Pufuleti ian-feb 2010 (97)
Raspunsuri - Pagina 22
tomaca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alexutzzza Neatza si LML pufuletilor de azi! multumim de cinste! XELA, Alexa ![]() Musacaua: AnaG ei in Grecia o gatesc destul de uleioasa si cu mult sos tomat, poate de aia ti-a cazut asa greu, varianta scrisa de mine, cel putin mie imi iese "light", cu vinetele si cartofii scursi bine pe servetele de ulei. Am facut supica, i-am dat la biberon ca era prea lichida, nu s-a omorat cu ea, a mancat 100ml numa si si aia stropiti pe fatza mea si scuipati din cand in cand. I-am fiert vro 20-30 de min la foc mic o radacina de patrunjel, un morcov si un pastarnac apoi dat zeama cu morcov pasat. Cand am vazut cum mi-o scuipa i-am adaugat un pic de ulei de masline, parca a mancat mai cu placere dup asta. Mama si sotzul mi-au zis sa pun mai putina albitura data viitoare ca poate a iesit prea amara, azi incerc sa ii dau din nou din aceeasi supa de ieri ca mai am vro 300 de ml...mi-au iesit din 800 ml apa cam 3-400 de supa clara. Maine vreau sa pun morcov, dovlecel si juma de albitura (patrunjel sau pastarnac) si adaug spre sfarsitu fierberii niste ulei de masline, poate iese mai dulce. ![]() ![]() imi pare rau sa citesc de pufu bolnaviori Bea cred ca esti pierduta...nu stiu sa te ajut, o sa ma rog numa sa ii treaca repede lui Ivanel si sa nu-l supere prea tare ![]() ![]() Oani, multumim si de articole si de explicarii si de rabdare, insanatosire grabnica puiului cel mare, stiu sigur ca e pe maini bune ![]() Ruxita sa se faca bine Caius! Subscriu si io la ce a zis Cristies cu protectia copilului ptr micutii fugariti desculti pe zapada. Si io-s ptr calire si impotriva cocolosirii exagerate, dar nici chiar asa...Am zis ca o sa ma port cu fii-miu si o sa il tratez.menajez cu putin mai multa grija decat pe mine, nu exagerat de cocolosit/infofolit, dar nici exagerat de expus...Eu sunt adult si el e bebe deci daca io nu m-as simti bine alergand desculta pe zapada , cred ca el nici atat! una e calirea si alta e sa-l expui la degeraturi.. MP WB, ne-a fost dor de tineAbia astept sa intru sa vaz si io poze de YannisAMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
Uleiul de masline chiar este bun. Mi pediatra mi l-a inclus in reteta supei pentru ca ajusta foarte mult la dezvoltarea neuronilor la bebelusi ca si la cea a fibrei musculare.
mami tomaca si bebe Tudor Ioan
alexutzzza spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tomaca
Uleiul de masline chiar este bun. Mi pediatra mi l-a inclus in reteta supei pentru ca ajusta foarte mult la dezvoltarea neuronilor la bebelusi ca si la cea a fibrei musculare. mami tomaca si bebe Tudor Ioan |
Ms mult, stiam si io ca e bun da nu in detalii (dezv neuronilor) , dar o prietena mi-a zis sa i-l introduc cand se plictiseste de gustul de supa chioara, de aia am zis sa nu-i dau de la inceput
de
YannisAMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
Beatrice1982 spune:
| citat din mesajul lui oani_2002 Am intrat pe fuga, vazut poze Ivanel saracutul Hai sa incercam sa-i dam de capat: Bea, mai are febra? Cat a fost febra maxima? Cate zile? Nu-mi mai amintesc de cand ai zis de febra...starea gen e buna? sau are "toane" (nu-mi vine cuvantul) de copil bolnav? Revin Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006) |
nu mai face febra...
max a fost 39.3 duminica
prima data a fc miercuri seara,adik de o spat si.............
apoi nu a fc ca i-am dat nurofen si antibiotic............'
si nu are stare generala buna
deloc
nici toane
e super linistit
este cand il apuca plansul si nu stiu ce are
si se chinuie parca vrea sa faca caka...........
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

Beatrice1982 spune:
| citat din mesajul lui oani_2002 Eu vin de la medic, a al meu cel mare e cu otita ![]() Deci...Bea, nu prea imi miroase virtual a roseola. Are multisoare pe fata, ceea ce nu-i caracteristic si-s un pic prea rosietice pt roseola. RUBEOLA - zi-mi daca a inceput eruptia la fata si apoi s-a exins pe tot corpul si, mai ales, daca simti noduli (ganglioni) cand il mangai pe gat, pe laterale sau in spate (cum mama masii sa fac sa-l palpez eu, ca n-am experienta, da-s mai realista decat medicii aia 3, fiecare cu a lui si tot lasa mama nelamurita!). A tusit lejer, i-a curs nasucul? revn Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006) |
acuma e rosu rosu pe fata
da a inceput pe gat si s-a extins pe burta spate acum apare pe picioare
da are gangliono
pe ceafa acolo in doua puncte si dupa ureche doi mari
nu i-a curs nasul
a tusit lejer
asa se chinuie sa tuseasca..............dar nu vine nimic sus.........
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...

oani_2002 spune:
Neatza, neatz...zice ratza! Cu asta se trezeste din cand in cand Anducu
Bea, raspund in cap nou
Mami de
Lucas (06.02.2010) +
André (30.01.2006)
oani_2002 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Beatrice1982
acuma e rosu rosu pe fata da a inceput pe gat si s-a extins pe burta spate acum apare pe picioare da are gangliono pe ceafa acolo in doua puncte si dupa ureche doi mari nu i-a curs nasul a tusit lejer asa se chinuie sa tuseasca..............dar nu vine nimic sus......... Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas... ![]() |

Simti ganglionii ca doua bobite de mazare? Sau mai mari?
Si inca o intrebare...petele au tendinta sa se aglomereze, sa se uneasca, sa formeze o pata mai mare din unirea unora mai mici?
Sincer, sincer, si fara sa o iei 100%, ca-i de pe net si fara sa vad copilul, dar probabil ca diagnosticul medicului de familie, ala de rubeola e cel mai corect.
Stau sa ma intreb daca o mai fi avut vre-un caz din sat...
Oricum evitati femeile gravide, ca sunt singurele la care e super periculoasa rubeola

Mami de
Lucas (06.02.2010) +
André (30.01.2006)