grupul de joaca

grupul de joaca | Autor: OCTAMI

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
m-am confruntat cu o situatie delicata in legatura cu grupul de joaca al baiatului meu de 9 ani si as vrea sa va cer parerea;copilul este in vacanta la bunici unde iese regulat in parc si are un grup relativ stabil de joaca format din baieti de varsta apropiata lui;
azi s-a desprins din acest grup si s-a jucat cu 2 vecini de bloc ,care apar destul de rar in parc,si a fost acuzat cu vorbe dure de grupul lui ca i-a tradat ,ca nu e normal sa-i parasesca pentru noii copii veniti si sa aleaga intre ei sau grup
al meu a continuat sa se joace cu noii lui prieteni si alege ca deseara sa iasa iar cu ei si nu stiu ce sa-l sfatuiesc
mi s-a parut dura judecata acestor copii de 9-10 ani ,m-a surprins oarecum ,eu la varsta acceea nu eram in stare de asemenea atitudini si reprosuri
va astept sugestiile ,va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Sfatuieste-l sa joace fotbal cu toti copiii, si cu noii veniti si cu vechea gasca. Eventual da-le o minge. Sau orice alt joc care nu se poate juca decat in mai multi.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Trebuie lasat sa aleaga singur, mai ales ca nu este o situatie permanenta fiind la bunici. Intr-un fel cele doua grupuri (si cei doi se pare ca formeaza un grup) il disputa pe baiatul tau. Eu doar i-as atrage atentia ca va veni o vreme cand probabil cei doi vor lipsi de la joaca (am inteles ca ies rar) si s-ar putea sa nu mai fie primit in primul grup... cel putin pentru o perioada. Intre cele doua grupuri oricum este o problema, odata ce nu se inteleg, vecini fiind, iar din pacate copilul tau va fi nevoit sa aleaga probabil. Cam asa sunt toti la varsta asta, nu este ceva iesit din comun... incep sa aiba preferinte, lideri ... pana la urma este o lectie de viata pentru copilul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OCTAMI spune:

Filofteia,
asa am gandit si eu ,ca este o lectie de viata,si l-am sfatuit in modul in care ai sugerat ;stiu ca ai un baiat de varsta apropiata si iti apreciez interventia
dupa mai multe investigatii facute de bunici am aflat ca cele doua grupuri sunt adverse si mi-am explicat mai bine atitudinea lor
multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Si pana la urma baiatul tau ce a ales?

Eu imi explic mai bine astfel de atitudini vazand comportamentul parintilor mai degraba, incep sa cred ca nu copiii sunt fundamental diferiti de noi cand eram copii ci noi ca parinti suntem diferiti de parintii nostri de pe vremea cand eram copii.
Slava Domnului ca am facut doi si au varste apropiate ca sa aiba in permanenta cine sa-i apere de bataia cu pietre din spatele blocului!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OCTAMI spune:

Androix,
baiatul meu a ales sa se joace azi in grupul mare dar le-a explicat ca faptul ca apartine grupului nu-i poate ingradi interactiunea cu altii ,dar e clar ca cei doi nou veniti nu se pot integra -am inteles ca erau divergente vechi intre ei
clar ca si noi, paritii, ne-am schimbat si criteriile de evaluare ale semenilor sunt altele acum
Sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

OCTAMI imi pare bine ca ti-am fost de ajutor.
Eu stau intr-un cartier destul de mare, fara strazi principale interioare si multe parculete amenajate, plus spatiul verde aferent. In plus in acest spatiu este si scoala la care sunt 80% din copiii cartierului.
Am observat ca sunt gasti formate in functie de clasa in care sunt, mai intai, apoi in functie de varsta si abia apoi in functie de preferinte. Fiind atat de multe varietati, inerent apar frecusurile... Cei mai mari vor sa se dea grozavi, cei mai mici nu se lasa nici ei... A mai venit acasa plans ca cica ar fi fost batut... In ziua aceea am umblat tot cartierul cu el am avut discutii cu diversi copii, mai mari, de aceeasi varsta, am avut discutii si cu gasca lui, cum ca trebuie sa nu apeleze la forta Pana acum n-a avut nici o vanataie... macar, nu mai vorbesc de altele, deci bataile astea nu sunt chiar asa grave... cred ca mai mult un impins acolo , i-am explicat si lui ca trebuie sa mai taca din gura (este "rau de gura" ).... si ca trebuie sa se descurce singur ca eu nu pot sa-l salvez de fiecare data.
Si ar mai fi adultii, cei trecuti de 60 de ani... nici nu va puteti imagina cati adulti se iau de copii fara motive serioase... gen...
- de ce te joci in parcul nostru, du-te in parcul tau (asta am auzit-o intamplator si eu in parcul din spatele blocului... deci oarecum al lui ),
- de ce mangai pisica mea
- de ce calci spatiul verde
- de ce te urci in pomul din spatiul verde al blocului meu
- da-te jos din leagan ca sa se urce nepotul meu
si alte prostii de astea...astfel de adulti chiar se simt indreptatiti sa dea in copii. Aici i-am explicat ca el trebuie sa se fereasca singur, sa ghiceasca ce are de gand adultul respectiv si sa fuga ... pentru ca nu are nici o sansa in fata unui adult, iar eu nu pot educa pe cineva care pana la varsta asta asa gandeste.

Eu nu cred ca ne-am schimbat prea mult... pentru ca adultii de care vorbesc sunt parintii nostri. Chiar eu am sarit in ajutorul unui copil, pe care il alerga un adult (bunic) prin parc sa-l bata pentru ca, din greseala, i-a impins nepotul... vazusem toata faza, copilul n-a avut nici cea mai mica intentie, iar nepotul nu patise absolut nimic, decat s-a simtit lezat si i-a spus bunicului ca a fost batut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cersenin spune:

Ce categorici pot fi copii.Fiecare se joaca cu cine se simte bine.Daca "i-a parasit"inseamna ca s-a intamplat ceva,ma gandesc.

Mergi la inceput