30+, se aduna kilogramele....
AM 33 de ani si de vreo 2 ani incoace, vad ca tot mai pun cate un kg, de care nu mai pot scapa. Pana pe la 30 de ani aveam 49 de kg. In cazul in care mai faceam ceva excese si simteam ca ma strang blugii, o dadeam 1-2 zile pe regim (fara mancare seara, fara dulciuri) si reveneam rapid la kg dorite. Ei, de vreo 2 ani nu mai tine. Anul trecut, in vara, aveam 50. Am ajuns din nou la 49 greeeu, am tinut o cura destul de drastica inainte de plecarea la mare. Anul asta am ajuns la 51. Plus ca am si celulita la greeeu... Am incercat cateva zile sa mananc doar micul dejun, apoi sa consum doar fructe sau salate. Nici un rezultat. Seara nu mananc decat foarte rar (si atunci se vede...), incerc sa fac sport cat mai des; ma rog, fac exercitii Pilates, un program de exercitii nu tine mult, dar solicita muschii destul de tare. De mers la sala sau de alergat nu am timp. Problema e ca nu vad nici un rezultat. Nu scap de kg alea in plus si pace. Nici nu as vrea sa apelez la solutii drastice, pentru ca mai si incercam sa facem un bb si nu as vrea sa am probleme. Dar nici nu vreau sa las kilogramele sa se adune pe mine. In ritmul asta in cativa ani ma fac patrata (am 1,57 m) . Ce sa fac sa scap de kg?Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#
Raspunsuri
Deus spune:
dupa 30 de ani metabolismul incetineste, dupa 40 se taraste si dupa 50 si in perioada menopauzei este jale:-)
sportul este singura solutie! nu doar un singur fel fiindca ajungi in cateva luni la platou, sa combini mai multe genuri (sala de forta si ceva exercitii cardio)
fara sport din pacate tot la fel o sa fie
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
XIO spune:
Ralucutza , o intrebare care ma macina de cand ti-am vazut pozele mai demult:in poza nr 21 din al doilea link , ala cu vacanta , tipa aia bruneta face vreun sport?
Si ca sa iti raspund la subiect...intra pe topicul de abdomene extra plate, gasesti pe acolo informatii si te ajuta si Deus cu sfaturi
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
ellinia spune:
Da, problema asta o am si eu, ma chinui de ceva vreme sa slabesc si nu mai reusesc. Inainte era altfel... pana acum vreo doi ani. Si pe mine ma sperie ideea ca incetineste metabolismul si la un moment dat se vor revarsa kg asupra mea
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
Pozele_mele
BazarGeneral
rory76 spune:
Eu nu am aceasta problema-inca-am 34 de ani si cand ies pe strada cu fii-mea zice lumea ca suntem prietene, nu mama-fiica! dar nici nu mananc orice, deci cred ca nu se pune,nu? Nu mananac orice de vreo 6 ani cred...
"Trust no one!"
ralucutza77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Ralucutza , o intrebare care ma macina de cand ti-am vazut pozele mai demult:in poza nr 21 din al doilea link , ala cu vacanta , tipa aia bruneta face vreun sport?Si ca sa iti raspund la subiect...intra pe topicul de abdomene extra plate, gasesti pe acolo informatii si te ajuta si Deus cu sfaturi***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#
danielag spune:
ralucutza, eram in aceeasi situatie ca tine, si am si cu 2 ani mai mult. De 3 saptamani tin dieta South Beach si am slabit cam 2.5 kg. Am acum 56.6 la 1.70. Si s-a dus si din celulita. Ce-i drept, inainte mancam haotic, am avut in iarna si 62 de kg si eram pufoasa rau. Timp de sport nu prea am, ca as face. Un lucru important: nu m-am infometat, am mancat 3 mese mici + doua gustari mici. Doar ca in primele 2 saptamani scoti de tot din dieta zaharul, fructele, fainoasele, orezul, cartofii, morcovii. Cauta pe net niste info despre dieta asta, poate te tenteaza si pe tine.
Daniela
nma spune:
Tot 33 de ani am si eu si pana anul trecut nu am avut probleme cu greutatea. Acum se depune mult mai usor si scapi greu de ele. Am incercat o vreme sa merg la sala dar din lipsa de timp am platit degeaba (din 20 de sedinte a ajuns la 9 ). Nu am timp de sport dar incerc sa merg mult pe jos. de cate ori am ocazi urc/cobor scari, evit liftul.
Am grija si la ce mananc. Fainoase putin spre deloc (am descoperit de curand ca am intoleranta la faina de grau).
poze concurs I LOVE DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=4" target="_blank"> nm-1, nm-2
Nico
anamaria spune:
eu am avut probleme serioase cu greutatea... (si mai am inca, intr-o oarecare masura )
adica pe scurt asa, in ianuarie anul asta aveam cam urmatorii parametrii:
37 de ani (aproape), 1,50 m inaltime si vreo 65 de kg (minim, da cred ca poate erau vreo 67, oricum de draci nu prea ma mai suiam pe cantar )
buuunn... si pt ca ulterior am citit ca anul asta cica pt zodia mea e plin de schimbari radicale in gandire si nu numai, m-am decis ca asa nu se mai poate!
si m-am pus la regim - si eu si sotzul, ca si el avea nevoie...
regimul nu a fost unul drastic, dar mi s-a parut echilibrat si nu prea greu de tinut. am ajuns sa am acum 52 - 53 de kg, adica la fel ca atunci cand m-am maritat. ar fi loc sa mai dau jos ceva ca sa arat ca un fotomodel, dar mie mi-e de ajuns sa ma mentin asa!
in fine, nu asta e relevant ci cateva principii pe care le-am aplicat cu succes zic eu, pt ca din ianuarie incepand am mare grija la ce, cat si cand mananc + sport.
ideea de baza este ca daca vrei sa dai jos kg in plus, nu trebuie si nu are rost sa tii regimuri drastice, cu fffff putine calorii spre deloc, pt ca nu vei avea rezultate! (acum vorbesc si eu din carti, adica ce am bagat eu la cap din ce am citit... si s-a verificat atat pe pielea mea cat si la cateva cunostinte)
daca de ex mananci numai regim, 5-6 sute de cal/ zi pe termen lung - sau regimuri repetate de acest gen, nu vei reusi sa slabesti deoarece organismul isi va prelucra energia necesara de care are nevoie din MUSCHI si nu din celule adipoase de care vrei tu sa scapi.
solutia la mine a fost sa mananc 3 mese pe zi, fara gustari intre ele (desi am mai luat cate un fruct daca mi-era foame sau pofta de ceva dulce).
mancam la fiecare masa suficient de mult cat sa nu imi fie foame (ba chiar mai ramanea in farfurie ca nu puteam manca fix cat scria la regim) - dealtfel asta e unul dintre principii: sa nu iti fie foarte foame cand te asezi la masa...
DAR am exclus grasimile (gateam numai fara ulei, doar in salata puneam cate 1 lingura de ulei de masline), painea (in afara de 1 felie de dimineata), prajelile si dulciurile (inclusiv zaharul din cafea).
(ar fi trebuit si alcoolul dar nu beau oricum deloc)
si faceam sport, cca 20 - 30 minute zilnic, sau minim de 4-5 ori/ saptamana. faca acasa, printre picaturi, dar cu muuulta ambitie ma tin de ce mi-am propus; la sala nu am timp si de-acum nici bani sa ma duc, dar lucrez acasa dupa CD sau dupa ce ma taie capul + bicicleta...
am slabit in vreo 2 luni, dupa care am continuat sa mananc practic acelasi regim, pt ca nu mi se pare nicicum greu de tinut. sigur ca mai pisc si "interzise" dar nu fac un obicei din asta... si lucrez mai mult la bicicleta dupa 1 felie de tort
si o ultima chestie, daca ai celulita trebuie doar sa te consolezi, prin sport si eventual masaj se mai atenueaza aspectul urat dar de celulita nu scapi never ever!
oricum, fata de celulita pe care o aveam la 67 de kile (e drept ca sta piele intinsa de parca sa crape ) acum se vede mult mai bine, atarna un pic burtica si aripioarele.
dar pe sub haine nu se vede iar sotul ma iubeste oricum, deci...
eu oricum ma simt mult mai bine acum, desi anul trecut pe vremea asta sustineam sus si tare ca nu ma intereseaza cum arat ci doar sunt fericita sa halesc ce-mi place, cand imi place, indiferent de consecinte...
schimbari radicale, deh
Sabina spune:
eu am mult mai putina celulita de cand mananc vegetarian si absolut nimic preparat in afara casei...:)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
madau spune:
Ralucuta total off topic dar m-a facut curioasa XIO si m-am uitat la poza despre care te intreba, cea cu tipa bruneta....spune-mi te rog, o cheama cumva Oana?.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX