Discutam despre: "Dieta RINA (12)"
Raspunsuri - Pagina 17
dananagi spune:
buna ioana2806.multumesc de sprijin.dar daca tot teai oferit sami dai raspunsuri,sa sti ca am cam multe intrebari.prima oara incerc diata asta.am citit pe prima pagina lista cu proteine,amidonuri,carbohidrati si vitamine.si incep cu proteine.adica din lista respectiva aleg cemi place si gatesc?dar te rog ,poti sami dai exemplu in cele patru zile cam ce ai mincat tu.dim,prinz si seara.dacami dai tu un inceput,atunci pot sami fac si eu o idee in ce consta dieta.am mai citit la fete ca vb si de o zi de apa.cei asta?sper ca nu sint cicalitoare,dar vreau sa incep cu dreptul.si bafta la slabit
Ioana2806 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dananagi buna ioana2806.multumesc de sprijin.dar daca tot teai oferit sami dai raspunsuri,sa sti ca am cam multe intrebari.prima oara incerc diata asta.am citit pe prima pagina lista cu proteine,amidonuri,carbohidrati si vitamine.si incep cu proteine.adica din lista respectiva aleg cemi place si gatesc?dar te rog ,poti sami dai exemplu in cele patru zile cam ce ai mincat tu.dim,prinz si seara.dacami dai tu un inceput,atunci pot sami fac si eu o idee in ce consta dieta.am mai citit la fete ca vb si de o zi de apa.cei asta?sper ca nu sint cicalitoare,dar vreau sa incep cu dreptul.si bafta la slabit |
Nu-i nicio problema. Iti dau deci exemplele mele:
1. Proteine
dimineata - fructe ( eu mananc de obicei 1 nectarina si o banana)
pranz - 200 gr. piept de pui sau 200 de gr. pulpe de pui fara piele (eu le iau cu os si le dezosez) la gratar + salata rosii si castraveti cu un strop de ulei de masline sau 2 castraveciori murati + 1 felie paine secara + dupa masa, 250 ml. supa de carne sau legume (din cate am inteles, merge si dintr-un cub)
seara - acelasi lucru ca la pranz ( acelasi tip de carne) dar cam la jumatate de cantitate, de aceasta data fara supa. Eu o mananc si fara salata, dar cand imi e pofta mai iau si un castravecior murat langa. Exclude si painea seara.
2. Legume/ Amidonuri
dimineata - fructe
pranz - orez cu legume (calesc la inceput legumele in putin ulei de masline (de obicei pun doar ceapa si ardei), apoi adaug orezul si acopar cu apa. Las sa scada, daca mai e nevoie, mai pun apa. Cand am facut, am adaugat putin curry, asa, de gust. Mai poti manca in loc de asta fasole boabe (mie imi place foarte tare). Ii poti pune condimente, mai ales daca sunt naturale. Langa oricare din acestea, poti manca o salata din orice vrei tu, dar legume sa fie, de preferat cu lamaie si foarte putin ulei de masline (daca iti place fara, e si mai bine)
seara - acelasi lucru, dar jumatate din cantitate
3. Carbohidrati
dimineata - fructe
pranz - blat de pizza cu putine ciuperci/ masline si unsa cu putin ulei de masline (merge si fara). Eu il mananc cu sos de rosii facut de mine, din rosii naturale taiate cubulete (din conserva), piper, sare, busuioc si cimbru, amestecate la foc mic. Poti opta, in loc de pizza, pentru paste cu sos de rosii.
seara - 3 cupe micute de inghetata sau 3 biscuiti + 1 cub de ciocolata de menaj sau 4 bucatele de ciocolata neagra
4. Vitamine
dimineata - fructe
pranz - fructe
seara - fructe
Teoretic, in aceasta zi poti manca din 2 in doua ore, pana la ora la care ti-ai programat ultima masa. Iti poti face salate de fructe (adica doar amestecuri din mai multe fructe care se gasesc acum pe piata. Eu pun in salata si niste seminte crude de floarea soarelui. Ai voie putin miez de nuca, seminte de in... eu imi faceam data trecuta si mere coapte, pe care le scobeam de miez si inauntru puneam seminte sau nuca, ori mai poti incerca sa iti faci compot. evident, fara zahar. Incearca sa iti pacalesti foamea cu multa apa.
ZIUA DE APA se tine o singura data pe luna, obligatoriu intre ziua de fructe/ vitamine si cea de proteine. Asta inseamna ca o tii la sfarsitul fiecarei luni de regim, in total de 3 ori pe dieta. Teoretic, dieta se termina de fapt cu o zi de apa. Nu o sa fie chiar usoara, dar eu am mai tinut-o si chiar nu e imposibil. Te sfatuiesc sa incerci sa iti gasesti ocupatii in ziua aia cat sa nu te gandesti la foame. Si tine-ti stomacul tot timpul plin de apa.
P.S. Daca iti plac ciorbele, poti opta si la ziua de proteine si la cea de legume la o ciorba ( de carne, respectiv de legume), pe care sa o mananci si la pranz si seara. Dar sincer, nu stiu daca ti-ar sine suficient de foame. Era doar o idee... :)
Zi frumoasa sa aveti!
Daca mai sunt alte intrebari, voi incerca sa raspund cat mai prompt.
elly_me spune:
hello
Sunt f mandra de mine
Azi vitamine- am mancat DOar fucte verzi si confiate si niste migdale
Am rezistat cu - grapefruit, nectarine, struguri, portocale .....
yupiiiiiii
dananagi - bine ai venit
Acest regim contine 2 carti - pe care le avem in format electronic- daca imi dai adresa ta de e-mail ti le pot trimite si atunci o sa te "luminezi" singurica de ff multe chestii.
Oricum daca ai nelamuriri fetele te vor ajuta
Eu maine am proteine - si o sa pregatesc piept pui la cuptor cu salata de varza verde+ varza rosie + morcov (ar merge si putin marar, pt ca este bun pt ovarele cu probleme- dar mie nu-mi place mararul)
Si dimineata fructe multe- bineinteles
Sper sa reusesc de sapt viit sa bag si niste abdomene ...
Ioana 2806 se pare ca merge struna la tine - felicitari
O sa ai si perioade de stagnare- sa te inarmezi cu rabdare si sa nu renunti.
IoanaT- bine ai veni si spor la slabit- te asteptam cu retetele tale ... sfaturi utile ...
Alinush- ce mai faci? cum mergeee??
Elly
Astept, astept si iar astept ......
Rina: 13.02 (77kg)...22.02 (75kg)...01.03 (74kg)...08.03(72.5kg)...15.03(70kg)...05.04(71kg)...12.04(69kg)...26.04(67kg)...03.04(65kg)
elly_me spune:
dananagi- trimis cartile la tine
Spor la lecturat
Elly
Rina: 13.02 (77kg)...22.02 (75kg)...01.03 (74kg)...08.03(72.5kg)...15.03(70kg)...05.04(71kg)...12.04(69kg)...26.04(67kg)...03.04(65kg)
dananagi spune:
buna fetele ioana multumesc mult sfaturi.de maine ma apuc de treaba.poate scap si eu de kg in plus. elly mersi de sprijin.inca nam primit nici un email de la tine.si aveam un chef nebun de lecturat. de maine incep sa vad ce rezultate are la mine.si spor la slabit
elly_me spune:
Am intrat acu' si mi-a dat eroare.
Le mai trimit din nou.
Elly
Ioana2806 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elly_me Am intrat acu' si mi-a dat eroare. Le mai trimit din nou. Elly Astept, astept si iar astept ...... Rina: 13.02 (77kg)...22.02 (75kg)...01.03 (74kg)...08.03(72.5kg)...15.03(70kg)...05.04(71kg)...12.04(69kg)...26.04(67kg)...03.04(65kg) |
Si eu vreau cartile.... ca m-am tot plans pe aici ca nu le am :D
ioanacristina_teodorescu@yahoo.com
Multumeeesc!
Eu azi mananc carne cu castraveciori :) si supa.
Sa aveti zi frumoasa ca voi!
Silvia_Pui spune:
Buna ziua tuturor,
sunt de azi si eu de azi ,, studenta " Rina .
Din noiembrie pana in aprilie am tinut o dieta disociata si am reusit sa scap de 17 kg . Dupa dieta am mancat cat de cat normal , fara abuzuri insa . S-au pus vreo 2 kg . Mai insa mult de dat jos (initial am plecat de la 95 kg ) . Azi sunt la proteine .
Daca este posibil as dori si cartile in format pdf . Adresa este florescu.claudia@gmail.com.
Multumesc anticipat ..
O zi cat mai usoara va doresc.
cornelia1172 spune:
buna fetelor
vreau sa eu cartile va rog , si sa intru de luni in grupul vostru
adresa mea este cornelia1172@hotmail.com
multumesc
Cornelia
alinabojuc spune:
Servus fetele
Eu bine mersi cu dieta
Aseara am fost la cabana la un prieten. avea mititei, piept de pui la gratar, cartofi prajiti, pizza si multe rontaieli. eu am servit 1 covrigel minuscul adevarat ca am ajuns acasa la 9 si atunci am mancat putina fasole. imi era foame neica.
Azi am mancat niste biscuiti urmeaza sa fac placinte. unele cu cascaval, altele goale sa le ungem cu dulceata
La ziua de maine nici nu imi vine sa ma gandesc. ma bate gandul sa stau cat de mult afara cu alex si sa imi iau de rontait fructe uscate
Spor la treaba
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.