Palatoschizis si formele sale (3)
Raspunsuri - Pagina 8

jullyy spune:
Am revenit... Si cum spuneam, am aflat de acest topic si am fost in acelasi timp si trista si bucuroasa ca am cu cine sa ma sfatuiesc. Am fost devastati la inceput, cu atat mai mult cu cat am pus noi singuri diagnosticul copilului nostru, dar discutiile parintilor de pe acest forum ne-au ajutat enorm! In primul rand aici am auzit prima oara de biberonul Haberman de la Medela, desi cautasem pe net tetine speciale, dar nu gaseam decat tetina de la Nuk. Vreau sa va spun ca de cand hranesc fata cu tetina de la Haberman a luat 1300g intr-o luna (cat altii in 2), iar durata mesei e de 15 minute cel mult la un pranz de 170 de ml. Sunt extrem de incantata, chiar a facut minuni tetina asta,si va sunt recunoscatoare pentru toate comentariile facute pe acest topic. Ne ajuta enorm orice cuvant spus din partea unui parinte care stie prin ce trecem. Avem 3 luni acum si 5200g, suntem foarte multumiti de evolutia ei. Inainte ii dadeam sa pape si plangeam in acelasi timp cand vedeam cum se chinuie mititica sa pape dar adormea de cat efort facea. Am acum o oarecare retinere sa zicem in ceea ce priveste alimentatia diversificata. Ce experiente ati avut voi? Mi-e frica sa nu se inece, sa nu-mi refuze mancarea... Oricat de stapani pe noi am parea cand dam sfaturi altor mame, cand e vorba de copilul nostru suntem doar parinti, lasam medicina deoparte. Am noroc de sotul meu ca e mai stapan pe sine, dar eu ma cam pierd cand moaca asta mica mai da laptic pe nas si se ineaca.
Ne-am planificat plecarea la Timisoara la inceputul lui august,mergem la Dl. Prof. Urtila sa ne vada si sa ne programeze pentru operatie. Din ce-am citit am inteles ca in jurul varstei de 1 an se intervine. Pare atat de mult timp pana atunci.... Oricum ne bucuram de fiecare ghidusie noua pe care o face Rai in fiecare zi, si incercam sa nu-i transmitem sub nici o forma sentimentul ca ar fi diferita de alti copii. Am mai prins oricum curaj de cand stau pe forum si singura mea grija acum e s-o ajut sa creasca si sa se dezvolte cat mai normal. Doar alimentatia diversificata ma sperie acum. V-as fi super recunoscatoare daca mi-ati putea impartasi din bunele si relele acestei perioade.
Sanatate multa la pitici!!!

ginye55 spune:
Anca bine ai venit! Prof Urtila opereaza palatul la 9 luni.
CEEEECIIILIIIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!Pe unde umbli, mama? Toate bune la voi?
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

corina_tutza spune:
Anca eu am inceput diversificarea la patru luni.Nu s-a inecat deloc si nu am avut probleme de deglutitie.Cand dadea pe nas doar se stramba putin pentru ca probabil il ustura. In ulimele luni de dinainte de operatie nu mai dadea pe nas deloc, isi dadea mancarea pe lateral si inghitea, doar lichidele ii mai intrau putin prin nasuc.Radu a avut fisura totala de palat, poate la palatoschizis posterior este diferit, nu stiu ce sa spun.Mamicile care au puii cu palatoschizis posterior iti vor da toate informatiile.Am uitat sa spun ca eu am incercat sa-i dau lapte cu lingurita de la doua luni si a papat foarte bine. La varsta de cinci luni cand a fost operat s-a descurcat excelent.Si de atunci mancam totul la lingurita.

stefan_b spune:
jullyy, ca sa nu mai regurgiteze dai sa pape HUMANA AR
http://www.farmaciastejara.ro/humana-ar-p-2324.html

cameliam spune:
jullyy si fetita mea s-a nascut tot cu palatoschizis posterior.
In momentul in care am inceput diversificarea am avut si eu emotii cum va putea sa manance, dar spre bucuria mea totul a fost ok. Ba chiar s-a imbunatatit situatia ca nu mai regurgita. Deci curaj, va fi bine.
Noi am inceput diversificarea la 6 luni (ma rog, fara vreo 5-6 zile), daca are vreo importanta.

cellia78 spune:
'neata!
Flori, multam!
Revin de dimineata cu detalii; am intrat doar ca sa spun ca suntem ok; doar ca eu lucrez la un proiect acum....pe care sper sa-l termin cam in doua luni asa (ca deh, vine operatia, copilul ne solicita, din astea...); e posibil sa placa acest proiect al meu, sper asta, de fapt, dar mai e pana pot spune "care e treaba"; dar vin eu si anunt! Promit! Merg la nani
Cecilia, mami de Nicolle Adelina

cellia78 spune:
Buna ziuaaaa!!!
Cred ca ati fugit la umbra, la balaceala, dar cititi cand puteti!
Anca, bine ai venit printre noi! Imi pare rau pt puica voastra! Am citit povestea voastra si m-a lovit o revolta de nu am cuvinte! Si nervi!
Ma bucur enorm ca ceea ce citesti aici te ajuta, chiar daca numai moral, eu stiu cat conteaza! Intrebai de bune si rele...Stii cum am ajuns eu sa gandesc, in ciuda exeprientelor nefericite traite? Toate-s bune! Rele nu-s decat crizele alea cand da afara si se sufoca si intra in panica.Atat. Restul e normalitate, e frumos, e fain, e placut, e minunat, e dumnezeiesc! Acum eu vorbesc de undeva dupa ce am parcurs mare parte din urcusul catre varf si nu ne-a mai ramas decat operatia. Asta desi, inclusiv recent cand am trecut peste un sir de probleme cu Adelina, in momentele grele nu ma imaginam vorbind asa detasat de necazurile trecute! Trec toate. Mi-am cunoscut copilul in primul an de viata si am luat cunostinta si cu mine insami; iaca, am supravietuit amandoua; ea pt ca a vrut, eu pt ca ea mi-a aratat ca se poate castiga orice lupta, inclusiv pt viata; sper sa se arate invingatoare si la operatie si sa incheiem o perioada plina de incercari si zbateri.
Intrebai de diversificare; la noi a inceput tarzior, ca asa am fost sfatuiti; pe la 5 luni si 3 saptamani; cu suc de morcov, facut la robot; i-a placut mult; am inceput cu 2 lingurite, a doua zi 4, a treia zi....10 lingurite, ca mai vroia! La Adelina faimoasa supa strecurata nu a mers din biberon si nici strecurata; vazand ca nu vroia, am riscat si i-am pasat cate o rondea din fiecare leguma, am amestecat cu supa si a papat din prima zi de incercari 75ml, cu lingurita; de atunci si pana azi asa a vrut mereu; lapte si apa/ ceai/ suc la biberon; mancarica la lingurita.De regurgitat se intampla numai la sucuri, dar pt ca le bea ca haplea, se grabea; dc bea incet si calm, nu aveam probleme; ii placea mai ales piersica; orice ii dadeam, dc avea piersica, era perfect pt ea! Stefan a zis bine cu laptele; si noi tot cu Humana AR ne descurcam si e minunat! Dc mai ai intrebari, le astept cu drag!
Stefan, ati ramas la Humana AR pana la urma? S-a acomodat? A inceput sa ia bine in greutate?
Roxa, ce sa facem? Nazbatii? Pai nu mai vrea deloc in brate; vrea pe jos, in patru labe si sa se catere de orice apuca! Lesina de cald si cere mereu "aca" = apa; cand ii e foame si papaica intarzie, cere plescaind; cand papa de pranz,cand termina face "miam,miam,miam" si se linge pe botic; apoi aplauda; a, dupa ce bea apa face "aaaaaa" cu o expresie de multumire de zici ca a baut ceva super-bun; dc plecam noi si ramane cu mama, dc gaseste vreo bluza de-a mea sau de-a sotului, ia bluza si o pupa si striga "mama"; dc e cu mine si vrea pe mamaia, iar mamaia e la servici, ii dau capotul ei, il pupa si il mangaie, repetand "amaaa". Imi cere mereu sa-i cant, se uita lung la mine si zice "nananana", aplauda si vine si da pupici; ma prind si incep sa cant si e bucuroasa, poate pt ca ii inteleg limbajul!
Trimit pe asta si revin!

stefan_b spune:
Neatacellia78, m-ai facut curios, la ce proiect lucrezi...?
Daca te putem ajuta cu ceva sa ne spui.
Da, s-a acomodat cu Humana AR, numai regurgiteaza iar in greutata a luat cam 500 gr in doua saptamani, mai putin fata de Aptamil dar eu zic ca este bine si asa... Acum are 5 saptamani si 5,600 kg, a devenit foarte agitat, mai ales noaptea plange foarte mult si doarme putin, banuiesc ca de la colici.
tati de Stefan-Lucian (11.06.2010)

cellia78 spune:
Ralushka, imi pare rau pt pataniile prin care ati trecut! O sa-ti las pe privat nr meu de telefon,mai ales pt cazuri urate, cand vei mai avea nevoie de medici; desi sper sa nu mai ai! Stiu la cine te referi cand zici "domnisoara doctor" in Gr.Alex.; dc am fi putut vorbi, nu erai plimbata; cand mai ai nevoie, mergi acolo si cauti pe dna dr Carasava Laura; este medic priceput, devotat, bun diagnostician si om minunat! Te buseste plansul si rasul in acelasi timp dc vezi si felul in care se adreseaza puiului! Iubeste mult copiii si-i ajuta enorm! Adelina a fost salvata de dansa cand nu avea nici o luna de viata, cand a avut hipocalcemie neonatala severa; medicii care o vazusera decisesera ca era epilepsie si dc ramaneam pe mainile lor, bebele meu ajungea leguma la ce tratamente planuiau ei unui bebelus de 12 zile de viata! In Gr.Alex., in seara cand am fost internate, nu mai putin de 5 medici au consultat-o si,desi a facut convulsii in fata lor, nu se puteau decide ce avea! Doar presupuneau si singura decizie comuna era "Le internam si maine dimineata vine Laura si sigur isi da seama!"
Asa a fost!
Iti las nr meu,Doamne fereste sa mai ai nevoie! Oricum, mai cunosc medici, nu doar din acel spital; nah, din pacate, am ajuns la multi si am "triat".....
Sa stii ca nu ma plictisesti cand spui de tine si de puiul tau! Admir la tine puterea si taria de caracter! Esti mami tanara si incercata in acelasi timp si poti da lectii multor mamici! Bravo tie!
Cand poti, mai vino si spune-ne! Banuiesc ca usor nu ti-e, fiind si fara tati sa te ajute...Cu atat mai mult meriti respect si admiratie! pt tine!

cellia78 spune:
Flori, ca intrebai: am sunat atunci pe dna dr Bratu, sa decida cand zilele alea sa o vada pe Frusi pt a decide data operatiei; cand a auzit de pneumonie, a zis sa o mai lasam, ca, asa cum stiam si eu, dupa pneumonie se sta cel putin o luna; si a zis sa o cautam dupa data de 20 iulie, sa vada cand ne putem vedea si decide pt august, cel mai probabil; asta in functie si de ceea ce spune dl dr Stanciu si anestezistul. Uuuuffffff.........