Post desfintat

Post desfintat | Autor: Adynyx

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am si eu o mica problema :)...CIC se termina pe data de 1 Iulie,deci pe 2 iulie ar trebui sa ma intorc la servici,numai ca mi s-a spus ca postul meu a fost desfintat,dar ca ma vor primi pana imi gasesc un alt job si ca ma vor incadra totusi pe postul dupa care am plecat in CIC.(cu toate ca acesta practic nu mai exista ).
Intrebarea mea este, au dreptul sa-mi desfinteze postul?(stiam ca este blocat 2 ani).Dupa cate stiam eu nu prea au dreptul sa ma dea afara 6 luni de la intoarcerea din CIC,sau ma insel?

Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da, au acest drept.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

intrebare : cat ai fost in CIC, a fost angajata alta persoana pe postul tau, pe perioada determinata ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adynyx

Buna ziua,

Am si eu o mica problema :)...CIC se termina pe data de 1 Iulie,deci pe 2 iulie ar trebui sa ma intorc la servici,numai ca mi s-a spus ca postul meu a fost desfintat,dar ca ma vor primi pana imi gasesc un alt job si ca ma vor incadra totusi pe postul dupa care am plecat in CIC.(cu toate ca acesta practic nu mai exista ).
Intrebarea mea este, au dreptul sa-mi desfinteze postul?(stiam ca este blocat 2 ani).Dupa cate stiam eu nu prea au dreptul sa ma dea afara 6 luni de la intoarcerea din CIC,sau ma insel?

Multumesc mult!
Adinutza

inteleg ca nu te da nimeni afara, angajatorul ti-a oferit doar un alt post in cadrul societatii, atata vreme cat nu este sub salariul primului nu ai ce face...este o forma voalata de-a te face sa demisionezi si un mecanism de a se apara de un eventual litigiu de munca in instanta pe care daca nu te-ar primi l-ar pierde de pe banca, deci du-te la job pe 2 iulie, vezi despre ce e vorba, discuta cu angajatorul- daca e cazul si abia dupa actionezi...succes!
Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Da, au acest drept.

Marius, ma bag si eu pt ca sunt intr-o situatie "similara"...
Ceea ce stiu este ca pe perioada celor 2 ani in care stia in CIC POSTUL ESTE BLOCAT. Dar, la intoarcere, persoana poate fi restructurata de pe post in ziua 2 dupa ce s-a intors la munca, dar nu poate fi data afara timp de 6 luni PE MOTIV DE NECORESPUNDERE PROFESIONALA...

Acum, situatia de care povesteste Adina este din ce inteleg eu una f des intalnita la noi, si anume ti se spune voalat ca nu prea ai unde sa te intorci... si mai ales cu criza de acum e si mai rau decat inainte.
Ceea ce eu inteleg este ca cei de la firma rrspectiva se acopera legal spunand ca practic postul ei nu are viitor (si ii vor face o favoare practic reprimind-o pe o perioada scurta dar pana isi gaeste altceva..)

Mie personal mi se pare absolut ABJECTA aceasta procedura... dar la noi cei mai multi nu isi cunosc drepturile si nu pot negocia in mod real cu angajatorul, preferand sa-si caute altceva decat sa se chinuie cu cei la care au lucrat.

Ceea ce insa ar trebui sa stie Adina este ca ea nu ar trebui sa plece DECAT CU RESTRUCTURARE/DATA AFARA de firma... pt ca asa are dreptul la salarii compensatorii, spre deosebire de varianta i ncare pleaca ea cu demisie. Si ceea ce e bine de stiut e ca nimeni nu o va privi in mod dezavantajos pt faptul ca a fost data afara, atata timp cat situatia economica este cum este si toti vor sa-si reduca pierderile si sa eficientizeze unde pot costurile cu salariile si personalul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din ceea ce a intrebat ea si anume daca in perioada CIC postul poate fi restructurat legal, raspunsul este DA au aceasta posibilitate legala asa cum ai mentionat si tu. Nu au obligatia sa-i ofere o alta pozitie dar daca au facut asta e de asemenea legal pentru ca la restructurare angajatorul are posibilitatea sa ofere o pozitie similara sau in conformitate cu pregatirea si aspiratiile celui caruia i s-a redus postul in caz contrar se aplica art. 65 CM.
Eu asta am inteles cel putin.
Chestia cu post blocat 2 ani - tot citesc si ma minunez - unde scrie asa ceva in lege?

Mergi la inceput