne-am zis linistiti, citind un capitol din Etica lui Spinoza. Apoi vecinul a aparut deodata intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicleta, dar l-am dispretuit citind din Phaidon al lui Platon. Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Mertan. Nu ne-a pasat, caci si noi il schimbaseram deja pe Platon cu Aristotel. Si-a luat si un 4x4, cel mai mare de pe strada. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut sa zambim impacati.

A mai trecut o vreme si vecinul si-a luat nevasta noua: blonda, frumoasa, tanara. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan. Vecinul si-a imbracat soata cu o garderoba intreaga si cu blanuri, basca bijuteriile. Noi ne-am imbracat spiritul citind din Eclesiast. In fine, vecinul s-a mutat intr-o vila la sosea cu gard mare, bodigarzi si piscina. Am rezistat si de data aceasta eroic, citind Richard III. A urmat o a doua vila - la munte. Dupa ce am vazut-o, ne-am consolat cu Macbeth. O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al carei efect l-am consolidat cu Ghilgames, Ghandi si Declaratia de iubire a lui Liiceanu. Ne-am simtit cu mult mai bine.

L-au dat la televizor la o emisiune foarte populara. Ne-am stapanit emotia cu o portie de Caragiale. L-au dat a doua oara cu mare succes: am fi suferit daca nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomaraswamy, Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
Asa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul isi lua case, masini, iahturi, femei. Noi raspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel, Berdiaev. Lupta era stransa, dar echilibrata. In sfarsit, intr-o zi l-au aratat cu catuse la maini, umflat de DNA. Am rasfoit atunci fericiti Apocalipsa. Dar peste vreo doua saptamani, vecinul nostru era eliberat si chiar si-a anuntat candidatura pe listele unui partid majoritar.
Scarbiti, ne-am uitat in biblioteca. N-am mai vazut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oara. Nu ne-a venit sa credem. Pentru a treia oara ne-am uitat cu atentie. Acelasi rezultat: citiseram toate cartile.
Si atunci ne-a cuprins invidia...

Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?
Dan Puric"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

E mortal Dan Puric.De cand tot vreau sa imi fac timp sa il citesc sau vizionez mai mult in filmuletele cu el de pe net.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

am cate ceva cu Dan Puric , daca gasesc iti pun :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Mersi

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

orice , pentru tine , Monica :)
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

imi place la nebunie Dan Puric...l-as asculta o zi intreaga si tot nu m-as plictisi...are un mod deosebit de a spune adevaruri dure intr-o maniera foarte palcuta (chiar amuzanta)

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Un adevarat roman, toti aia de la putere ar avea ce sa invete de la el.
Si daca ar candida maine, cu siguranta l-as vota ca presedinte.
Doar ca nu cred sa se arunce el in mocirla politica

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Andata , si eu la fel.
Avem oameni de valoare ca Dan Puric , in tarisoara noastra, dar nu trec de gardul facut de mafia romaneasca.

Doamne ajuta ! Dan Puric ete si un bun ortodox, e un om minunat.

diana

Mergi la inceput

"Dan Puric: "Mai bine sarac si sigur pe tine decât împrumutat si rob"

Autor: Valentin Vioreanu
Publicat: 30 Martie 2010
Vizionari: 32517;

Despre Dan Puric se stie ca este actor, se stie ca este regizor, om de cultura, autor de carte. Ce nu se atie despre Dan Puric este ca cel care ne-a obisnuit sa ne vorbeasca despre România profunda este si “manager”. Puric conduce Compania de Teatru care-i poarta numele si are în “subordine” nu mai putin de 80 de oameni pe care-i conduce într-un mod cât se poate de original. “Managerul” Puric are o viziune original despre criza, despre gestionarea ei, despre management si despre relatia dintre sef si subordonat.

Ghilimelele pe care le-am pus mai sus nu sunt întâmplatoare. Puric nu s-a considerat niciodata un manager si nu poate gândi în termeni de corpora#355;ie. Astfel ca, desi are o echipa considerabila sub el, lui Puric îi lipseste scaunul de manager, “biroul” sau fiind întotdeauna teatrul.

“Traim în alta galaxie economica”

Dan Puric considera ca lumea a trecut de la modelul bazat pe cerere si oferta la cel în care predomina consumul, care a devenit artificial."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Pozitia politica a d-lui Dan Puric este extremista, xenofoba, de intoleranta si impotriva statului de drept. Asta nu are nici o legatura cu celelalte arii de activitate ale domniei sale, despre care nu comentez deloc.

Opiniile publicate ale d-lui Puric relativ la politica, economie si echilibrul social apartin de izolationism, intoleranta religioasa si sociala si rasism. In trecut, atitudini similare au dus la situatii extreme (dictatura, politie politica) si crime impotriva umanitatii.

In opinia mea, d-l Puric nu urmareste asa ceva, ci este pur si simplu insuficient de calificat in ce priveste aceste domenii de activitate. As putea spune ca poate el are chiar cele mai bune intentii, insa asta nu inseamna mare lucru. Un drum bine cunoscut e pavat cu asemenea intentii.

Mergi la inceput

suntem in democratie
asta e parerea ta

Mergi la inceput