Manifestari astmatice la copii (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

Buna fetelor,

va multumesc pentru raspunsuri;

Alina, doctorita noastra se numeste Violeta Perlea si este o scumpa. Nu cred ca este neaparat o adepta a vegan food, dar fetitei mele, Alexandra(are 5 ani si 5 luni)i-a reiesit din analize DAO foarte mic; aceasta enzima este sustinuta prin alimentatia cat mai neprocesata si acesta este si motivul pentru care cel mai probabil ne-a recomandat tipul acesta de alimentatie, concomitent cu evitarea alimentelor bogate in histamina. Dar spune-mi te rog, care este vaccinul pe care-l faceti si in ce consta? Rezultatele analizelor fetitei tale sunt in urma efectuarii IGE-urilor specifice? Te intreb asta, pentru ca si fetitei mele i-am facut la varsta de 4 ani panelul pediatric, reiesindu-i diferite alergii(acarieni, pisica, arahide, etc), dar care au fost apoi infirmate prin IGE-urile specifice facute dupa varsta de 5 ani. Dar presupun ca doctorul vostru stie ce are de facut.

Softurela, spune-mi te rog, cartea despre germeni pe care ai comandat-o este cumva cea a lui Steve Meyerowitz? si eu mi-am propus desemenea sa mi-o comand, poate imi mai deschide mintea.

Va pup si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Ralex,
Fetitei mele (4 ani si 8 luni)i-au iesit testele cutanate pentru praf,polen de graminee, pene,par de pisica, mucegai, usor pozitive,nu erau "impresionante" deloc. (astea au fost facute de un alt alergolog, in octombrie).
Saptamana trecuta au iesit si IgE-urile specifice pozitive pentru: polen de pelin, polen de ambrozie (o buruiana), par de orice animal cu blana, praf si acarieni, polen de graminee (valoare mica).
Dupa ce avazut toate rezultatele, alergologul a spus ca in cazut ei nu recomanda desensibilizarea prin vaccin, fiindca este alergica in acelasi timp la mai multi factori.
Era vorba despre un vaccin oral (picaturi),dar nu mai este cazul,din pacate. Imi pusesem sperante in el,desi nu totdeauna da rezultate.
Tratamentul de baza ramane cu antihistaminic, Singulaire si Nasonex.
La care,la vara, in perioada in care polenizeaza buruienile alea, va primi,daca va fi cazul, Flixotide. Cam asta e!
Despre Violeta Perlea am citit, dar e prima parere directa pe care o aud.
Sanatate!..si poate regimul vegan o sa dea roade, decat cu tone de flixotide,mai bine cu tone de vegetale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna seara,

Sa ne prezentam: o mamica si 2 fetite (bine si un tati ) iar fetita mica, de 1 an si 3 luni acum, a tot facut bronsiolite, mai precis una mai grea si confirmata radiografic ca pneumonie atipica/bronsiolita acuta, si restul usurele dar cu haraiala aceea in piept ca torsul de pisica.
IgE a iesit mare, 416 (cu marja de 0-49 pentru varsta ei) si dr pediatra imi tot dadea Flixotide si Ventolin. i-am tot facut o perioada, nu prea avea efect, ce sa zic?
Am fost la pneumolog si ne-a recomadat aerosoli cu Flixotide pana la primavara! Insa, am mers si la un dr alergolog/imunolog, care ne-a dat un set de analize si care a descoperit problema.

Asa, Phadiatop infant la alergeni respiratori a iesit negativ. Asta insemnand ca nu a dezvoltat nici o alergie, desi are teren atopic, totusi nu are vreo alergie. Inca. Poate face pana in varsta scolara ...sau nu.
Am facut si imunoglobulinele IgA, IgM si IgG si toate au iesit bune, precum si complementul total (CH50). ceea ce nu iesit bine, este Mannose binding lectine. Stiu, suna ca o limba straina, pt mine asa era dar long story short: este o proteina care recunoaste si se leaga de o lectina :-), adica recunoaste anumiti crocobauri care contin carbohidrati, zahar, cum ar fi candida, pneumococi, streptococi,etc, de fapt este o cale alternativa care activeaza complementul total.

Stiu ca e ciudat rau, dar asta este o analiza care arata cum sta copilul cu imunitatea innascuta (asa o gasiti pe net, cu innate immunity). Aceasta imunitate protejeaza copilul de la nastere pana cand se formeaza imunitatea dobandita (in jur de varsta scolara sau mai tarziu chiar). si la fetita mea, aceasta este mica.
O are 125 (cand trebuie sa fie 450 sau mai mult) si nu este influentabila, oricat am alapta/imuniza/stimula.

Asta inseamna ca are imunitatea mica, de aceea toate virozele, iar manifestarile ei de pana acum, desi cu teren atopic, nu au fost totusi de natura alergica ci pur si simplu viroze.
La ea echilibrul e mai delicat pentru ca pe de-o parte are teren atopic, pe de alta are raspuns imunitar slab pe de-o parte. Are imunitate, e bine ca i-au iesit celelalte analize de imunitate bine, daca si acelea ar fi fost deficitare, atunci ar fi fost chiar rau! Insa este doar o cale, alternativa, care activeaza complementul care la randul lui apara organismul.

Imi va face el (este si homeopat) niste picaturi speciale pentru ea si stimulat imunitatea in general probabil, dar mi-a spus ca va mai face viroze. Nu ceva rau, insa viroze.

Si: sa nu mai facem vaccinuri, nu stim ce raspuns da corpul ei la stimularea imunitara prin vaccinuri. Sa nu ii mai dau flixotide, este imunosupresor si diminueaza imunitatea, probabil ca nu mult, dar neavand dezvoltata inca nici o alergie nu este necesar, ba chiar daunator.

Am vrut sa impartasesc povestea ca sa stiti ca exista, de fapt stiti cu toatele, atatea lucruri de investigat si atatea posibilitati! As fi spus oricand ca e predispusa la astm bronsic si ca avand fond alergic manifestarile sunt de natura alergica, dar nu sunt. Bine, stim pt ca a iesit si Phadiatop negativ bineinteles.

Va pup si multa sanatate

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

ALINA, vaccinul oral pentru copil nu l-am inceput inca , are oreion si inca mai suntem sub supraveghere ; nu stiu daca are de-a face ceva vaccinul de desensibilizare cu oreionul, insa am preferat sa astept chiar daca a facut o forma usoara si fara febra .
Nu cred ca un vaccin de desensibilizare se incepe intr-o anumita perioada a anului; eu sunt alergica la pisici, si saptamina viitoare incep vaccinul injectabil, pentru ca cel oral nu si-a facut efectul . Oricum, te tin la curent, insa voi vedea imbunatatirea situatiei abia peste cateva luni bune, chiar un an poate !
In rest suntem bine... asteptam mosul si speram sa fim sanatosi ... cu totii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

claucia,
Cate si cate mai sunt pe lumea asta...medicala! Bine ca ati ajuns la un capat, cred ca ati facut o groaza de investigatii pana ati aflat ce se intampla de fapt. Si se pare ca sunteti pe maini bune! Cine o vede pe fetita ta? Sanatate! Si mai treci pe la noi!
Jarmo,
Multumesc pentru raspuns!Oricum, se pare ca pentru Ana nu este valabila optiunea asta.Succes cu vaccinul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Alina, o vede Dr Rares Simu de la CMU. El este alergolog/imunolog la CMU si homeopat la cabinetul propriu, undeva prin spate pe la Scala.

Nu am facut f multe, adica dintr-un prim set de analize, mi-a dat si aceasta MBL care arata cam cum sta cu imunitatea, mai ales ca desi teren atopic (IgE mare) totusi Phadiatop Infant negativ, deci inca nici o manifestare alergica (phadiatop la alergeni respiratori).

Va pup si sanatate si voua!

Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisy83 spune:

Ati incercat sa duceti copiii intr-o statiune recomandata celor cu probleme respiratorii?
Ma gandesc ca poate ar ajuta.
Multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitom spune:

Buna mamicilor! va urmaresc de mai mult timp,dar abia azi mi-am facut curaj sa scriu deoarece nu mai stiu cum sa procedez cu baietelul meu de 1 an. Ieri am fost la medic si avem bronsiolita. A 3-a!!!Facem tratament cu ventolin,flixotide,sumetrolim si aerius.Totul a inceput la 4 luni cand avea secretii nazale destul de ambundente fara niciun alt simptom. La 6 luni-prima bronsiolita. La 9 luni a 2-a,iar din septembrie o tinem numai intr0o tuse careia nu ii dam de cap. In iulie am fost si la Buc. la alergolog,i=am facut testul de alergii din sange,dar nu are niciuna,desi Ig-E total era de 15 ori mai mare. I-am dat o perioada nan ha,dar dupa ce am vazut ca nu e alergic,i-am dat Humana si acum de vaca(noi stam la tara si avem vaca).Tusea pe care o are e in general noaptea dupa ce bea lapte mai ales,uneori si dupa ceai.Madicul nostru nu isi da seama ce este,cred ca in ianuarie venim la Buc. la prof. Cernatescu. Ce parere aveti? Acum are si wheez-ing,am uitat sa mentionez.Va ror,daca aveti ceva sfaturi,ca eu u reusesc sa-mi dau seama daca face alergie sau ce se intampla cu atatea bronsiolte si tuse care e din sept.cu mici pauze de cate 1 saptamana. Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

BISY 83, da , eu am facut tot ce este posibil pentru unicul meu copil , am fost si in statiuni si la Praid si inca sunt disponibila sa urc si pe luna pentru sanatatea fiului meu ; cred ca toate mamicile care sunt in situatia mea au facut si fac tot posibilul !
Gabitom, daca copilul tuseste noaptea si mai ales ca are whizing, mergi pe mana unui pneumolog pediatru si repeta testele de alergie , nu lasa copilul asa , e mai bine sa previi ! Ii faci aerosoli si daca da, de cate ori pe zi ti s-a recomandat si pe ce perioada ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitom

Buna mamicilor! va urmaresc de mai mult timp,dar abia azi mi-am facut curaj sa scriu deoarece nu mai stiu cum sa procedez cu baietelul meu de 1 an. Ieri am fost la medic si avem bronsiolita. A 3-a!!!Facem tratament cu ventolin,flixotide,sumetrolim si aerius.Totul a inceput la 4 luni cand avea secretii nazale destul de ambundente fara niciun alt simptom. La 6 luni-prima bronsiolita. La 9 luni a 2-a,iar din septembrie o tinem numai intr0o tuse careia nu ii dam de cap. In iulie am fost si la Buc. la alergolog,i=am facut testul de alergii din sange,dar nu are niciuna,desi Ig-E total era de 15 ori mai mare. I-am dat o perioada nan ha,dar dupa ce am vazut ca nu e alergic,i-am dat Humana si acum de vaca(noi stam la tara si avem vaca).Tusea pe care o are e in general noaptea dupa ce bea lapte mai ales,uneori si dupa ceai.Madicul nostru nu isi da seama ce este,cred ca in ianuarie venim la Buc. la prof. Cernatescu. Ce parere aveti? Acum are si wheez-ing,am uitat sa mentionez.Va ror,daca aveti ceva sfaturi,ca eu u reusesc sa-mi dau seama daca face alergie sau ce se intampla cu atatea bronsiolte si tuse care e din sept.cu mici pauze de cate 1 saptamana. Va multumesc!

In primul rand scoate laptele de vaca. Laptele de orice fel, praf sau de la vaca. Scoate-l si urmareste-i evolutia.
De ce ii dai totusi lapte de vaca ? Ca nu aduce nici un beneficiu organismului. Are calciu destul de mult, dar intr-o formula neasimilabila pentru organismul uman.
Testele de alergii la varsta asta pot fi neconcludente. Nu te baza pentru moment ca nu e alergic.

Rallex, activeaza-ti mesajele private.

Diana nu a mai facut crize, dar nici nu mai consuma lactate sau carne.
De pe 1 ianuarie va merge la gradinita si cu siguranta o vom lua de la capat cu racelile, singulair-ul si flixotide-ul. Sper eu sa-i dau intr-o doza mai mica si sa nu se mai repete povestea de anul trecut.
Zilele astea a stat mult pe afara, cu saniutza, si spre surprinderea mea aerul rece nu i-a declansat nici o tuse.

Ieri am participat la o emisiune radio cu tematica "Alimentatia sanatoasa a copilului". In pauza l-am intrebat pe medicul care a participat, de ce nici un medic nu mi-a recomandat schimbarea dietei.
Si raspunsul a fost "pentru ca nu se stie. In facultate invatam cum sa tratam bolile cu medicamente, nu se pune accentul pe nutritie".
Daca te duci la medic, te duci ca sa-ti prescrie medicamente.

Sanatate la copii!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput