Manifestari astmatice la copii (2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

RALLEX, bine ai venit !
Ca sa trec direct la subiect, cred ca ar trebui sa calci rufele, in special cele care vin in contact direct cu pielea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Rallex,
Cred ca la alimentatie ai grija deja, (mie mi-e destul de greu la capitolul asta, ma lupt pentru fiecare bucatica de fruct), cred ca urticaria asta este intretinuta de ceva,totusi. Si daca la alergeni comuni nu este, poate e la ceva din ce mananca in mod constant.
Ce detergent folositi?
Cu Ana eu am mers la alergolog, la dr.Iacomi si apoi la pneumolog, la dr. Craiu. In continuare, deocamdata, vom merge la dr. Craiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

Va multumesc pentru mesaje. ce sa va spun.....de calcat, am ajuns sa calc absolut tot, inclusiv lenjeria intima. Am senzatia ca totusi ii apar petele de la propria transpiratie sau de la caldura. transpira si foarte mult, mai ales in somn. am sa merg si eu la Dr. Iacomi poate imi mai destupa mintea putin. Noi am incercat si tratamentul homeopat si inca il urmam si acum, fiind in a 5a luna de luat "boabe si bobitze"; am inteles ca poate dura si un an acest tip de tratament, numai de-ar da rezultate. Il luam in paralel cu singulair si puf-urile de rigoare. La mare....mergem in fiecare an cate 4-5 saptamani, in schimb salina nu-i face bine. Am mers si am plecat de acolo cu un wheezing de toata frumusetea. Dr ne-a spus ca nu ar face bine tuturor, existand totusi un procent de 10% carora nu le este recomandata. Va multumesc si va doresc sanatate. MULTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Buna Rallex,

Medicul homeopat ti-a recomandat sa mergi in paralel cu pufuri si cu Singulair? Ma surprinde pentru ca eu am scos complet pufurile, singulairul si zyrtecul cand am inceput tratamentul homeopat.
Nu le-a scos brusc - a durat cam o saptamana.

Ma surprinde pentru ca eu stiam ca nu se dau in paralel - nu pentru ca s-ar "ataca" intre ele, dar remediul se schimba cand se schimab simptomele, ori daca primeste flixo si singulair in continuare, cum isi poate da seama medicul daca remediul lucreaza cum trebuie?

In orice caz, acum un an al meu puiutz era ca vai de el (e alergic la acarieni) dar acum facem doar viroze si iesim din ele (inclusiv de la febra aproape 40 acum o sapt) doar cu remedii si in foarte scurt timp (de febra a scapat in vreo 7-8 ore de tot, nu a mai revenit si asta nu e prima data)
Fata de tratamentul aleopat, imi place ca starea lui se amelioreaza mult mai repede - dar pentru asta multumim la dna dr care ne raspunde oricand la telefon si ne ajuta.

Va doresc sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

Buna OanaRusu,

da, noua ne-a spus sa luam homeopatele in paralel cu singulair si cu flixo.Doar sa evitam ciocolata si produsele mentolate, iar prod homeopate le luam la o ora cel putin dupa masa, apoi inca o ora nu mai are voie sa manance/bea.
ma bucur ca ati reusit sa treceti de faza grea; noi daca intrerupem flixo, imediat de a doua zi tusim "la greu"; deja simt ca nu mai pot; de trei ani tuse non-stop, iar de un an, ne apar si petele astea.
Zyrtec si Flixo pe ce perioada i le-ai dat?
noi am luat vreo 7 luni Ketof dar se pare ca fara rezultate evidente si de doua luni suntem pe flixo ( de doua ori pe zi cate doua puffuri)plus singulair(de 14 luni) si continuam Dzeu stie cat.
Acum, colac peste pupaza are si febra. A luat vreo viroza de la gradi.

Cam asta ne este starea de fapt acum.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui aalina2003

Softurela,
Pe Diana nu o vede nici un alergolog,fiindca nu e alergica, asa-i?
La caldura din camera, adica la uscaciunea din camera m-am gandit si eu, asa ca aseara am oprit caloriferul. Tu folosesti umidificator in camera Dianei? De care? Face zgomot?
Noaptea trecuta nu a tusit..o fi fost din cauza umiditatii scazute, posibil.

Despre mustrari de consiinta legate de tratament,da,ai dreptate , si pe mine ma macina fel si fel de ganduri,dar nici nu mai pot sa stau si sa astept ca,poate,va trece si fara tratament.Poate da,poate nu.
Sanatate si voua si s-o tineti tot asa!

Alina si Ana (15 martie 2006)

Alina,
Alergolog/pneumolog e acelasi lucru. Cand merg la Bucuresti, o duc la Alergolog, aici o vede un pneumolog pediatru.
Iti spuneam de aerul din camera pentru ca la noi, crizele s-au oprit brusc in momentul in care am schimbat locuinta. Desi aparent nici una din cele 2 locuinte in care stateam nu aveau probleme cu mucegaiul era ceva acolo care ii faceau rau. Eu banuiesc o umiditate excesiva. Desi la culcare, masuram umiditatea si nu era mai mult de 60, dimineata era un miros de abur in camera (aveam impresia ca iese abur din pereti). Blocul e izolat la exterior si sa nu fie asta cauza.
In august era pe doza 2*2 flixotide si trebuia sa-i fac cate un puf de ventolin inainte de culcare ca altfel era jale. In septembrie am adus-o in apartamentul unde stam acum, i-am oprit toata medicatia si nu mai face nici o criza nocturna. Ma indoiesc ca s-a imunizat peste noapte. A fost prea brusca schimbarea, efectiv de la o luna la alta. Si nici tratamnetul flixo + ventolin nu a schimbat nimic, pentru ca dupa ce l-am oprit tot a mai facut o criza, de data asta in locuinta de la Bucuresti. Nu stiu daca ai inteles idea, noi stateam cand la casa parintilor mei (la curte), in provincie, cand la Bucuresti. Acum am mutat-o in provincie, in apartamentul unde am locuit eu, 25 de ani.
L-am varuit, curatenie generala si gata, stau eu si cu fetele. Sotul a ramas in Bucuresti si ne duce dorul :). Dar cel mai important e snatatea Dianei.
Nu stiu ce vom face cand ma intorc in Bucuresti. Va trebui sa cautam alt apartament, ca in ala clar, nu mai calc cu Diana.
Ma astept oricand sa reapara semne ale astmului, dar e evident ca acele perioade de acutizare au apus. Acum alearga, rade, face efort si nu se intampla nimic. Ma uit la ea si nu imi vine sa cred, parca nu a avut niciodata. Prima data in ultimul an-jumatate cand nu o mai opresc din ras sau din plans.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Softurela,
Asa ma gandesc si eu, adica nu chiar sa schimb casa, dar vreau sa varuiesc, sa fac o curatenie generala. Problema e unde vom sta noi in timpul asta. Singura perioada cand vom fi plecati si bunicii (care locuiesc tot cu noi) s-ar putea ocupa de curatenie, este de Craciun. pana atunci mai e..nu stiu,ma mai gandesc. Acum, cu Singulaire si Xyzal,nu mai tuseste.Noapte nu mai tuseste deloc. A avut si 3 zile in care ziua nu a tusit deloc. Apoi, de doua zile stranuta/tuseste de cateva ori, dimineata. Dupa ce primeste Xyzal, e OK. A avut o mica raguseala alaltaieri si, de obicei, raguseala asta continua cu tuse seaca, productive,etc, toata desfasurarea. Acum, doar atat! acum nu stiu ce o sa spuna dr Craiu dspre Xyzalul asta, care n-a fost recomandarea lui. Alergologul a spus ca i-l pot da o luna. Pana atunci ajugem si la Bucuresti si om vedea ce-o fi.
Poate si apartamentul din Bucuresti va fi OK, daca varuiti si "schimbati putin aerul". Daca ti se pare aerul prea umed, poate un aparat Salin ar ajuta, asta usuca putin.Dar dimineata, cand masurai umiditatea era mai mare decat seara?
Tot vad la TV o reclama cu un tip de var care contine ioni de argint. Nu stiu cat costa, dar ma gandesc ca poate daca varuiesc cu asa ceva, aerul va fi mai curat.
Pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaandone spune:

Softurela,
Ma bucur ca ii merge asa de bine fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doinitza_80 spune:

Buna seara,
Si fetita mea Miruna a fost diagnosticata cu astm bronsic, in plus are o piele sensibila care se irita foarte repede. Mergem la domnul doctor Craiu si doamna doctor Darmanescu, de care suntem foarte multumiti si tinem totul cat de cat sub control.

Pe noi ne-au ajutat foarte mult husele antiacarieni Microair Pristine (www.dermasilk.ro) pe care ni le-a recomandat domnul doctor Craiu. Sunt singurele huse certificate si total impermeabile la acarieni. De cand le-am schimbat pe cele vechi (tot antiacarieni se vroiau), Miruna doarme mai bine si nu mai tuseste atat de des cand se trezeste dimineata. Am inteles ca este foarte important pentru pacientii cu astm bronsic sa previna expunerea la acarieni, care pot declansa usor o criza de astm.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rallex

Buna OanaRusu,

da, noua ne-a spus sa luam homeopatele in paralel cu singulair si cu flixo.Doar sa evitam ciocolata si produsele mentolate, iar prod homeopate le luam la o ora cel putin dupa masa, apoi inca o ora nu mai are voie sa manance/bea.
ma bucur ca ati reusit sa treceti de faza grea; noi daca intrerupem flixo, imediat de a doua zi tusim "la greu"; deja simt ca nu mai pot; de trei ani tuse non-stop, iar de un an, ne apar si petele astea.
Zyrtec si Flixo pe ce perioada i le-ai dat?

6 luni - din oct in martie; singulair din sept pana in martie
Imi pare rau pt raceala - la camin se iau multe, ce ma revolta e ca unele se pot evita cu reguli simple de igiena..

Va doresc sanatate.

Eu una recunosc ca m-am simtit depasita de faza cu schimbat tot prin casa - nu am cum sa-i spun mamei mele si la socrii sa-si schimbe tot in casa de fiecare data cand mergem acolo pt ca Paul e alergic.
De aceea am mers la homeopat+bowen si m-am chinuit f mult cateva luni - cu crize frecvente.
Acum poate sa doarma oriunde, macar ca la camin matura exact inainte de a-i pune la nani - si tuseste uneori in perioadele de camin.
Mai avem si picaturi florale Bach - tot dna dr homeopat ne da - care ne ajuta sa tecem peste episoadele usoare.

Mergi la inceput