Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (94)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Dupa multa maraiala si nervi si agitatie s-a produs minunea...avem dintzisor nou nout...si cred ca in scurt timp da si celalat.

Mamica de caprita si shtrumf
AMR 5.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......

felicitariiiiiiiiiii

Simona,mamicuta de 2 iminimioare(sotior si printesica Ariana Sabrina)

Vesnic indragostita de voi doi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity
tinem pumnii sa se faca bine bebele..........cum ai cumparat reteta?nu erau gratuite medicamentele pt bebe?

[/quote]

reteta care avea si compensate am luat-o cu 39 de lei si cele necompensate cu vreo 18... in UK e gratis? unde ziceai ca ai fost cu bebe? unde canta copii? un fel de centru de activitati pentru copii? cat costa sanatatea in UK? am inteles de la cineva ca transportul e cel mai scump (rupe - abonament lunar vreo 200 si ceva de lire)

AMR 8, aproape o dama bine!

_

Un vot pentru un maimutzel va rog

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

mersi ca m-ai lamurit cu adrenalina, medicul ne-a prescris asa ceva tocmai pentru ca a adoptat expectativa - sa vedem si luni la control dupa tratamentul de 2 zile cu aerosoli - dar pentru ca suna groaznic, te poti speria... nu are nimic la plamani, doctorita l-a ascultat si mi-a zis ca e ok, ingrijorator e doar gatul si acea tuse - mie imi suna a tuse magareasca dar numai cum se aude, nu si ca frecventa - tuseste o data - doua ori pe ora sau mai rar, dar cand o face zici ca rupe ceva din el;

De fier si calciu - e cumva logic, de la 4 luni orice bebelus e anemic daca nu i se administreaza fier sau daca nu e alaptat cu lapte praf ce contine si fier si calciu - ca are fontanela mare si-mi tot zice asta la fiecare consult si-mi tot prescrie calciu si eu ii dau doar 3-5 zile si dupa asta pauza... o sa o iau in serios numai daca ajungem cu fontanela neinchisa la un an, dar pana atunci o sa fentez aceasta recomandare. Cat despre fier am citit si eu ca trebuie si chiar o sa-i dau.
aaa, unghiutele, sunt foarte subtiri si moi si ma gandeam ca e normal sa fie, doar e sugar...

si da, diagnosticul ei a fost de bronsiolita.

MIe doctorita mea imi inspira incredere si pana acum, dar uite - cuiva nu i-a inspirat destula incredere... cerem si a doua opinie, no problem, ca sa stam linistiti si sa ne asiguram ca am procedat corect.

m-am documentat intre timp despre ceaiul cu echinaceea, nu copiilor sub 2 ani (dar n-am inteles de ce).

_

E o mica contradictie, daca nu a auzit nimic pulmonar (bronsic, de fapt), si nu haraie cand expira, cum i-a pus diag de bronsiolita? In bronsiolita se ingusteaza caile expiratorii mici si da un zgomot la expir, ori discret si se aude cu stetoscopul, ori mai serios si se aude pur si simplu (de tors de pisica sau de porumbel...).

Cu fierul nu-i chiar asa. Din laptele matern se absoarbe destul, mult mai mult decat din formula (si eu stiu ca il alaptezi pe Caius. Sau ma insel?). Si acum incepi diversificarea si se absoarbe din alimentatie. Copiii portughezi nu iau fier si nu-s anemici. Au si astia alte chestii culturale, cum ar fi baia dupa mancare. Doamne fereste sa faci baie unui copil dupa ce i-ai dat de mancare, ca nu si-a facut digestia (e din popor, nu medicala). Deja m-au intrebat 2 mamici la gradi la Andu daca eu ii dau sa manance pe plaja, o banana, de ex, ca dup-aia nu poate intra in apa, ca nu isi face digestia. Le-am raspuns ca in Romania copiii isi fac digestia si daca intra in apa, ca apa nu pune dop la stomacel. Inchid paranteza, ca am inceput cu una si am ajuns la alta.
Calciu...nu stiu, nu ma bag, n-am studiat problema, dar aici nu se da pt fontanela mare la 5 luni.
Intrebam daca s-a uitat la unghiute, ca-i un loc unde "se vede" bine anemia feripriva (din lipsa de fier). Daca sunt albe si palide si raman mai m ult timp albe dupa ce le-ai strans, pot fi un semn de anemie. Dar e doar un semn...si e atat de rara anemia feripriva la copiii alaptati.
Cere si o alta opinie si apoi alege MEDICUL. Dar sfatul meu e sa il alegi pe cel in care ai mai mare incredere si sa-l urmezi numai pe ala. Daca mai intrebi 2, fiecare o sa-ti zice altecva si nu mai stii ce sa crezi si pe care sa-l asculti. Asta pt ca medicina nu-i standardizata si factorul uman si experienta clinica sau cea cu o anumita medicatie conteaza enorm.

Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
Acum incepusem sa ma panichez vis-a-vis de fier,eu o alaptez pe bbelina mea si nu mi-a fost recomandat nimic,oricum mai intreb o data sa ma asigur...........am fost si noi pt o tuse la medic,dar ne-a spus ca e o raceala obisnuita(dupa ce a palpat-o la gat,a ascultat-o cu stetoscopul,s-a uitat in urechi,in gat)si nu ne-a dat nimic.........ne-a spus doar sa o duc in baie langa aburii de la apa calda sau sa pun steamer in camera,macar o data pe zi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

Citat:

Citat:

fetele, azi fost la pedi si cica avem ceva urat in gat - viroza, infectie, bronsiolita, s.a. si eu care incepusem sa-mi dau pumni in cap ca am lasat copilul sa doarma cu geamul deschis.

schema de tratament: (o descifrez acum)
Ketof sirop 1,5 ml seara
ambroxol 6 pic la 6 ore
tantum verde 1 puf x 4 ori pe zi

aerosoli cu
solutie adrenalina 0,5 ml +2 ml ser fiziologic x 2 ori pe zi
solutie flixotide 0,25 ml + 2 ml ser fiziologic x 2 ori pe zi

tratament pana luni
la care mai luam si fier (ca suntem anemici) si calciu ("ii vom da mult calciu acestui tanar..." citat apud doctorita)

toate aceste pana luni cand ne ducem la control.

Am cumparat toata reteta, dar n-am aparat de aerosoli cel mai ieftin e 300 de lei si daca il cumpar compromit toate sansele de supravietuire a familiei pe urmatoarele 2 saptamani, tre sa convoc sedinta de familie ca sa decidem cum facem, am si lansat cateva apeluri disperate printre cunoscuti, poate-poate facem rost... si salvam banii (o alta solutie e sa retragem banii din depozit).

stiu ca la un moment dat m-am plans de doctora (atitudine) si sfatul vostru a fost sa nu-i mai trec pragul, dar inghit cum pot remarcile desantzate si iau recunoscatoare reteta de tratament si gata - pana acum solutiile pe care mi le-a dat au fost de fiecare data eficiente.

_

tinem pumnii sa se faca bine bebele..........cum ai cumparat reteta?nu erau gratuite medicamentele pt bebe?

vise soro....da iti da gratuit ..vigantolul ( vitamina D)..ca e 6 ron sticla

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...

ce s-au schimbat lucrurile,eu cand eram copil aveam gratuit si apoi compensat...........cel putin asa tin minte

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

reteta care avea si compensate am luat-o cu 39 de lei si cele necompensate cu vreo 18... in UK e gratis? unde ziceai ca ai fost cu bebe? unde canta copii? un fel de centru de activitati pentru copii? cat costa sanatatea in UK? am inteles de la cineva ca transportul e cel mai scump (rupe - abonament lunar vreo 200 si ceva de lire)

_

[/quote]Pt copii e gratuit,vaccinurile,medicamentele(pana la 16 ani dar nu sunt f sigura de varsta),eu am gratuit deasemenea pana fata implineste un an,la stomatologie la fel,intradevar transportul e scump,cat e un abonament nu stiu,dar de mers in alt oras dus-intors e vreo 10 lire(50 lei),distanta nu f mare.......jumatate de ora de mers..exista un centru de joaca pt copii,aici unde stam noi si sunt activitati pe grupe de varsta,noi mergem numai jumatate de ora ca mai mult nu sta,poate cand va mai creste stam si 2 ore(la cantat,jucat,gatit,colorat etc)....Azi am fost la piscina(ne-am facut abonament-20 lire pe luna pt insotitor,copilul are gratuit)si a plans la inceput,era si un pic obosita sper ca data viitoare sa fie mai ok..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oani_2002 spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

mariucasara...felicitari de dinte....mmm

mamidepuiuti...ce vremuri....doamne , ma trezeam la 2..la 4 mi se facea foame si totodata pofta de ceea ce citem si-mi faceam...ba salata orientala( n-am mai mancat de atunci),..cartofi copti cu usturoi...

oani...tot respectul

ruxita....noi tot timpul tineam seama de ce anume ne spunea oani

eu...pt ca nu m-am intalnit cu monti am fc repede, repede niste porcarii( snitele de pui, de dovlecel, icre, ciorba..mai a monti...clatite)..jiji m-a lasat dragul de el...acu l-am adormit in scaunul de masa treaba cu 4 roti..e tareeeeeeeee buna..tine loc de leagan...

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

poze

AMR...se duc 1 cate 1....Doamne tine-le naravul...

Sa vezi oani cum tinea si tine seama tot timpul de ce ziceti voi

Tu numai azi nu te-ai intalnit cu monti sau esti certata cu el in general? Dupa semnatura ta, care imi place de mor, inclin sa cred ca cu cineva tot te intalnesti tu, fie el monti sau nu.

Cartofi copti cu usturoi?! Azi aveam zi de amidonuri si am mancat orez cu ciuperci si sos Teryaki. Peste 4 zile fac cartofi copti cu usturoi! Am zis!

Mergi la inceput

Ruxita, convulsiile si starile de inconstienta in roseola, sunt date de febra mare. Dupa ce scade febra si apar petele nu mai e nici un pericol. Luc n-a facut febra foarte mare, max 39 intra-rectal, dar nu prea reuseam sa o scad cu paracetamol.
Acum e bine si in forma, ca tocmai ce si-a papat supica crema de cartofi cu morcov si un desert tzitzicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Salut fetelor

Decenuela ma bucur pt voi ca v-a placut avocado, sa va fie de bine, ca gust mi-a placut si mie foarte mult. Indigestia mea a coincis exact cand vb voi de avocado, si cum eu nu prea mananc, mi s-a parut corect sa scriu despre asta, in plus nu am gasit pe net nici un articol scris de vreun pediatru care sa dea relatii despre avocado in alimentatia bebe-ului doar discutzii pe forum; poate peste ceva timp voi incerca din nou
Ruxita misto relatia ta cu Ela, si sa nu permiti la nimeni sa-ti zica ca nu-ti cresti bine copii , sanatate lui Caius.
Oani ce a crescut Lucas, e un frumos, multumim de inf. de roseola, sa nu ne speriem prea tare
MS felicitari pentru dintisor , ati scapat fara febra, mi-e cam frica de momentele astea , dar asta e
Lorex Iuria e bine, ati mai fost la dr.?
MP , si noi de mult visam in taina la cei doi frumosi, dar nu zicem nik sa nu sara cuscrele in sus
va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui oani_2002

Ruxita, convulsiile si starile de inconstienta in roseola, sunt date de febra mare. Dupa ce scade febra si apar petele nu mai e nici un pericol. Luc n-a facut febra foarte mare, max 39 intra-rectal, dar nu prea reuseam sa o scad cu paracetamol.
Acum e bine si in forma, ca tocmai ce si-a papat supica crema de cartofi cu morcov si un desert tzitzicos

daca imi permiti azi sa te monopolizez cu intrebarile... cum e cu temperatura inter-rectala? ce inseamna de ex. 37,5 inter-rectal? noi facem kaka cu termometru (cateodata) si ii iau si temperatura cu acelasi drum si de cele mai multe ori are 37,5 - si mai stiam ca asta inseamna febra cand e luata axial... inter-rectal e ok? care de decalajul axial-rectal?

_

Mergi la inceput

Intra-rectal e cu 0,4-0,5ºC mai mare decat axiala. Chiar recent am citit ca ce cea mai fiabila cale de masurat temperatura la copiii mici. Deci, daca 37,5 axial indica o subfebrilitate si necesita supraveghere, aceeasi valoare rectal e normala. practic, se considera febra intrarectal de la 38ºC.

Mergi la inceput