Trombofilia o cauza a infertilitatii - 27 -

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna_leah27 spune:

Buna dimineata !
Ma bucur ca azi e vineri ,weekendul se apropie cu pasi repezi
Despre consumul de lichide stiu ca este bine sa bei minim 2 litri , dar acum ca e vara e indicat sa bem mai mult pentru ca organismul consuma mai mult,asa ca aste e o masura sanatoasa si buna in orice situatie
denisa ,imi pare tare rau ca te-ai chinuit atat sa speram ca de data asta o sa fie mai bine.
Eu am inceput sa am cosmaruri cu clinica de ginecologie...am visat ca eram acolo si insistam sa ma internezecred ca trebuie sa ma relaxez putin, probabil subconstientul meu a tras un semnal de alarma ca ma stresez cam tare...
Va pup si va urez o si placuta , desi am vazut la mateo ca azi va fi canicula , suportam si asta

Mama unui ingeras din ceruri...
Gena MTHFR mutatia C677T genotip heterozigot , mutatia A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Buna dimineata,
anna_leah27 eu visam atat de intens ca mai fac un control ginecologic, incat cand ma trezeam ,stateam cateva minute si ma gandeam era real sau am visat.
Cand ma incapatanez sa rezolv ceva, nu-mi iese de nici o culoare
O zi buna

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.

Anticorpii antispermatici, Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-homozigota.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Neata fete,

Aditu sa dea DD ca in curand sa ti se implineasca si tie visul!

Ruxi, pai e de treaba hematonul, pleaca de acolo, numai ca trebuie sa se elimine cumva sangele ala strans, de asta cred eu ca ai inca maroneli. La urmatorul echo nu va mai fi nici urma de el!

Brotacela, e mult sa iei vitamina E zilnic, are efect invers, scade fertilitatea daca e luat mai mult de 10 zile pe luna, ia intreaba ginecologul si vezi ce-ti spune in privinta asta. De ce nu te bagi tu mai bine pe omega 3?

Dangabriela, nu cred ca in sarcina te ajuta stresurile astea. Nu te tenteaza sa ajungi la Usca? Macar faci clexane si stii ca ai facut tot ce e omeneste si medical posibil ca sa ramana bebe la tine in burtica.

Aristica, am citit undeva pe forum ca a face un copil inseamna a invata sa traiesti cu inima in exteriorul corpului. Asa suntem noi, intai ne face griji ca nu ne iese bebe apoi incep altele, colici, dintisori, lovituri, mers la scoala, insuratoare etc etc.

Alla, noua ni s-au recomandat mai multe inseminari (am facut numai 2)pentru ca s-a reglat cumva spermograma. Daaar, ma bucur ca am mers direct pe FIV pt ca am vazut clar ca gigeii sotului si ovulele mele au nevoie de ajutor ca sa se iubeasca. Voi incotro va ganditi sa o luati? Mai incercati IA?

Letzy, de cand a inceput dr sa-ti masoare IR-urile? De la ce varsta a sarcinii?

Floaredemac

Felix 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Dangagabriela, si eu am IR-urile usor crescute, dar Herghelegiu si Uscatescu au spus ca nu e problema la varsta asta a sarcinii (Herghelegiu) si ca au timp sa-si revina (Uscatescu). Deci nu mi-au modificat tratamentul. Multe persoane pe care le stiu, chiar daca nu au probleme de trombofilie, au avut IR-urile crescute usor la inceput.
Felix, Aditule!

14+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Fetiliii, eu i-am scris Uscateascai sa vad cand vine, dar nu mi-a raspuns, asa ca las sa treaca weekend-ul, poate primesc vreun mail, apoi sun direct la asistenta. Am o intrebare, la care va rog sa-mi raspundeti pe pm, daca va ganditi cumva ca e "neadecvat" raspunsul aici: La Uscateasca, la Fundeni, daca ma duc cu dosarul meu de analize, trebuie sa platesc "altfel"? ...adica, daca nu-i ca la clinicile private, unde am factura si bon, cum "platesc"?...si cat?...si la asistenta si la doamna doctor?

tammy ce sunt IR-urile astea si ce fac ele in sarcina? Felicitari pentru saptamanile de sarcina, ca acum vad cum a trecut timpul si cum ai inaintat...eu te stiu de cand ai ramas graviduta

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Letzy, Tamaryllis,
Si eu am cam 0,8 pe ambele artere uterine, la 12 saptamani de sarcina, la cea ombilicala a zis ca totul e perfect! Dr nu mi-a dat motive de ingrijorare, a zis ca vedem, abia pe la 7 luni s-ar putea sa fie probleme!
Totusi vrea sa merg la Uscatescu!!!
Spunetyi-mi va rog cu ce este bine sa merg, ca sa fiu pregatita.
Am deja trimitere de la med de fam, si o eco facuta acum 3 zile. Ce sa ii mai duc? Toate analizele facute? Sa-i fac o lista cu tratamentul urmat inainte si in timpul sarcinii??

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 11 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Ruxandrada tu la celelalte doua sarcini ai ramas gravi tot din prima sau nu? La sarcina actuala ai luat stimulare, ceva?

Uschi ti-a dat scrisoare medicala pt Clexane inainte de a ramane gravi sau ai platit pretul intreg pt tratament?

Multumesc frumos pt raspunsuri !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Inca ceva! cum ajung la Fundeni de la Universitate??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Citat:
citat din mesajul lui dangabriela

Inca ceva! cum ajung la Fundeni de la Universitate??

cu 66 (poate-mi zici si mie cum se "plateste")

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Jasmine, celelalte doua sarcini au fost obtinute tot natural. Prima a fost in 2005, dupa un tratament luuuung cu anticonceptionale, dat prost, foarte prost de un medic ( celebru, altfel!) care m-a diagnosticat aiurea: nu si-a dat seama ca am sindromul ovarelor polichistice, ci a crezut ca sunt simple chisturi. Asta a complicat problema; sarcina a mers bine pana la 7 saptamani si 3 zile, cand i-am auzit si inimioara lui bb, apoi medicul de la Giulesti m-a chemat linistita la control peste o luna, insa la vreo 2 saptamani au inceput sangerarile, am sunat-o, mi-a zis sa ma opr4esc la spital in Pitesti ca e pericol, acolo mi-au facut o anestezie la care eram alergica, am intrat in soc anafilactic si... m-au trimis acasa, fiindca medicul acre era de garda avea o urgenta la sala de nasteri... Acasa hemoragia s-a intetit, am fost la spital aici, in oras, unde un medic excelent ( sa-i dea Dumnezeu sanatate, ma rog mereu pentru el!), m-a ajutat sa trec peste toata grozavia ( e drept, cu pretul unui chiuretaj pe viu...). Apoi, din 2006, am inceput sa bantui pe la diversi medici, pana in 2007 cand am dat peste Corina Neamtu de la PArhon, care mi-a pus si diagnosticul corect si mi-a dat si un tratament super-bun, incluzand Metformin, care regleaza raportul insulina-glicemie ( problema mea pe PCOS); cu ajutorul medicamentului ovarele si-au reluat functia, asa incat in decembrie 2009 am ramas din nou insarcinata. De data asta a fost o sarcina neembrionata ( la eco de 7 saptamani nu erau ecouri embrionare, iar dr. Dumitrascu de la Municipal m-a trimis direct la doamna Uscatescu, convins fiind ca era vorba despre sindrom antifosolipidic). Doamna era in concediu la vremea aia, si pana a venit dansa la spital, pe 25 ianuarie, eu mi-am facut la Synevo toate analizele trecute la capitolul nostru pe prima pagina ( de-aia ma rog pentru voi toate, ca mi-ati dat sfaturi si mi-ati luminat, pur si simplu, drumul). Mi-a iesit mutatia pe MTHFR, am mers cu toate analizele la Uschi, si am primit tratamentul: Omega 3 1/zi, Vitamina E 1/zi, Acid folic 2/zi, Magnerit 1/zi, Aspenter 1/zi ( cu precizarea ca, citind pe forum despre vitamina E, am decis sa o iau , dupa o luna de intarziere a cm, doar in primele 10 zile ale acestuia). Uschi mi-a zis sa-i scriu cand am ovulatie, sa-mi dea Clexane; de-aici stii povestea, ca am scris-o intr-una dintre postarile anterioare. Scrisoare medicala nu mi-a dat, fiindca ultima oara cand am fost eu la dumneaei, pe 30 iunie, fetele de jos erau plecate de la ora 2 ( iar eu am intrat la ea la 5 jumate dupa-amiaza). Asa ca mi-l procur deocamdata la pret intreg. O sa o rog data viitoare sa gasim o solutie.
Va rog sa ma iertati pentru povestea lunga, si , probabil, plictisitoare...

R.
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc! 6+

Mergi la inceput