alaptatul si diversificarea

alaptatul si diversificarea | Autor: unboticutz

Link direct la acest mesaj

dragi mamici, sunt foarte bucuroasa ca am ajuns sa alaptez pana acum, nazdravanul meu are 6 lunite. datorez asta in exclusivitate sabinei, careia ii sunt foarte recunoscatoare. ne pregatim de diversificare si ma tem ingrozitor sa nu-mi scada lactatia, multe mamici pe care le cnosc au pierdut laptele pe la 6-7luni. frica mea e alimentata si de alte lucruri care se intampla in ultima vreme: bb papa ff des, e nemultumit, nu doarme bine (am ajuns deja la 5-6 supturi doar noaptea..), nu reusesc sa mai mulg decat 5ml, e marait mai tot timpul,nu mai face pipi cat facea inainte...am incpeut sa beau din nou ceaiure de lactatie dar nu observ imbunatatiri. ce ma sfatuiti? multumesc

mami de strengarel dulce Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

bb maraie pentru ca probabil ii iese primul dintisor, cam asta e varsta...
si fetita mea la fel s-a comportat, maraiala, somn de noapte agitat/intrerupt si refuzul sanului, cam cu 2-3 saptamani dinaintea aparitiei primului dintisor...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

eu banuiesc ca de multe ori diverificarea se face fortat, dupa scheme impuse, cu avioane, tv si alte smecherii care sa il faca pe bebe sa manance cat zice 'la carte' si nu cat are nevoie. de unde rezulta un bebe mult prea plin, care nu mai are loc sa suga nici sa vrea :(

apoi, evident, daca bebe nu suge, nu mai exista lactatie.

eu zic sa stai linistita, sa ii dai copilul ce si cat cere, fara artificii, si sa il lasi sa suga cat si cand vrea.

dianocica cu d (3+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si eu spun ca diana, alaptarea e un parcurs in doi, lasa-l sa decida cand si cum.
Cu diversificarea, multa rabdare si ia-o cu amuzament, pana la un an conteaza sa cunoasca gusturi noi, mai mult decat sa ii numeri imbucaturile:)
Daca as mai avea un bebe, as trece la autodiversificare, citeste despre BLw (baby led weaning), eu nu poit sa-ti dau sfaturi pt ca npam procedat in toalitate asa, la S am fost stresata ca nu papa, la Gh ....asta roade tot:)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eu iti recomand sa nu te stresezi legat de diversificare. Eu am un copil hranit cu lapte praf si unul alaptat. Cel alaptat s-a diversificat la 9 luni pana atunci a refuzat orice altceva in afara de san si chiar si dupa aia tot sanul a fost baza mult timp. Diversificare nu inseamna neaparat ca de la 6 luni trebuie sa manance si altceva in afara de san. Diversificare mai inseamna si ca ii prezinti alte alimente pe care el le poate accepta sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ca sa stai linistita poti sa-i dai sa pape dupa ce suge, la 15-30 minute dupa supt, numa bine ai timp sa prepari papica si ea sa eructeze, astfel diversificarea vine ca o completare a sanului, asa cum e si normal in primul an de viata. Daca e un papacios o sa pape multumitor si dupa san, daca nu e deloc papacios si te ingrijoreaza ca nu papa destul atunci poti incerca sa-i dai si inainte de supt sa vezi poate papa mai bine asa. Oricum ideea e sa mergi incet, cu cantitati mici, astfel incat sa se obisnuiasca cu lingurita si gusturile noi, nu e o cursa ca in pediatria romaneasca cine inlocuieste mai repede si mai multe mese de lapte.
Autodiversificarea e interesanta si cumva firesca, m-a tentat si pe mine acum la fetita cea mica, doar ca ea papa (spre deosebire de fratii ei) cu placere piureutele asa ca nu m-am mai agitat.

Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)

croitoreasa cea viteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

A si inca ceva...Acum in jur de 6 luni mai au un salt de crestere mare, ca ala de la 6 saptamani, asa ca sug des... Plus dintii, dorinta de a te simti cat mai des (incepe sa realizeze ca nu esti tot timpul langa el)...

Concursul "I love DC": www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=i love dc&page=2" target="_blank">dr-1 si dr-2

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)

croitoreasa cea viteaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Dupa fiecare masa de solide pe care i-o oferi, ii oferi si sanul ca o completare, ca un desert sanatos si bine venit. E cea mai buna alternativa pe care o poti pastra macar pana la 1 an. Noaptea toti copiii au faze cand ori sug de 4-5 ori pe noapte, ori doar o data sau deloc. Sunt doar faze care trec. Nu trebuie sa iti faci griji. Si nu trebuie sa te mulgi. Doar sa pui copilul la san. Faptul ca are 6 luni nu inseamna ca nu are nevoie exact de tot atata lapte de la san cat ii dadeai si pana acum. Diversificarea este menita DOAR sa il obisnuiasca cu alte gusturi si texturi, dar adevarata hrana este inca SANUL !! Sa nu crezi altceva.

Mami de (28.10.2008) si bb2 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Diversificarea pentru noi e 'fun'. Aruncat pe jos, pus in urechi,pe par dar si in gurita.
Poti sa-i dai lapticul care-l cere si intre mesele de lapte sa-i dai sa guste ceva nou. Nu uita ca nu trebuie sa manance, trebuie sa invete gusturi noi. Trebuie sa stie ca mai e si altceva in afara de lapte.
Suntem norocoase ca pana la 1 an lapticul e baza.
Si eu iau ceaiuri pentru lactatie si nu stiu daca sunt bune de ceva dar iau de 10 luni si continuu. Laptic o sa ai atata cat bb o sa pape. Daca iti e teama ca o sa-l pierzi, poti sa te mulgi dupa ce termina bb de supt. Sa ceri mai mult de la san inseamna sa produci mai mult. 'Just an idea'
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Lactatia scade si revine in raport cu cit suge bebe. Fetita noastra, exclusiv alaptata pina la sase luni, e autodiversificata (BLW-ul de care pomenea Sabina in postarea ei), acum are noua luni si ajunsesem sa o alaptez doar de trei ori: dimineata la trezire, sera al culcare si peste noapte pe la jumatatea noptii.
De vreo doua saptamini are o eruptie de eruptie dentara :), cite trei dinti deodata, si nu poate minca in cele citeva zile (BLW e bazat pe faptul ca bebe are bucati mari, dar mari, din ceva in minuta si le molfoleste si le ameteste si le mesteca cum stie si cum poate, nu maninca pireuri deloc), asa ca suge la greu, ca atunci cind avea trei-patru luni.
Ea ca ea, dar pe mine nu ma mai incape nou-cumparatul costum de baie :)

Concluzia: ia-o incet, diversificarea ia timp, nu se face intr-o luna, bebe o sa mai suga mult si bine. Iar copiii sint diferiti, asa ca ia experientele prietenelor tare ca ceea ce sint, experiente din care sa inveti si care sa te ajute sa-ti cresti copilul asa cum vrei tu.

Ca paranteza, pe Atomix, acum 11 ani, l-am diversificat, Doamne iarta-ma, de la 6 saptamini cu sucuri de fructe, tare nu m-a dus capul, da' asa se facea atunci, la sase luni minca ciorba de perisoare si salata de vinete! Si l-am alaptat pina dupa 9 luni, cind s-a hotarit singur ca nu mai vrea.

Bafta,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Iata-ne si pe noi, tot 6 lunite!

La noi lapticul a variat inca din primele luni - au fost unele zile cand i-am dat biberon cu formula, ca sa fac fata solicitarilor... Multa lume mi-a spus atunci ca o sa pird laptele din asta, dar cu ceiuri, alimentatie buna si rabdare, laptele isi revenea de fiecare data.

Acum, am inceput cam da 3 saptamani cu piure de morcov, apoi morcov+ orez, apoi morcov+ dovlecel (am introdus mai intai supa, apoi piure). Ca si cruditati, ii dau suc de morcov, piure de caisa si de piersica, suc de mar. Azi i-am dat si suc de lebenitza (doar putin, ca incercare, fiindca nu a avut scaun).
De obicei cruditatile i le dau 1 data pe zi, intre 2 supturi (in acest caz incerc sa las macar 1 ora intre supt si cruditati).

Piure-urile i le dau tot 1 data pe zi, inlocuind astfel un supt (si astfel nu mai e nevoie de biberonul cu lapte cand am mai putin la san). Daca nu-i place mancare si ia putin, il pun la san sa se sature.

Lactatia e in continuare fluctuanta, dar acum nu ma mai stresez, m-am obisnuit cu asta, stiu ca dureaza 1-2 zile pana isi revine. La mine depinde mult de starea de odihna/oboseala. Iar acum, pe timp de vara, daca stau mai mult pe-afara sau nu beau destule lichide se cunoaste rapid.

Ca si stimulent, la recomandarea dr neonatolog mai iau uneori Baraca (supliment nutritiv pt intarirea imunitatii, dar ca efect secundar stimuleaza lactatia).

Mergi la inceput