Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri (19)
Raspunsuri - Pagina 12
nicopuscasu spune:
Si la noi pe voucher scria tot Bay& Mare si cand am ajuns acolo ne-au repartizat in Bay.
Am inteles ca cele 2 sunt identice si ai fix aceleasi facilitati.
Da, toboganele cu apa sunt in fata la Mare, dar de la Bay pana la Mare faci 3-4 minute, sunt in aceeasi "curte" ca sa zic asa, mai exact sunt in linie, ma repet aceste 2 hoteluri pe laterale si Palace-ul care e de 5 stele, central.
Referitor la parcare, noi am platit parcarea in curtea hotelului, parcarea este SAFE, prevazuta cu bariere si cu portar non-stop, au sistem de securitate, deci nu cred ca se pot fura masinile decat prin aer. Daca nu ma insel a fost 10 leva pe zi( adica 20 lei/zi). De ciubuc nu vad cum s-ar da portarului pt ca atunci cand predai camera te taxeaza dupa nr de zile pt parcare.
Am vazut ce-i drept, vis-a vis de poarta hotelului cateva masini cu numere de Ro, parcate pe strada, se poate parca pt ca nu e linie continua sau alt indicator care interzice stationarea/oprirea.
Intr-adevar la barul de la Receptie te taxeaza dupa ora 23, dar eu cred ca este suficient timp sa-ti iei pana atunci ce ai nevoie.
De cafea: mie mi-a placut, poti cere espresso la bar si iti face cafea macinata pe loc, la dozatoare, cafeaua daca o bei cu lapte( tot din dozator e ok). Sucurile, eu le evit si aici, deci doar am gustat sa vad cum sunt, slabute ca si concentratie, dar extrem de reci.
Noi de ex mergeam la bar si ceream lapte cu cacao si ne puneau pt copii lapte la cutie cu Cacao de la Nestle, dar am vazut ca cei care consumau alcool aveau bere, vin, coktailuri colorate si wkiskey la alegere, mie mi s-a parut oferta f bogata.
Ca sa nu mai zic ca la pool baruri erau pizza si cartofi prajiti facuti non-stop( aveau friteuze si prajeau tot timpul), fructe si gustari pt toate gusturile, inclusiv peste la gratar, chiftelute, cornulete etc.
Despre plaja cu plata: 6 leva sezlongul pe plaja privata, dar hotelul dispune pe langa sutele de sezlonguri langa piscine de ceea ce spunea si Crinutz, de inca 2 locuri de facut plaja sub pini( cca 40 de sezlonguri), excelente pt cei care doresc putina umbra, iar drumul catre mare se face coborand cca 25-30 de trepte, mie nu mi se pare mult, sunt cca 30 de secunde
Despre romanii de acolo: nu ne-au deranjat, era haios ca eram multi, mai ne salutam dimineata, mai se jucau copiii intre ei, mai schimbai o opinie, pe mine ma amuza ca numaram cam 9-10 familii zilnic, fiecare familie cu copii, parinti, bunici si alte neamuri...
Ceea ce pot sa spun eu: as reveni oricand in Bg cu mare drag.
Ceea ce nu pot spune despre litoralul nostru, scump si prost; ca e plaja mai mai mare cu 25 de metri dar in nisip nu se pot juca copiii fara sa aduca la suprafata zeci de mucuri de tigara, ca te poti intepa in cioburi si nu mai zic de mizeria din toalete.
Bulgarii, dar si turistii, fie ei si romani sunt f civilizati. Pe plaja din Bg NU am vazut un pahar de plastic aruncat, o tigara stinsa in nisip, nu am vazut un ciob....
A........si inca o chestie ff interesant si de nota 20 ca si gest din partea hotelului!!!
Noi ne-am cazat pe 9 iulie a.c. la Sol Bay. Pe 10 iulie a fost ziua de nastere a cumnatului meu si in ziua respectiva la ora 13 a sosit in camera sa o dra cu un tort de ciocolata si i-a urat LA multi ani din partea hotelului...asta ne-a dat pe spate, eu NU CRED ca un hotel de aici din tarisoara asta, face asa ceva
Domnisoara era imbracata si nu era o gluma, era tipa de la Receptie
cosmina_p spune:
Pt Crinutz si nicopuscasu...va multumesc pt informatii!Astept inceputul lui august!In Nessebarul vechi ati fost?
Crinutz spune:
Pai noi am dat spaga la portar pt ca nu a vrut sa ridice bariera "spunand" ca nu e loc si ne-a dirijat pe trotoar chiar langa ghereta lui, in fata acelei fantani, practic in afara hotelului dar era mai safe acolo decat pe strada, asa ca am cotizat 10 euro pt to sejurul. Ne-au intrebat la receptie daca am avut parcare. Pe prietenii nostri care au parcat in incinta nu i-a intrebat si normal ca nu au platit :D
Da, am fost si in Nessebarul vechi. E foarte dragut, e un aer asa de antichitate...
Foarte multe magazinase cu suveniruri, cladiri vechi, ruine, am fost si intr-o biserica care era si un fel de muzeu. Arata tare bine podul ala care leaga orasul vechi de cel nou. Puteti merge cu autobuzul insa era atat de cald in ziua aia si autobuzul nu mai venea. Ne-au vazut nsite taximetristi in statie si ne-au facut o oferta de 8 leva pana aacolo (in mod normal e 10 leva) asta pt ca am luat si 2 taxiuri, ca eram 6, asa ca am impartit pretul si am iesit mai bine ca la autobuz si am ajuns si repede. La intoarcere, ne-am strambat un pic la taxi, ca e prea scump cu 10, ca altii ne-au luat doar 8 si cand ne-au vazut ca plecam ne-au luat tot cu 8. deci merge negociat.
Ca si un sfat: nu schimbati leva la oameni de pe strada care va ofera. un prieten a vrut sa schimbe 50 euro, si ala ii spunea ca ii da 100 leva. Ii da aia 50, omul ii da si el hartia de 100 si prietenul se uita sa vada daca nu e falsa sa ceva in neregula, cand colo ce credeti ? Erau dinari sarbesti ....a cerut hartia de 50 euro inapoi dar putea sa nu i-o mai dea, era un smenar nenorocit...Deci, aveti mare grija.
roxana c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicopuscasu eu NU CRED ca un hotel de aici din tarisoara asta, face asa ceva |
Nici macar in vis !!!!
ildyqo spune:
Hello all,
Ne-am intors de la Dyuni. Totul a fost la superlativ! Am avut cazare la vile. e super acolo. nu zici ca esti la mare, ci la munte, intr-o padure de brazi, cu aer curat si racoros. cand fugeam de pe plaja de caldura, era o binecuvantare. singura problema este pentru cei care au carut de carat, in rest recomand cu caldura.
in rest ce asi putea spune ce nu ati citit deja pe aici? resortul este mirific, mancare muuuulta, animatie multa, animatori super super prietenosi. ori decate ori te intalneai cu ei, zambeau si salutau (5000 de oameni !!!!!!).
despre turisti: in data de 11 iulie s-a schimbat totul cu 180 grade. daca pana atunci auzeai numai romaneste, 80-90 % erau romani, in general OK dar mai erau si cativa care nu incapeau in pielea lor. in data de 11 au venit .... rusii si nemtii. in schimb daca vedeai unii care 'se dadeau' cu masinile prin statiune, isi etalau 4*4 pe acolo, sigur erau romani. adevarul e ca in afara de romani si bulgari, altii venisera cu avionul.
drumul: nea-m dus vrin varna. am avut un noroc chior pe autostrada. ei te scot la cativa km dupa ce intrii de autostrada, gps-ul incearca sa te bage inapoi dar sunt indicatoare din alea galbene (de drum in lucru) care indica Varna inainte. la un moment dat nu mai sunt indicatoare din alea galbene nici sa iti indice ca poti sa te intorci pe autostrada, dar nici ca mai tr. sa ocolesti. noi am avut noroc cu un localnic care ni-a facut semn sa mergem dupa el si ne-a bagat inapoi pe o autostrada super buna (refacuta) si goaela. altii au mers pana in varna pe drum national, unde mai aveai probleme cu depasirile, altfel bun drumul dar oricum nu puteai merge ca pe autostrada.
la intoarcere am venit pe traseul Burgas-Karnobat-Kotel-Ormutag-rasgrad-ruse. drumul a fost asa: Burgas-Karnobat - autostrada super OK. se ocoleste karnobat-ul - drum OK. intre karnobat si kotel e o protiune de drum care e drumul de sofia, super, super aglomerat. nu aveai nici o sansa sa depasesti, mergeai in coloana dupa diverse vechicule. plin , dar plin de politie. crunt, noroc ca la un moment dat am iesit spre kotel. de acolo soseau era libera, no foarte lata dar nu se punea problema cu depasirea. drum prin munti. daca era aglomerat, era problema dar asa e fost supr. drumul mai rau pe vre-o 10km, in rest ok. stau destul de bine si cu indicatoarele (si sunt scrise si inteligibil - nu numai chirilic). noi am avut gps dar cred ca si fara se poate merge numai sa stii unde ce indicator urmaresti.
Ildy Blanca Andreea (16.06.06) si Raul Felix (7.11.2009)
nu stiu ce informatii ar ma fii utile. intrebati-ma.
nicopuscasu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cosmina_p Pt Crinutz si nicopuscasu...va multumesc pt informatii!Astept inceputul lui august!In Nessebarul vechi ati fost? |
Cu placere Cosmina.
eu nu am fost in Old Nessebar pt ca in ziua programata a apucat-o pe sora-mea niste chef de cearta cu sotul si am ramas la hotel( ii descoperise niste chestii in iphone)
Dar data viitoare nu-l ratez
onitza spune:
ILDYGO, multumim de detalii.
Fetelor mai am si eu cateva intrebari:
1. Am vorbit la giromondo daca ne dau automat patut pt bebe cand vede ce varsta are si mi s=a spus sa solicit la receptie....cam am emotii sa ma las asa pe mana lor, daca mi se spune ca nu au? A mai fost cineva cu bebe care a necesitat patut, vi s-a dat??>?>????
2. Exista un program afisat la hotel sa stim si noi cand au loc petrecerile de care vorbiti, la piscina, focul de tabara pe plaja, petrecerea copiilor? Ca nu vrem sa le ratam. Sper sa nu fie nevoie sa intrebam ca acum 3 ani la hotel varna barmanii nu stiau engleza, a fost groaznic sa ne intelegem cu ei.
3. ILDYGO, sunt in ceata, si noi tot cu gps-ul o sa mergem, of, pai daca nu intlanim localnic sa ne arate pe unde tebuie sa intram iar pe autostrada ce facem? Ca tare ne dorim sa nimerim din prima, suntem cu doi copii agitati dupa noi. Ce facem, cand se termina indicatoarele galbene, rugam si noi pe cineva sa ne scoata pe autostrada? Alta solutie nu vad.
4. Pe daniel de 5 luni nu l=as baga in apa din piscina nu ca mi=e sa nu fie rece dar el sa sperie usor. Oare o sa am voie sa folosesc piscinuta lui, e micuta , la piscina? Sa ii pun lui separat apa in piscinuta?
Multumesc.
alinkav spune:
Salut fetelor!
Mai trec pe aici cu ceva info..
Despre drum, la intoarcere duminica, am zis sa mergem pe alt traseu, si ne-am dus Burgas-Aytos-Karnobat(chiar nu stiu daca am trecut de el, ca nu-l vazusem, nici macar vreun indicator-desi pe harta aparea)-Shumen-Ruse. Dupa Aytos drumul a fost de groaza, vreo 30-40 km numai si numai gropi, si asa una langa alta, si adanci rau!Pe drumul asta am facut cu 100 km mai putin decat pe drumul clasic Ruse-Varna-Burgas.
Onitza, vezi ca la hotel este afisat programul. Iar toti chelnerii vorbesc bine engleza.
Da intr-adevar erau foarte multi nemti si rusi. Nemtii mai tot timpul erau la bar, de cate ori treceam pe langa vreunul, se auzea numai germana. Iar rusii erau la piscina.
Mie personal nu prea mi-a placut la mare, e apa foarte mica( e super buna ptr copii), dar e si foarte agitata sa zic asa, nu e limpede.
La anu' ai mei au cerut sa le luam sejurul pe o luna..., asa ca ma pregatesc de pe acum financiar!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
roxana c. spune:
Onitza, noi anul trecut am gasit patutul in camera, fara sa-l cerem si Calin avea atunci 2.9 ani.
Programul il vezi langa amfiteatru, e afisat acolo, plus vremea si alte alea.
Cu piscinuta..nu stiu, cred ca n-are ptr ce sa comenteze careva, eu una nu prea-s fan piscine, marea e baza, doar ca asta trebuie sa le spun si copiilor ca ei au alta parere
Alina, apa tulbure ????? Anul trecut era limpede, vedeai crabii si pestisorii. Cat despre adancime...asa e, dar daca mergi putin dai si de apa mare.
Mersi ptr detaliile despre drum, chiar voiam sa intreb daca stie cineva cum e drumul pe partea aia. Anul trecut am fost prin Karnobat, nu Aytos, dar am inteles ca si acolo e o portiune de 10-20 km cu cratere in care risti sa rupi masina. Cred ca tot drumul pe Razgrad- Kotel e mai bun, sau cel clasic, prin Varna.