Parinti ce nu si-au vaccinat copiii-repercursiuni?
Raspunsuri - Pagina 2
BESTUTZA spune:
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Intre timp l-am vaccinat,ce-i drept cu inima stransa.Am amanat cat se paote momentul si am instiintiat medicul ca bcg-ul nu il va face,ci doar vaccinul de 2 luni,pe care l-am facut la 3 luni.Pana acum nu a avut nici un fel de reactie.
Inca o data, va multumesc pentru ajutor.
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
kariguld spune:
eu sunt o mama care nu si-a vaccinat copii deloc. am nascut in Elvetia , la nastere nu ia vaccinat, apoi la intoarcerea in Romania nu i-am vaccinat absolut deloc, cu nici un fel de vaccin.
proba de foc, sunt mai mult de 13 ani de atunci. copii au avut mici raceli, au facut varsat de vant intr-o forma usoara, pe la 3 si 4 ani.
si am calatorit foarte mult cand erau micuti, nu am avut niciodata probleme. copii au locuit in Elvetia, ptrca mergeau la scoala acolo, nu mi-a cerut nimeni carnetul de vaccinuri. apoi in Deutschland, la fel, nu am avut probleme.
PS, fiecare face dupa cum considera ca-i bine pentru proprii copii.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
M-am nascut pentru succes!
erika85 spune:
[quote]citat din mesajul lui kariguld
eu sunt o mama care nu si-a vaccinat copii deloc. am nascut in Elvetia , la nastere nu ia vaccinat, apoi la intoarcerea in Romania nu i-am vaccinat absolut deloc, cu nici un fel de vaccin.
proba de foc, sunt mai mult de 13 ani de atunci. copii au avut mici raceli, au facut varsat de vant intr-o forma usoara, pe la 3 si 4 ani.
si am calatorit foarte mult cand erau micuti, nu am avut niciodata probleme. copii au locuit in Elvetia, ptrca mergeau la scoala acolo, nu mi-a cerut nimeni carnetul de vaccinuri. apoi in Deutschland, la fel, nu am avut probleme.
PS, fiecare face dupa cum considera ca-i bine pentru proprii copii.
Da, in Elvetia ( si in multe alte tari) te cred ca nu se face BCG, ca ei nu au atatea cazuri de TBC ca de ex noi, romanii.
Parerea mea despre vaccinare este ca de ce sa-mi expun copilul unui risc de a se imbolnavi de o boala de copii foarte grava care acu cativa ani facea atatea victime, sau ramaneau copilasii paralizati, etc...mai bine cu vaccinuri spun eu, nu degeaba a evoluat medicina...noi parintii trebuie sa fim responsabili de copii nostri si cat posibil sa-i protejam de tot ce putem, inclusiv boli.
Jasmin012 spune:
Eu lui Lucas i-am facut toate vaccinurile obligatorii de pana acum, in afara de unul: BCG. Asta pentru ca s-a nascut intr-o tara unde tuberculoza s-a eradicat demult. Aici in Romania, discutand cu pediatrul mi-a zis ca nu ar mai avea nici un rost sa i-l mai fac. Din cele facultative i-am facut Prevenar. Pediatrul mi-a recomandat si Varilrix, pe care insa nu i l-am facut pentru ca as vrea sa faca macar una din bolile copilariei, ca sa nu aiba complicatii cand va fi mare.
Lucas nu a facut febra la nici un vaccin, nici nu a fost mai sensibil decat de obicei. Nu cred in sensibilizarea si imbolnavirea lor mai des dupa vaccinuri. Poate numai sa dea ceva stari febrile.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
laura72 spune:
stiu ca nu in toata Europa se face BCG,dar in Ro inca sunt destule cazuri.eu lucrez intr-o scoala iar anul acesta a fost un caz la o fata de cls a XII-a.nu s-a intamplat acest lucru din 96 ,de cand lucrez aici, niciodata.iar la alte 3 scoli din oras au mai fost inca 5 cazuri,la adolescenti.avand in vedere ca tbc-ul apare si din cauza saraciei si guvernul a binevoit a taia salariile,cred ca aceste cazuri vor creste semnificativ.
am mai citit pe aici ca in fostul URSS,s-a inregistrat un caz de poliomielita.acesta poate apare si la 16 ani.
m-as gandi tare bine inainte de a decide sa nu-mi vaccinez copilul.
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui laura72 stiu ca nu in toata Europa se face BCG,dar in Ro inca sunt destule cazuri.eu lucrez intr-o scoala iar anul acesta a fost un caz la o fata de cls a XII-a.nu s-a intamplat acest lucru din 96 ,de cand lucrez aici, niciodata.iar la alte 3 scoli din oras au mai fost inca 5 cazuri,la adolescenti.avand in vedere ca tbc-ul apare si din cauza saraciei si guvernul a binevoit a taia salariile,cred ca aceste cazuri vor creste semnificativ. am mai citit pe aici ca in fostul URSS,s-a inregistrat un caz de poliomielita.acesta poate apare si la 16 ani. m-as gandi tare bine inainte de a decide sa nu-mi vaccinez copilul. LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005) Poze:http://s254.photobucket.com/albums/hh109/laurag72/George%203%20ani/ |
Sunt tari (de exemplu Italia) unde TBC-ul fusese eradicat, dar a fost adus inapoi de romani... Absolut, e un semn al saraciei.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
lavi02 spune:
Eu n-as risca sa nu fac BCG-ul la copii in conditiile in care in Romania sunt atatea cazuri de TBC.