Viatza in Germania (61)
Raspunsuri - Pagina 6
aschiutza spune:
blackpanterro, da PDA e Periduralanästhesie ( http://de.wikipedia.org/wiki/Periduralan%C3%A4sthesie ) Eu saptamina viitoare ma informez daca exista oarece risc la mine, eu am de obicei tensiunea foarte scazuta si cica PDA ti-o mai scade asa un pic. Pt cezariana stiu doar de anestezie spinala si cea generala. LAsa, ca poate se intoarce bebe, cica exista niste metode sa il convinga (ceaiuri, acupunctura, nu mai stiu ce).
blackpanterro spune:
Multu de raspuns! Eu spinala nu fac nici daca ma obliga, am citit pe net ca nr 1 la efecte secundare sunt durerile crunte de cap. La multe dintre femei e pe viata, nu pot sa risc sa am migrene tot restul vietii.
La metode de intoarcere, incerc orice dar nu las pe nimeni sa ma atinga, Aidan nu a fost nici el intors ci transversal si la intors manual cu mana si a fost extrem de dureros! Nu mai accept asa ceva in veci.
Adriana 32+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
aschiutza spune:
Valeleu, nici eu nu as accepta asa ceva .
Uite anestezie am facut pt apendicita pe vremuri in spate si si acuma imi aduc aminte ca nu aveai voie sa ridici capul sau sa te intorci ca sa nu ai pe urma dureri de cap. Anestezie totala am facut pt maselele de minte, e un pic cam nasol la trezire, mi-a luat citeva ore sa vad clar in fata ochilor. Sincer, nu imi place nici una dintre ele si de aia nu stiu pe care sa o aleg .
Miriluta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aschiutza Sincer, nu imi place nici una dintre ele si de aia nu stiu pe care sa o aleg . ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
Atunci nu accepta nici una
Panseluta spune:
salutare aschiutza! ai disparut ceva timp! ma intrebam cum iti mai merge, crezusem ca ai nascut deja.
Si tie si Pantherei va urez nastere usoara! Eu mai am "de tras" pana in octombrie.
Diferenta dintre PDA si spinala, din ce am inteles eu, e ca la PDA ti se introduce un cateter (un tubusor f.fin), pe cand la spinala e vorba de o injectie. In cazul doi efectul anestezicului e rapid, insa daca trece...asta e. Pe cand la PDA primesti doze de anestezic in continuare. Daca gresesc, astept lamuriri.
Pe mine ma bate gandul sa nasc in apa (macar sa incerc)...baiul e insa ca in acest caz nu se face anestezie (risc de infectie), deci e distractiv .
Cunosc o pozitie in yoga care ajuta copilul sa se intoarca in burtica (cel putin asa mi s-a explicat). Caut un link cu descrierea ei si il trimit!
Panseluta spune:
Miri, mersi de urare! asa e, ne-am dorit mult bebe si am trecut prin multe pt el!
Astept cu nerabdare sa il privesc in ochisori, sa il tin in brate.Pana una alta insa, ma minunez in ce hal mi se pot umfla picioarele si suport cu stoicism durerile de talpi...In rest, toate bune.
hai, fug sa caut linkul!
puup
Panseluta spune:
Am gasit, se numeste "indische Brücke". Se recomanda sa faci acest exercitiu de 2 ori pe zi, a' 15 minute. Te intinzi pe spate, cu bazinul ridicat mai sus decat toracele. Am trimis 2 linkuri, una cu explicatia, alta cu poze.
Eu fac de regula exercitiul ca in prima poza, fara scaun: ridic burtica si apoi deplasez greutatea corpului catre omoplati. Se respira normal,in burtica, mentii pozitia cat poti.
Altcineva mai recomanda in pozitia respetiva sa plimbi si o lanterna pe burtica, pana se intoarce bebe. Asa ii sugerase moasa si cica a functionat!
http://www.hebamme4u.net/geburt/beckenendlage/indischebruecke.html
http://images.google.com/images?q=indische%20Br%C3%BCcke
Miriluta spune:
Simina eu l-am nascut pe Henrik in apa...a fost foarte bine. Atat de bine ca la 4 ore dupa ce am nascut, am plecta acasa. Durerile au fost puternice insa travaliul a fost scurt (contractiile au inceput la 01:30, durerile pe la 03:15 si am nascut la 05:27 - piece of cake ). Am urmarit foarte atenta indicatiile moasei si totul a mers snur.
Miriluta spune:
citat din mesajul lui Panseluta Pana una alta insa, ma minunez in ce hal mi se pot umfla picioarele si suport cu stoicism durerile de talpi...In rest, toate bune. hai, fug sa caut linkul! puup |
Bucura-te acum ca pe urma nu vei mai avea timp de nici o durere
celesta spune:
citat din mesajul lui Panseluta salutare aschiutza! ai disparut ceva timp! ma intrebam cum iti mai merge, crezusem ca ai nascut deja. Si tie si Pantherei va urez nastere usoara! Eu mai am "de tras" pana in octombrie. Diferenta dintre PDA si spinala, din ce am inteles eu, e ca la PDA ti se introduce un cateter (un tubusor f.fin), pe cand la spinala e vorba de o injectie. In cazul doi efectul anestezicului e rapid, insa daca trece...asta e. Pe cand la PDA primesti doze de anestezic in continuare. Daca gresesc, astept lamuriri. Pe mine ma bate gandul sa nasc in apa (macar sa incerc)...baiul e insa ca in acest caz nu se face anestezie (risc de infectie), deci e distractiv . Cunosc o pozitie in yoga care ajuta copilul sa se intoarca in burtica (cel putin asa mi s-a explicat). Caut un link cu descrierea ei si il trimit! |
anestezie spinala se face numai la cezariana, nu si pt nasterea naturala...
eu am avut parte de amandoua tipurile de anestezie (PDA si spinala) cu cativa ani in urma la operatii pe femur... nu m-au lasat sa ridic capul de pe perna cateva ore dupa operatie si nu am ramas cu nici un fel de dureri de cap...
la nasterea in apa nu primesti nici un fel de calmante, doar muzica de relaxare si aromoterapie dar ai vazut o cada de nastere in apa? sincer mie mi se pare prea mica sa ma simt bine in ea, cred ca odata intrata in cada as striga la ei sa ma scoata afara
23+