Licurici de ianuarie-februarie 2009 (112)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

azi am vrut sa pictam, nu sta pe scaunel, nu il intereseaza foaia, vrea doar sa manance culoare si sa se balaceasca in galetusa cu apa

eu/noi il punem pe robert pe jos,cu foi de jur impreujur si "scriem" impreuna si apoi i llas pe el
nu il las sa fuga cu creionul culoarea prin casa sa nu si sa isi scoata ochii sau sa se apuce de desena peretii

mie imipare normal cum reactionat carol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pai da, pt prima data e normal. dar cum evoluam?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Ce subiect frumos....deja am invatat un lucru nou de la Porumbita cu pusul lucrurilor la loc, am facut-o si eu dar doar o data cu sandalele, stie sa le puna la loc. Cand vrea sa se incalte aduce sandalele si zice "coli, coli". Eu cred ca faza cu pictatul este prea devreme, eu nu o sa o incerc curand. Eu fac cam ce face si Porumbita, nu mai repet. Ce interesant, mai astept sugestii

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 13 saptamani
Cutiuta cu bijuterii

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Citat:

ira, asa am facut, ca doar nu m-am asteptat direct sa stie despre ce e vorba. apoi am incercat sa bagam forme - nu-i iese, le arunca, sau scoate capacul si le baga direct in cutie. nu stiu, cu mine nu sta sa invatam nimic. drept e ca nici eu nu am rabdare multa.da fata de toti ceilalti mie doar imi da cu flit, orice as incerca sa facem impreuna.

asa ca l-am lasat sa joace fotbal

asa face si robert la inceput

dar tr sa perseverzi si sa fii calma

Mergi la inceput

epictat cu mainile si degetele, nu cu pensula sau ceva. am crezut ca ar fi fun pt el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:

pai da, pt prima data e normal. dar cum evoluam?

va mai asezati si maine la pictat. daca are chef incepe si el, daca nu, nu. jucati fotbal.
copii au perioade in care ii preocupa cate ceva. e modul de acumulare propriu creierului. face ceva pana face bine. dupa aia il pune bine - pentru cand va avea nevoie. si apoi trece la altceva. nu fiti niciodata surprinse daca - dupa exemplul Porumbitei - repeta cineva o zi langa ei un cuvant si ei nu vor sa il repete. nu vor sa il repete dar il stocheaza, si apoi il folosesc atunci cand l-au
procesat si il pot aplica.
nu degeaba procesoarele de computere sunt realizate dupa modelul neurologic - e si o stiinta - neurobiologia aplicata.
faza asta e cea de acumulare si-s ca niste buretei.
si ca pe fiecare dintre noi ii preocupa cate ceva, au inclinatie catre ceva. pe unii puzzle-urile, pe unii cuburile, pe unii pictatul=mazgalitul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor, cate cuvinte constientizate ar trebui sa stie un copil de 1 an si 6 luni? Este vreo limita maxima, vreo limita minima?

Daria si-a introdus in vocabular "iece" (rece, de la apa rece) si "acasa", spus f. bine, cu "s" peltic si dulce. Ca "pisi".

Si "aiu", adica "alo".

Repeta dupa mine la telefon: "tati... 'ai (hai)... acasa".

Ieri am reusit sa o masuram, are... 86 de cm.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

carol nu are decat da constientizat. cand vorbeste la telefon.

Mergi la inceput

robert mama tata sau tati si mai nou apa
restul eu nu le consider cuvinte decat pt bebeluseasca lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Noi nu zicem nimic ...bey, da' nimic inteligibil ...

In schimb ar tipa toata ziua...si aaaaa si uuuuuuuu zis in toate tonalitatile posibile si imposibile

Cristi nici lui Razvi nu-i place sa bage formele unde trebuie...le arunca numai in forma mare. In schimb a inceput sa se joace cu, cuburile alea de construit, dar numai cand vrea el si musai dupa ce si le rastoarna in cap de vreo 2 ori...pune cam 3 cubulete unul pe altul.

De desenat nu-i place...i-am luat tablita din aia magnetica cu stampile si lui ii place numai sa scoata stampilele de la locul lor si sa le puna la loc si sa dea de maneta aia care sterge (cred ca din cauza ca face zgomot).

Si mami insista toata ziua pe cate un cuvant sau o parte a corpului...poate baga cupilu' in cap...cuvinte ioc, partile corpului le stie numai ca le arata mai bine la altii, preferatii sunt ochii ca vine si infige cate un degetel in ochi de iti vine sa plangi. La urechi lucram sa si le arate pe ale lui, pe ale mele le stie ca vede cercei

Joaca preferata de departe este bau-bau...se piteste de noi, noi de el, vine si imi pune mainile mele pe fata mea ca sa vina sa ma sperie, se joaca bau singur in oglinda unde mai zaboveste un pic sa se admire si sa se pupe (cel mai haios este cand e dezbracat, imediat da fuga la oglinda si rade)...e in extaz cand descopera putza in oglinda, dupa aia se apleaca si se uita intre picioare ca nu o vede de burta

mamicile si super subiect

P.S suntem mai bine, insa acum tuseste si parca - parca incep sa apara si mucii

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput