Paste Carbonara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Cel mai important lucru este sa ai sosul pregatit cind sint paste fierte. Fiebinteala pastelor "gateste" sosul.

Sosul:
Bati 2 oua intregi cu o cana de parmiggiano regiano ras (parmezan).
Pui pastele la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie incalzesti 2-3 linguri de ulei de masline. Prajesti citeva felii de pancetta (bacon, sunculita). Adaugi 3-4 catei de usturoi feliati. Cind pastele sint gata fierte (al dente), le rastorni in tigaie. Ai grija sa pastrezi o jumatate de cana cu apa in care au fiert pastele. In cazul in care pastele sint prea "uscate" folosesti apa aceea sa le subtiezi.
Cind pastele sint bine incinse in uleiul cu pancetta, tragi tigaia de pe foc si adaugi sosul (nu il fierbe pe foc ca se fac ouale praf). Amesteci iute pina capata consistenta necesara (mai adaugi apa de la paste daca e nevoie).

Presara piper deasupra.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."



Ocebine, si eu fac pastele ca tine numai ca la mine nu a mai fost nevoie de apa suplimentar. Sunt delicioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Cel mai important lucru este sa ai sosul pregatit cind sint paste fierte. Fiebinteala pastelor "gateste" sosul.

Sosul:
Bati 2 oua intregi cu o cana de parmiggiano regiano ras (parmezan).
Pui pastele la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie incalzesti 2-3 linguri de ulei de masline. Prajesti citeva felii de pancetta (bacon, sunculita). Adaugi 3-4 catei de usturoi feliati. Cind pastele sint gata fierte (al dente), le rastorni in tigaie. Ai grija sa pastrezi o jumatate de cana cu apa in care au fiert pastele. In cazul in care pastele sint prea "uscate" folosesti apa aceea sa le subtiezi.
Cind pastele sint bine incinse in uleiul cu pancetta, tragi tigaia de pe foc si adaugi sosul (nu il fierbe pe foc ca se fac ouale praf). Amesteci iute pina capata consistenta necesara (mai adaugi apa de la paste daca e nevoie).

Presara piper deasupra.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."



da, aceasta este reteta , ai explicat foarte bine modul de preparare!

Mergi la inceput