Recomandare povesti amuzante pentru copii
Am remarcat ca fetita mea ( patru ani jumate) careia ii citesc seara de seara povesti inca de pe la doi ani, e foarte atrasa mai nou de povestile amuzante.Cand nimerim vreuna mai haioasa rade in ultimul hal si ma pune sa i-o tot re-citesc iar si iar ... In cele doua volume aparute recent la editura Jurnalul National "50 de povesti de adormit copiii" am gasit cateva tare pe gustul ei.Povestile clasice le-am cam epuizat demult si acum caut sa ii cumpar cvea nou,dar as prefera sa gasesc povesti cat de cat haioase, pe gustul ei deci,insa nu stiu ce sa aleg
Daca aveti ceva recomandari v-as fi recunoascatoare .
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
Raspunsuri
iarina spune:
Monica, ce-ar fi sa-i citesti Apolodor al lui Naum. Are rima si-i tare amuzanta. Uite cateva versuri sa-ti faci o idee.
Iata-l pe Apolodor
Fost, pe vremuri, calator.
Sa retinem cel putin
Faptul ca e pinguin.
.
Langa el e Amedeu,
Cel mai cumsecade leu,
Cantaret la clarinet
Si, din cand in cand, poet.
.
Blondul din fotografie
Este cangurul Ilie.
Fiind cangur, asadar,
Are sort cu buzunar.
monica70 spune:
IARINA mersi de ideea de a cauta si poezii amuzante .Cam la inceputul anului trecut trecut am inceput sa ii citesc si poezii - am listat un subiect de pe DC plin cu ele - dar acum am cam uitat de ele Ii citesc mai mult carti de povesti,fabule,sau de prin enciclopedii pentru copii.Apropo de poezii amuzante ,la subiectul ala de pe DC am dat de o poezioara scurta care a amuzat-o teribil pe Diana atunci,chiar in seara aia m-a pus sa i-o repet pana a invatat-o pe loc si o recita rapid cui voia sa o asculte . O citez ca sa vedeti ce gen prefera cand era mai micuta
"Doua rate jumulite
Au plecat sa se marite
Iar gaina de sub pat:
"Si eu merg la maritat!"
Dar cocosul din gradina:
"Mai gaina esti nebuna?
Esti bolnava de ficat
Si-ti arde de maritat???"
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
rrox3 spune:
Monica Eu ii citesc Ioanei acum Aventurile lui Habarnam si rade in hohote. Are 1 an mai mult decat fetita ta, cred ca ar merge cartea si la voi.
Cand era ceva mai mica i-a placut si a amuzat-o si Cipi, acest pitic urias Nu stiu daca este reeditata insa, eu o aveam din copilarie.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
cgeea spune:
pe la 5 ani jumatate ii citeam in loc de poveste Printul miorlau de Nina Cassian si In tara lui mura-n gura. Radea cu lacrimi. Si dupa o saptamana le spunea singura. Sau Povestea gastelor, de Cosbuc.
monica70 spune:
Roxana si Gea mersi mult de idei,o sa le caut pe toate.
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
boticelina spune:
eu la cartea cu apolodor plangeam de sarea camasa de pe mine (si acum la fel fac ).
In schimb ma tavaleam pe jos cand imi citea mama povestile cu Nastratin Hogea si cartile lui Mircea Sintimbreanu (Recreatia Mare in speta). Poeziile Ninei Cassian le ador, le-am invatat cand eram mica si si acum le mai recit din cand in cand, just for fun
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"