FIV si/sau adoptie

FIV si/sau adoptie | Autor: pogonici1977

Link direct la acest mesaj

am o mare rugaminte la voi..prin rugamintea de va spune fiecare parerea, in masura in care puteti> ce ati face in situatia mea de exemplu

noi nu mai putem concepe copii natural, intrucat eu nu mai am trompe, din cauza infectiei de hidrosalpinx a trebuit sa le scot pe 16 iunie 2010, prin urmare singura varianta de a avea copii nostri natural ar fi FIV..dar stiu ca biserica nui de acord cu FIV

voi ce ati face in locul meu...??? iubim copii enorm de mult si nu putem concepe viata fara un pui langa noi...de aceea acceptam orice varianta noi, chiar si adoptia, ca fiind ultima solutie de a ne indeplni dorinta si visul nostru...

in ceea ce priveste banii de FIV iam avea noi..dar nu de n... FIV ci de unul singur..., ...deci nu ar fi o problema finaciara

poate careva dintre cele care vei citi acest subiect ati fost in situatia noastra, ati fi mai in masura sa ne dati o parere...am deschis acest subiect, in ideea de a afla si o alta parere, ma refer la acele persoane cu frica de dumnezeu, preotii la care mergem noi, chiar si maica noastra de suflet (de la o mare si frumoasa manastire din moldova) nea spus din start..nu FIV ci adoptie, e o mare pomana sa adopti un copil..

.noi ieri am fost la un mare preot ..... nu dau detalii...care ne stie viata, durerea noastra, si nea spus sa ne rugam 21 zile..nea dat sa citim acatiste... si peste 21 zile vom discuta....

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pogonici, in primul rand iti doresc sanatate.
Apoi iti spun ca nu suna bine deloc cum ai scris faza cu "chiar si adoptia".
Tu si sotul trebuie sa stiti ce simtiti.
Daca mai vrei sa incerci FIV, daca ai resurse si sanatate pt asta.
Adoptia trebuie sa vina din suflet, nu ca o ultima sansa la a avea un copil, drumul adoptiei este la fel de greu ca un FIV.
Ma repet, voi trebuie sa stiti ce va doriti, ce simtiti in suflete

Editez si eu ca ai editat si tu: ce iti doresti cu adevarat ? lasa preotii care nu au trompe operate, tu, ca femeie, ce simti ca trebuie sa faci ?

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu sunt o mama care am primit doi copii, atunci cand nimeni nu-mi dadea sperante. dupace pierdusem doua sarcini.
in astfel de situatii este dificil de sfatuit un cuplu ce-i mai bine ptr ei sa urmeze. chiar si preotul poate doar indruma, in nici un caz nu poate spune: "nu-i bine sa faci FIV sau sa adopti". preotul trebuie sa fie doar un indrumator spiritual ptr cuplu.

personal, as alege adoptia. mai ales daca sanatatea nu-mi permite. FIV-ul este destul de costisitor si probabil repetabil. as alege adoptia, chiar daca e o procedura spinoasa si lunga, dar macar are finalitate.

tu si sotul tau trebuie sa luati decizia doar voi doi. faceti ce credeti de cuviinta, dar luati hotararea voi, fara influente. atunci cand sunteti linistiti si dupa chibzuiala serioasa.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Kariguld, treaba cu FIV este legata de Biserica, iar tocmai in acest sens a intrebat.
Atat BOR ( din cate stiu eu, poate ma insel) cat si BC nu accepta FIV. Explicatii sunt destule, toate de natura religioasa.
Bine, fiecare face cum doreste, cum considera.

Pogonici, eu nu-mi permit sa dau vreun sfat. Daca crezi in Dumnezeu, roaga-te si cere-I sa iti arate care este solutia.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

va multumesc ptr aceste putine sfaturi ca mi le dati..nici noi nu suntem in stare sa decidem..cel putin nu acum..ci poate peste 20 zile ..dar acum nu...
asa este doar rugaciunile noastre si a le preotului noastru..ne poate spune INCOTRO????

dar noi avem rabdare..desi eu am 33 si sotul 37..deci varsta noastra nu mai e la prima tinerete..dar atat stiu ca va fi bine

sincer greu este..ff greu...o astfel de situatie

parintele ne mai zicea ieri..copii...de ce ati venit asa de tarziu la mine, noi am venit prima data la el acum 4 ani?? de ce nu ati facut copii acum 10 ani in urma???..de ce vati casatorit asa de tarziu?? (noi neam casatorit acum 4 ani..????)

copii e prea tarziu acum ceea ce vreti voi sa faceti..uite asa ne zicea parintele..mai bine luati un bebe din maternittae ..

deci fetelor...cand mia zis asta parintele ma podit plansu ..iam zis noi..parinte noua asa nea fost dat sa fie....

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Pogonici si eu am ''primit'' 2 copii atunci cand nu mai speram. NU am luat niciodata FIV in calcul, nu din motive religioase sau financiare ci pentru ca imi doream un copil, oricare. Si daca Dumenzeu nu mi-ar fi dat copii, as fi adoptat cu siguranta pt ca nu vad nici un motiv pt care sa ma chinui facand FIV in timp ce exista atatia copii care astepta sa primeasca o casa.
Dumenzeu iti va ajuta sa iei hotararea cea mai buna pt voi, trebuie doar sa IL asculti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Pogonici si noi suntem in situatia voastra,FIV e singura sansa!Nu stiu ce spune BOR,eu am vorbit cu duhovnicul meu si mi-a spus ca el nu vede o problema in asta,atata timp cat facem cu sperma de la sot.Daca as fi facut de la donator,atunci nu este de acceptat,ca este ca si cum as comite adulter!Daca Dumnezeu n-ar vrea sa evoluam,n-ar fi permis aparitia atator metode de tratament,in orice!
Cat despre tarziu,eu consider ca nu e tarziu,inca,suntem cu un an mai mari ca voi,si daca fac la 37 de ani copil,tot nu e tarziu,si daca sotul o sa aiba 45 si eu 40 tot nu e tarziu!Pentru mine cel putin,nu-mi pasa c-o sa zica lumea ia uite-o si p'aia cu nepotu,.nu ma intereseaza.Sotul meu nu era de acord cu adoptia,sub nicio forma,pe urma am zis ca trebuie sa incercam un fiv si daca n-o fi sa fie,adoptam.Numai ca noi avem pasaricile noastre,vrem bb mic,en fin..astea sunt fitze,ca daca e sa ne ducem sa vedem copii si se lipeste unul de sufletul nostru,n-o sa mai conteze cati ani are,ce este,etc..
Bine ca aveti bani,macar si de unul,eu nu pot spune asta...pana la urma,este o decizie a voastra,de cuplu,indiferent ce am spune noi,e decizia voastra!
Doamne Ajuta!

"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

FIV e o metoda care implica omorarea unor embrioni, de aceea nu e acceptata de Biserica. Se accepta doar inseminarea artificiala, cu sperma sotului.............................................. mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

irina..asa este...biserica din acest motiv nui de acord...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu personal, daca nu as fi putut avea copii natural, as fi adoptat. chiar si fara motive religioase, sunt atat de multi copii nedoriti pe lume care merita sansa la o viata buna, cu o familie normala, nu sa traiasca prin orfelinate,

dar evident asta tine de fiecare familie in parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

nu are legatura cu BOR ..., are legatura cu Dumnezeu in totalitate si in ceea ce credem noi

din multe alte motive nu facem FIV , am preferat adoptia

diana

p.s. in rest asteptam sa raman gravida deoarece nu am nimic grav , pur si simplu incurcate sunt caile Domnului ; ultimele analize le-am facut vara asta si sunt sanatoasa

Mergi la inceput