Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Retete de TORTURI

Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 10
MadalinaM
MadalinaM



757 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite MadalinaM un Mesaj Privat  Reply with Quote
Valentina, pare foarte simpla reteta ta, poti, te rog, sa spui si cantitatile? cremele astea le-ai folosit pt umplerea blatului cu nuci si ai pus la congelator sa iasa "tort de inghetata"? sau sint 2 lucruri diferite! Oricum spune, te rog, cantitatile pt crema facuta de tine
Multumesc!
Mergi la inceput
ANAR
ANAR



34 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiANAR Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!
Mergi la inceput

Anda08



1711 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
petra - daca te hotarasti sa faci "aluatul" de ciocolata asteptam poze. Trebuia sa fac si eu un tort insa s-au schimbat planurile, am facut o prajitura cu branza dulce...

Ce ador eu cel mai mult sunt cheescake-urile, iar asta este un tort-cheesecake care suna f apetisant: Tort cu ricotta si ciocolata alba. Eu insa obisnuiesc sa il fac altfel, cu branza philadelphia, fara smantana,ciocolata sau gelatina, si il pun la cuptor; voi ati mai incercat acest gen de tort-cheesecake?

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
Mergi la inceput

luisa1983



592 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite luisa1983 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui ANAR

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!

azi noapte nu prea am dormit de miorlaitul unei pisici (sunt cateva pe la bloc)azi, intorcandu-ma acasa am vazut-o , ea incerca sa-mi arate ceva...cand ce crezi ?! La o canalizare care nu prea este vizibila i-a cazut pisicuta (fica-sa)...ma mir cum de n-a observat nimeni...a durat ceva pana am reusit s-o scot de-acolo , m-a ajutat un copil mai sufletist ! In fine , a durat ceva ....lesinata de foame si murdara nu-ti spun!!!! Norocul nostru este ca a stat s-o curatam, nu ne-a zgariat pe niciunul...
Deci ,sa revenim!
cafea turceasca
Din cate stiu eu , cafeaua turceasca se face la ibric din arama , pe carbuni incinsi. Prima cafea turceasca pe care am baut-o a fost facuta de o turcoaica , Remzia(fosta colega de liceu a maica-mi,nu mai traieste nici ea ,nici sotul ei care pe vremea aceea se ocupa de un magazin .Dupa 89 , numele acestui magazin pentru multi dintre noi este chiar numele sotului ).Aceasta femeie a fiert apa cu zahar (dupa gust )si apoi a pus cafea de statea lingurita bat . Rezultatul o cafea foarte tare cu mult caimac.
Mi-a placut la vremea aceea!!! Cand am inceput sa consum cafea, in mod regulat (destul de tarziu, cred ca trecusem de 30 ani),am rugat-o pe maica-mea sa-i ceara secretul cafelei , sa o pot face si eu fara carbuni!!!! Fierbi apa cu zaharul, apoi adaugi cafea (la 1 ceasca , 1,5 lingurite cafea si focul sa fie foarte mic)si pui caimacul in fiecare ceasca , continui fierberea adaugand pt fiecare ceasca aceeasi cantitate de cafea, dupa ce este gata o lasi putin sa se linisteasca sau o limpezesti cu apa rece (cateva picaturi), rezultatul nu va fi prea departe de ceea ce am baut eu la acea turcoaica!Iar ceasca sa nu fie cana!!!Mi-am luat pe vremea aceea un ibric de arama dintr-un targ , il am si-acum dar este atat de frumos (este lucrat manual)ca mi-e mila sa-l stric pe focul de aragaz!

Editat de - luisa1983 on 31/08/2010 20:50:29
Mergi la inceput

luisa1983



592 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite luisa1983 un Mesaj Privat  Reply with Quote

Citat:
citat din mesajul lui ANAR

Luisa1983 - pricomigdale umplute? Te referi cumva la cele cu aspect de nuci ? Imi facea nasa mea de botez cand eram mica, la onomastici...mmm Reteta, te rog ...
De gatit, imi place sa gatesc, mai mult mancare dar ma stradui si cu dulciurile. Specialitatea mae este cozonacul. Am o poza la profil cu 'productia'.
Sotul bea doar cafea la ibric. A incercat si turceasca (ca si provenienta, nu ca mod de preparare) dar nu i-a placut. Si la capitolul asta ma stradui...dar mai greu cu nisipul...
Numai bine!


Pricomigdale
4 oua – separi galbenusurile de albusuri
150 gr unt il freci spuma (pana scoti toata apa din el)
150 gr de nuci macinate
2 linguri cu varf de pesmet
Zahar vanilinat
Zahar pudra
Esenta de migdale (eu nu pun ,daca-ti place aroma poti pune cateva picaturi)

4 albusuri le bati spuma apoi adaugi 200 gr zahar pudra ,continui sa le bati(ai grija sa se topeasca tot zaharul), adaugi nuca macinata si pesmetul si freci in continuare+ cateva picaturi de esenta.
Intr-o tava ( eu pun hartie speciala pentru copt si unsa cu unt ), se aranjeaza gramajoare de coca ,rupte cu lingurita,la distanta intre ele si turtite putin.Dupa ce se coc (o culoare galbuie)le dezlipesti cu lama unui cutit cat sunt calde, daca se racesc este posibil sa se crape.
Se coc la foc mediu .

Crema:

Galbenusurile se freaca cu 6 pliculete de zahar vanilinat pana devine o crema spumoasa, adaugi o lingura plina de cacao si o lingurita de cafea, binenteles freci in continuare. Aceasta crema o adaugi peste untul frecat spuma (adaugi crema treptat, nu dintr-odata!!!! ).
Dupa ce s-au racit prigomigdalele , le intinzi pe masa si le acoperi pe toate cu putina crema (de mai sus). Iti spun asta pentru ca altfel risti sa nu-ti ajunga crema pentru toate bucatile,apoi le lipesti.

Eu in loc de cacao si cafea pun o lingura ,,sanatoasa” de ness.










Editat de - luisa1983 on 31/08/2010 20:56:09
Mergi la inceput
petra
petra



2098 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite petra un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui Anda08

petra - daca te hotarasti sa faci "aluatul" de ciocolata asteptam poze. Trebuia sa fac si eu un tort insa s-au schimbat planurile, am facut o prajitura cu branza dulce...

Ce ador eu cel mai mult sunt cheescake-urile, iar asta este un tort-cheesecake care suna f apetisant: Tort cu ricotta si ciocolata alba. Eu insa obisnuiesc sa il fac altfel, cu branza philadelphia, fara smantana,ciocolata sau gelatina, si il pun la cuptor; voi ati mai incercat acest gen de tort-cheesecake?

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin


MA tenteaza sa incerc dar astept un eveniment pentru a face tortul!

La toti numai bine!
Mergi la inceput

Anda08



1711 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Rapid si foarte simplu !!!

Tort cu gem de cirese si glazura

O zi buna in continuare!

A day without laughter is a day wasted - Charlie Chaplin
Mergi la inceput

cosminiq



1487 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui cosminiq  Trimite mesaj yahoo luicosminiq Adauga semn de carte la raspuns Trimite cosminiq un Mesaj Privat  Reply with Quote
Tort cu budinca de vanilie si fructe !

Ingrediente:

Blat:
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana apa minerala
- 1 pliculet praf de copt
- esenta de rom
- 2 linguri mari cacao
- 2 cani nu foarte pline de faina

Masurati totul cu aceeasi cana :)


Crema:
- 2 plicuri praf de budinca de vanilie
- 800 ml. lapte sau suc natural
- zahar dupa gust
- 2 linguri mari de margarina (Rama)

In plus:
- banane sau alte fructe de sezon, la alegere
- 1 tableta de ciocolata cu minim 80 % cacao

Blatul:
...prima si prima data tre' sa "mestesugim" ceva (de fapt, nu e obligatoriu ci numai daca nu vreti sa aveti un blat cu franjuri la final) ...drept pentru care ne apucam sa croim un suport din hartie pergament cu care sa captusim baza formei de copt.


Mod de preparare blat de cacao:
Se amesteca intr-un castron apa cu uleiul + 2 oua si zaharul pana la topirea acestuia, apoi se adauga faina, praful de copt (cernute) cat si cacaua si esentele:


Se coace blatul timp de cca. 30-35 de minute, la foc potrivit (faceti testul scobitorii)
Lasati-l sa se raceasca bine (aveti grija cum il manevrati caci este destul de sfaramicios)



Crema:
Se face o budinca mai groasa din lapte si praf de budinca (puteti inlocui laptele cu suc natural de fructe)
Se adauga zahar dupa gust:

Se adauga margarina in budinca fierbinte si se amesteca bine:

Ca sa dezlipiti usor hartia de pe blat, asezati un platou deasupra lui si-l rasturnati...apoi totul decurge foarte usor

Se unge apoi, cu grija, intreaga suprafata a tortului cu crema calda de vanilie ,apoi se orneaza cu bucatele de banane sau alte fructe, la alegere (feliile de banana vor fi amestecate in prealabil cu zeama de lamaie, pentru a nu se innegri.




Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
Mergi la inceput

Anda08



1711 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Un alt tort / cheesecake racoritor !

Cheesecake cu lamaie





O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
Mergi la inceput

Anda08



1711 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luiAnda08 Adauga semn de carte la raspuns Trimite Anda08 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Arata bine! Tort Kiev (Kievskaia)



O zi buna in continuare! - A day without laughter is a day wasted (Charlie Chaplin)
Mergi la inceput
Pag. din 10 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com