Prietene la bine si la greu - 28

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Bonsoir, fete dragi
Miany Sa ne traiesti si sa infloresti.Pupam mama de Davidut.

Citat:
citat din mesajul lui smaranditza

coquelicot , tot am vrut sa te intreb si am uitat: i-a disparut stridorul strumfuletului tau? Ca la al meu parca nu se se mai aude nik...
Imi place ca te informezi foarte mult in ce priveste mancarea lui bebe. Si tu, si Dozz, si Monis si alte fete, care sunteti enciclopedii pe picioare. Eu trebuie sa vin de-acum inainte cu carnetelul, sa iau notite aici; nu ma mai magulesc singura ca "sigur o sa tin minte kestia asta...e prea imprtanta, dom'le, ca s-o uit" . Deja am patit-o de nu stiu cate ori, si a trebuit sa scotocesc in urma, prin capitolele inchise deja, sa vad ce si cum era.

Smara uite ca mi-ai amintit ce teama ne era cand l-am adus acasa caci inspira de parca se sufoca.
Si cand am intrebat medicul neonatolog ce are de suiera asa si mi-a zis stridor, imi repetam in gand 'stridor, stridor, stridor' ca sa ajung acasa repede si sa gugalesc. Si cum nu stiam cum sa ii spun si povestesc Capisonului Sr. sa nu il sperii.
Acum, eu nici nu stiu daca a fost sridor, nu se mai aude nimic de pe la doua luni. Medicii spuneau ca daca e stridor, dispare la un an.

Citat:
In legatura cu mancarea, o intrebare intrebatoare: ce stiti de carnea de iepure data la copii? Iepuras tanar de casa, crescut de socrii cu dedicatie pt Timi. Stiu ca in principiu carnea de iepure e usoara si frageda, bine tolerata de stomac, dar nu stiu daca e voie la copchil sau nu.

Daca e arne de casa si nu vanat, de ce n-ar merge? Mielul mi se pare mai greu insa e permis de la 8 luni. Si uite ca am gasit ca Hipp face borcanele cu carne de iepure: http://www.docsimon.com/article/hipp-junior-menu-risotto-with-broccoli-and-rabbit-meat-220-g

Citat:
A, si inca una si ma duc: ca sa nu mai scotocesc eu nenea gugalu, in caz ca are vreuna din voi ceva salvat, imi puteti da si mie niste link-uri care arata cum se pune copchilu in wrap dupa 6 luni? Si in fatza, dar mai ales la spate. Ma gandesc sa iau wrapul la munte, si mai avantajos pentru noi ar fi sa stea copilul in spate, ca sa vedem bine pe unde mergem, sa nu ne trezim facand flotari.

Se spune ca filmuletul www.youtube.com/watch?v=o4T_t0YWSSY" target="_blank">asta ar fi cel mai explicit pentru pozitia rucsac. Mie imi pare imposibil sa iti legi copilul la spate singura. Eu nu reusesc foarte bine sa il introduc in sling inca.
Dau o bere daca reusesti. Pe ce litoral vrei tu.

Multam de aprecieri, ma informez eu destul dar nu asimilez informatia riguros ci destul de haotic, eram convinsa ca o sa am o lista clara cu ce am de facut in privinta diversificarii, ei bine, nu, mi-am facut niste idei si gravitez in jurul lor.
Bine, cam asa sunt eu structurata in general.Imi place sa imi bag nasul in toate domeniile dar evident ca invat superficial.

Asta cu hrana mi se pare foarte importanta, nu ma ridic la nivelul unei persoane disciplinate in privinta alimentatiei, insa nici nu stiu daca am gustat vreodata burgeri iar cartofi prajiti n-am mai mancat de ani buni. Cu prajelile, carnuri stau bine, adica nu gasesc ispite in ele, la fainoase, insa, aici am probleme.

Fug la somn.

mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Citat:
citat din mesajul lui monis5

tantrum=istericala, acces de furie

am pus poze cu soare

edit si am vazut si pozele de la botezul Chiarei, cred ca a iesit totul beton si Andre nu ne scrie doar pt ca i s-a prajit laptopul si ca a avut treaba. in rest par toate in parametri la Italica

Monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

Ma imbolnavesti cu pozele tale. Daca nu imi aduce si mie mosu'(Craciun) un ap din asta profi, la anu nici nu il mai primesc .
Pana si in fanet te-ai urcat?! La mine la tara, acolo fac gainile oua, asa de dor imi e sa ma duc sa adun ouale ascunse de ele...

Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:

DOMINIC ANDREI
(26/10/2009) si a lui tati Stefi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Citat:
citat din mesajul lui RamonaCopot

Repede pe picasa ca a aparut un fisier nou, "botez CHiara".
sper sa nu mi-o iau in freza de la Andre

Ramona ,

DOMINIC ANDREI

unde, unde?
eu m-am uitat pe fulgusori si pe nov.dec, dar nu am vazut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Smaranditza, nu stiu daca este diferenta de calitate, dar de pret sigur este. Multumim de urari
Monis, de la maternitate eu nu am mai primit nici servetelele umede, nici bepanthenul si nici pampersii ramasi. Pozele sunt superbe, de expozitie
Lidia de mult vroiam sa-ti pove ceva. Prietena mea a avut si ea probleme cu gatul, amigdalele, a ramas insarcinata,dar a pierdut sarcina,dr.spunea ca de vina a fost infectia din gat, eu nu vad legatura, dar asa o fi. Dupa ce a trecut peste suferinta, depresie si tot tacamul a hotarat sa scoata amigdalele. In luna urmatoare dupa operatie a ramas gravi, acum are doi baieti marisori. Asa ca parerea mea, pam-pam, este sa faci tot ce trebuie ca sa te asiguri ca daca va veni bebe, totul va decurge bine in cele 9 luni.
Fetelor va multumesc de urari, va pupic si ma retrag spre pat pana mai pot. Am avut o zi tare grea, azi Vlad daca nu dormea plangea, cred ca tot dintzii sunt cauza, isi baga tot pumnul in gurita.

NB
Edit: La cat mai multe lunite Ruxi de mami Ramonika

mami de Vlad (29.10.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Acum am citit si eu comentariile la pozicile noastre s-au umflat penele pe mine de mandrie. Va multumim din suflet.
M-a dat gata si afirmatia cuxcrelei "tradare, tradare, dar sa stim si noi".
Tare m-am bucurat sa le vad prin prejma pe shtephy si pe cuxcrela in seara asta.

Ramona ,

DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

S-a terminat cu defilatul meu in sosete de lana sexoase. A venit soarele aici, chiar puternic, asa ca azi m-am si bronzat nitelus.

Incet, incet, mai recuperez vizualizatul de fotografii de pe contul comun. Am vazut azi pozele lui ralu_seby de la botez, superba mamica si extrem de frumoasa rochia! Am mai vazut poze cu Alex de Lyly, ce voinicel dragalas, sa-ti traiasca! Si frumoasele peisaje din Bucovina, Monis, au dreptate fetele ca faci poze foarte frumoase; o fi aparatul bun, dar si ochiul tau e format.

Miany, la multi ani! Sa fii sanatoasa, sa ai parte numai de bucurii!

Despre laptele de capra, din nou: daca il fierb, nu ii dispar toate proprietatile miraculoase? Pe wikipedia scrie ca trebuie neaparat consumat fiert, altfel e pericol de E.coli sau “prietenul” auriu. Tina, tu iti mai amintesti de ce l-a interzis ginecologul tau asa, pe toata linia: nici la tine, nici la copil? Ma gandesc ca are legatura cu bacteriile astea, poate???

Raluci_b, am tratat si eu cu succes fetita cu suc de morcovi cruzi dimineata, pt constipatie.
Tu ce cantitate de suc de morcovi ai dat pt asta? Si cate zile? (adica doar cat a fost constipat sau si in continuare, asa, ca sa mentii tranzitul bun)

Tina, felicitari pt licenta! Si pt toate cate faci, esti de admirat, reusesti foarte multe. Chiar asa cum ziceau si alte fete, la varsta ta o lalaiam in stil mare, facultate, cursuri si chiuluri, cluburi si bairame, ceva cultura pe la cinemateca si teatre... dar nimic serios.

Coque si alte fete nostalgice, si eu nostalgica precum voi. Cand vad cum creste Ana, ce repede trec zilele cu ea, parca ieri era o mogaldeata slabuta, slabuta de tot, micuta si asa fragila... Povestea liniutelor v-am spus-o, in ziua cu concertul lui Bob Dylan, iar povestea nasterii la noi nu e cine stie cat de emotionanta, a fost cezariana si ii multumesc Domnului in fiecare zi ca i-a dat gand bun doctoritei sa imi faca cezariana, altfel, la cate complicatii au fost, nu stiu ce se intampla.

Monis, cum i-au placut biscuiteii lui Santi?

Smaranditza, am ras si eu la postarea ta cu nazdravaniile lui Timi. Imi pare rau de cazatura si de stresul vostru, dar relatarea ta a fost foarte simpatica. Ff interesant comentariul tau legat de desenele copiilor, sa ne mai spui cand ai timp, avem ce invata! Si, in alta ordine de idei, multumesc pt lauda, dar sa stii ca senzatia mea este ca nu prea stiu, de fapt. Uite, exemplu, cred ca e atreia oara cand innebunesc fetele cu intrebarile mele despre laptele de capra...

Despre Bepanthene, si la noi merge bine, tub din Romania. Am incercat intr-o vreme cu Sudocrem, dar nu i-a priit, asa ca am revenit la combinatia care vad ca functioneaza: Epitelin ziua (este o crema cu galbenele, musetel si extract de luminita noptii) si Bepanthene seara si cand are funduletul mai iritat.

Alexa, ma bucur de vestile bune!

Ancutza , cum faci tu de ai atata timp pt filme? Eu cu greu reusesc sa mai termin cate o carte si la carti e altfel, ca citesc deseori stand in picioare, langa carucior, in timpul plimbarilor. Dar cu filmele, care o fi secretul?

Lili, intreb si eu, ca si Coque, ce e cu dextroza din iaurt?

Shtephy, ce ma bucur ca esti bine. Incet, incet, te refaci si vine ea si vremea labartelii cu noi.

Lidia, multa sanatate, as vrea sa nu fie cazul de scos amigdalele. Si sa vina mai repede bb!

Stiu ca nu am amintit toate fetele in labarteala mea, dar ma gandesc la voi toate si va citesc cu placere si interes.

Pe final, sa va spun citatul care mi-a ramas in memorie de ieri, e de pe unul din blogurile frunzarite: o mama buna nu este o mama franta (de oboseala). Poate nu am citat exact, dar asta e ideea. Asa ca sa ne menajam si sa ne mai facem rost si de pauze, pt noi, ca sa fim mamici vesele, sanatoase si cat mai zen pt fulgusorii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

buna seara (sau dimineata) fete dragi!!!
Va multumesc din suflet tuturor pentru urari,m-au uns la suflet...e minunat sa vezi ca, pe langa oamenii dragi din viata ta , persoane pe care nu le-ai intalnit in viata ta isi iau din timpul lor sa te felicite ptr.ziua ta...va cu mare drag pe toate si va doresc tot ce imi doresc si pt.mine!!!sunteti minunate si ma bucur ca "v-am cunoscut"...

si pentru ca nu am reusit sa fiu alaturi de voi in timp real,va las de rigoare pe dimineata si cinstea de rigoare ,adica tot ce va doriti voi bun de papa...

va si va doresc o zi minunata!!!

P.S. 1.Shtephy ma bucur sa te "vad";multa sanatate si spor la recuperare....
P.S.2.sper sa ne "auzim" tomorow..

Mergi la inceput

Asta seara inchid eu bancuta. Sa stiti ca tot ce a ramas am ascuns sub ea, sa ne cinstim maine seara din ele, cum se cuvine.

Lasati-mi si mie, pls, link-ul catre pozele italiencelor, ca iacata nu pot dormi de curiozitate.

Si tot fiindca nu pot dormi, sa va multumesc ca ati povestit aici fiecare cum dormiti cu puiutii vostri. Una e sa citesti pe bloguri, alta e sa afli ca persoane "de langa tine" chiar pun in practica cutare si cutare metoda. Parca m-am mai relaxat cu co-sleeping-ul asta si o sa mai iau fetita in pat cu mine; de placut e ff placuta senzatia de dormit cu ea, dar eu ma temeam de naravuri care isi au cu greu dezvat, de aceea am intrebat.

Acum, data fiind insomnia mea, oare daca ma bag la un co-sleeping cu fetita care doarme bustean, rezolv ceva?

Oare Krelia, Flavours, Mitzi ce mai fac?

Noapte buna!

Mergi la inceput

Lidia, Dankutza sau mamici de mai multi copilasi, care e treaba cu vaccinul antirubeola dc vrei sa ai inca un bb? E bine/rau/discutabil sa fie facut? Cu cat timp inainte s-ar face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Buna dimineata, dragele mele, a aparut si fiica ratacitoare, dar vine cu frapucine si capucine sa ii fie cu iertare. Asa e cand ai casa plina. Nu am citit nimic, nu stiu daca v-ati gandit la noi, am asa un feeling ca da. Va povestesc pe scurt despre botez, apoi merg sa pregatesc micul dejun pentru lume. Pe scurt scurt, un mare fasssssssssss, ghinioane peste ghinioane, dar in viata mea nu am privit cu atata umor problemele. Printre altele, am lovit masina iar in ziua botezului, alergand cu o tura de oameni la mare, cu alta tura la magazin, problema e ca am lovit o alta masina care ma costa, ori repar din banii mei, ori merg pe asigurare si imi creste suma anuala cu vreo 1000 de euro pe 3 ani. Apoi, tot in ziua botezului am prestat una bucata coafor si in logica mea sclipitoare m-am gandit ca auzisem ca la coaforul asta se fardeaza frumos, asa ca am cerut si una bucata fardat, sa nu mai am treaba acasa. Mi-au facut alea o vata de zahar in cap plus un fardat de circ, fond de ten inchis, ochi sclipitori, ventuza in loc de buze de m-a apucat plansul. Acasa am mers direct sub dus, pe par nu am mai apucat sa ma spal, dar tona de sclipici am dat-o jos. Ei, m-am ales cu niste arsuri la ochi de tot botezul mi-au lacrimat (si nu de emotie), am vazut gri si ma mancau de tampeam, mi-a trecut arsura abia ieri. Bun. Chiara tot botezul a urlat. In prima faza din solidaritate cu baietelul care era botezat impreuna cu ea, apoi pentru ca s-a enervat ca se intindea dupa cartea preotului si ala nu i-o dadea. Rochia a fost extrem de incomoda, de cate ori o intoarceam de pe o parte pe alta i se ridica o parte, din cauza sarmei. Vorba preotului, i-am facut un evantai foarte util pe timp de vara. Dupa asta m-am trezit cu o lipsa acuta de poze, toate facute in miscare, total aiurea. In fine, am salvat cateva, asta e. Le gasiti la semnatura si va mai las portia de mare promisaIntr-un cuvant, a fost un esec total, dar ne-am distrat copios, musafiiri se simt tare bine si asta imi umple sufletul de bucurie. Conteaza doar ca sunt cu cei dragi, ca e soare, ca e mare si ca fiica-mea e crestina. Dozz Ai Pm cu scuzele de rigoare Miany Primeste te rog urarile mele de bine, chiar daca intarziate, sunt din suflet. Sa fii foarte sanatoasa, iubita si fericita, sa te poti bucura de marea ta minune pana la adanci batraneti. Va pup pe toate, mi-e tare dor de voi si de fulgusorii vostri Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa , Botez Chiara

Mergi la inceput