reflux gastro-esofagian fara voma?

Buna!
Am si eu o curiozitate care ma tot roade si nu reusesc sa ma lamuresc. Fetita mea de 9 luni a fost diagnoticata cu reflux gastr-esofagina...avem ceva probleme cu alimentatia, adica mari probleme(am deschis un alt subiect pe aceasta tema) si in urma analizelor, a consultatiilor medicale doctorii au hotarat acest diagnostic. Analizele fetitei au iesit bine atat la sange(o usoara anemie pe care o tratam), la urina, copro, de VARSAT EA NU VARSA dar nici nu vrea sa deschida gura la papita si dr. au spus ca asta e singura explicatie ca are reflux. Acum suntem la tratament cu omeprazol si metoclopramid si masa nu mai dureaza foarte mult(circa 1h inainte) si cu scandal ci maxim 20-30 min. TOTUSI eu am tot citit despre acest reflux si peste tot scrie ca unul din simptome(obligatoriu) este VOMA. A avut cineva copil cu acest diagnostic dar fara ca copilul sa vomite???
Raspunsuri

Gianina34 spune:
noi avem (sau sper eu ca am avut) reflux gastro-esofagian. la inceput imi voma si de 7-10 ori pe zi (de am ajuns la spital cu perfuzii... Pe masura ce am inaintat cu diversificarea a inceput sa vomite din ce in ce mai putin insa.. din experienta noastra eu iti spun ca se poate sa aiba boala asta si sa nu vomite. Micsunica mea se invatase saraca sa inghita tot ce-i venea inapoi pe gat insa eu o cunosc si stiu fiecare grimasa a ei, fiecare privire. Dintre tratamentele eficiente pentru noi: losec iar apoi a aparut nexium la pliculete, pt copii. Metoclopramidul m-a cam speriat si chiar si pediatra ei a refuzat sa ni-l prescrie. Cand ajungeam la spital, in crizele cele mari, ni se punea ranitidina in perfuzie (pe langa altele...)
sanatate multa bebelui iar tie mamico iti doresc nervi de otel si muuulta rabdare
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

mariana_alex spune:
eu sunt in dilema pentru ca mi s-a parut prea usor pus acest diagnostic fara prea multe investigatii in acest sens

Gianina34 spune:
pentru linistea ta, de ce nu mai ceri parerea unui medic?
sau poti face toate investigatiile pentru a avea confirmarea clara a acestui diagnostic
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

mariana_alex spune:
pai am fost la mai multi doctori si s-a pus aceste diagnostic doar pe cele relatate de mine fara ca acesti dr. sa-mi dea sa fac alte investigatii.

dayanara spune:
da normal ca se poate si e si mai rau decat cel unde vomita, pt ca nu da afara nimic, totul ramane pe esofag provoaca arsuri, baietelul meu a avut cand era bebelus si refuza laptele, si.a mai revenit pe la 6 luni cand a inceput sa stea mult in fund si sa manance mancare solida
eu am refuzat probele pt ca sunt foarte deranjante , iar reflux au multi copii...nu e cine stie ce boala
proba consta sa i se bage pe gat un furtunas cu care se masoara aciditatea etc....eu nu i.am facut.o si ma bucur, ca de foame nu moare
roxana si silvana aroa (2.04.2010)
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
AMr...2kg

Didididi spune:
Baiatul meu a avut reflux fara sa vomite; se vedea laptele branzit pe limba; noua nu ne a dat metaclopramid, pt ca afecteaza la varste mici sistemul nervos, dar nu imi aduc aminte ce, plus ranitidina; s-a rezolvat prin trecere la mancarea solida. Diagnosticul a fost pus dupa o ecografie abdominala facuta la spital.
Oricum, simptomele erau asa clare ca diagnosticul l am pus si eu inainte sa vb cu dr.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)

dayanara spune:
se da un preparat gen ranitidina, in functie de varsta si motilium ca sa grabeasca digestia
ecografia nu arata nimic, refluxul face rau doar daca e acid, trebuie bagata sonda pe gat in stomac pt a masura aciditatea la un anumit timp dupa ce a baut laptele, ecografia arata doar ca laptele suie pe esofag, asta se intampla la mai toti...
roxana si silvana aroa (2.04.2010)
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
AMr...2kg

Didididi spune:
Dayanara, pai din cunostintele mele asta inseamna reflux: lichidele se intorc pe esofag; faptul ca se intorc pe esofag insotite de sucuri gastrice provoaca arsuri, care se trateaza cu ranitidina. Aciditate stomacala poti sa ai la o gastrita.
Am o colega al carui copil vomita dupa fiecare masa de lapte si nu s-a vaitat absolut deloc ca ar avea copilul dureri de burta, nu mai zic ca doarme f bine noaptea. Conteaza si la ce perioada dupa ingerare se produce refluxul.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)

mariana_alex spune:
noi nu avem probleme cu somnul...doarme noaptea f bine plus ziua 3-4h, burtica a durut-o cand era micuta si cred ca de la colici...problema e refuzul mancarii si dr. au spus ca ea reguza alimentatia din cauza jenei care o simte atunci cand inghite.

Bee spune:
Mariana, baietelul me cel mic a avut reflux gastro-esofagian sever. Cat era foarte mic si "in criza" (adica facuse deja un inceput de esofagita, voma laptic branzit cu mucus si lichid galbui), mai si voma (nu foarte mult). E mult spus voma: mai bine spus regurgita mai abundent. Dupa ce a incept sa manance si mancare solida, a disparut si regurgitarea. Acum sigur are dureri, fiindca-mi refuza mancarea.
Ce sa-ti spun la genul asta de afectiune nu prea ai ce investigatii sa faci. Am citit mult pe tema asta, avandu-l pe cel mic cu probleme. Practic in cateva minute de ecografie e putin probabil sa surprinda fix faza de reflux. Diagnosticul se pune mai mult in urma simptomelor: dureri. Si tratamentul e medicamentos doar in fazele foarte severe. Noi ne-am chinuit cateva luni. La un moment dat, doctorul de familie ne-a recomadat Losec, insa n-a mai fost cazul. E o afectiune care se rezolva in timp pe masura ce sistemul digestiv se maturizeaza.
Sanatate!