Romanii chiar vor accepta taierea salariilor???
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
www.hotnews.ro/stiri-international-7519765-arnold-schwarzenegger-ordonat-reducerea-salariilor-angajatilor-statului-california-minimul-federal-ora.htm" target="_blank">Sa zicem mersi ca prim ministru e boc.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui capcaunul www.hotnews.ro/stiri-international-7519765-arnold-schwarzenegger-ordonat-reducerea-salariilor-angajatilor-statului-california-minimul-federal-ora.htm" target="_blank">Sa zicem mersi ca prim ministru e boc. ![]() |
"Potrivit sursei citate, odata ce bugetul va fi adoptat, bugetarii isi vor primi inapoi diferentele salariale. "
S-ar putea sa il prefer pe schwarzenegger totusi ....
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](images/user_woman.png)
bunifericita spune:
Eu cred ca trebuie sa le multumim celor de sus ca isi rup de la gura pentru bunastarea prostimii.Resemnarea e o stare de spirit obtinuta de alesii nostrii cu mare truda.In curand cred ca va veni ziua cand cei ce protesteaza,sau zic de rau la adresa preamaritilor alesi o sa suporte consecinte similare cu vremea de aur apusa,care daca stam sa ne gandim pentru cei mai multi era de aur,fata de cei acum.
Llaura spune:
Haz de necaz:
" - Comunicat de presa
Din cauza reducerilor bugetare recente si a cresterii pretului electricitatii, gazului, motorinei, benzinei si uleiului, luminita de la capatul tunelului a fost stinsa! Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate!
Art.1 Īncepānd cu data de 01.07.2010, pensionarii pot traversa pe culoarea rosie a semaforului.
Art.2 Daca īn maximun 30 zile nu se vor obtine rezultate multumitoare, īncepānd cu data de 01.08.2010 traversarea pe culoarea rosie a semaforului devine..... OBLIGATORIE.
Art. 3 Pentru ca tot nu se īntrevede o relansare economica, de la 01. 01.2011 masura se poate extinde si asupra bugetarilor.
Art. 4 Īncepānd cu data de 01.07.2010 Guvernul Romāniei ofera slujbe gratuite tuturor somerilor. Slujbele vor fi oficiate de preoti, episcopi, arhiepiscopi si de Preafericitul, Presedinte al Romāniei"
(nu stiu sursa, l-am primit pe email).
witeflower spune:
Laura25, si mie mi s-ar parea mai normal daca hotararea cu reducerile salariale ar prevedea si un amendament prin care "dupa potop" sa ne primim inapoi diferentele salariale (cu ceva dobanda, ca doar vor trece niste ani buni pana atunci... Dar ce spun eu aici? Asa ceva n-o sa vedem, oricat de normal mi s-ar parea mie sau altora...)
robotzica cucului - ai dreptate cu profesionistii - atunci am scris sub un impuls de moment sa ne dam noi cu parerea (oricum nu ne-ar baga nemeni insemnat in seama...). Dar daca tot ai pomenit de profesionisti care sa gaseasca si sa aplice solutii eficiente anitcriza - stii vreunul profesionist in actualul Guvern? (Desigur, pe langa a fi profesionist, ar mai trebui sa-si si dea silinta, asa cum spuneai, sa aiba si coloana vertebrala - dar daca ar fi nimerit un astefel de om in Guvern, nu crezi ca ar fi fost deja remaniat???)
Si inca ceva - spui ca desi oamnenii ar prefera sa stea acasa de banii care li se taie, dar ca asta nu e in interesul nimanui, ba sa lucram si "mai cu sarg ca niciodata".
Eu si altii ca mine, am facut voluntariat la greu cu ore suplimentare neplatite la serviciu. Insa, daca salariul se micsoreaza, nu, nu as mai face asta. As face strictul necesar sa nu ma dea afara, timp in care nu as inceta sa-mi caut alt job.
Dar si sa-mi gasesc alt job, tot nu as fi impacata, pentru ca , asa cum spuneam, toti avem nevoie de servicii publice si eu una nu as vrea sa stiu ca oamenii care le fac sunt platiti cu ... praf in ochi.
Sper din tot sufletul - desi clar ca ma va afecta si pe mine si pe noi toti - ca angajatii din sectorul public (in special cei cu salarii mici) sa nu accepte aceasta varianta cu capul plecat.
Au mai fost vremuri in care se cerea oamenilor sa lucreze cat pot si sa se multumeasca cu cat primesc - adica din ce in ce mai putin.
Dar nu cred ca e de dorit sa ne intoarcem la acele vremuri...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
citat din mesajul lui Llaura Haz de necaz: " - Comunicat de presa Din cauza reducerilor bugetare recente si a cresterii pretului electricitatii, gazului, motorinei, benzinei si uleiului, luminita de la capatul tunelului a fost stinsa! Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate! Art.1 Īncepānd cu data de 01.07.2010, pensionarii pot traversa pe culoarea rosie a semaforului. Art.2 Daca īn maximun 30 zile nu se vor obtine rezultate multumitoare, īncepānd cu data de 01.08.2010 traversarea pe culoarea rosie a semaforului devine..... OBLIGATORIE. Art. 3 Pentru ca tot nu se īntrevede o relansare economica, de la 01. 01.2011 masura se poate extinde si asupra bugetarilor. Art. 4 Īncepānd cu data de 01.07.2010 Guvernul Romāniei ofera slujbe gratuite tuturor somerilor. Slujbele vor fi oficiate de preoti, episcopi, arhiepiscopi si de Preafericitul, Presedinte al Romāniei" (nu stiu sursa, l-am primit pe email). |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
robotzica cucului spune:
Au mai fost vremuri in care se cerea oamenilor sa lucreze cat pot si sa se multumeasca cu cat primesc - adica din ce in ce mai putin. Dar nu cred ca e de dorit sa ne intoarcem la acele vremuri... |
Witeflower, zau ca nu stiu exact la ce vremuri te referi. Par unele condamnabile - te gandesti la vremea comunismului? Nu mi se pare adevarata afirmatia.
Oricum, nu are rost sa constatam a nu stiu cata oara ca atunci cand unii muncesc, si unii se fac (in cel mai bun caz), efectul pe ansamblu este de scadere a eficientei: bagi mai mult (timp lucrat de tine, cel harnic) si scoti mai putin (bani).
Poti imbunatati randamentul biciuindu-l pe cel harnic pana isi atinge limitele sau pleaca, pentru ca tot stie sa munceasca mult si bine. Sau poti reduce pierderile, eliminand din sistem pe cei care consuma degeaba. Cel harnic se va simti motivat ca isi pastreaza sau imbunatateste veniturile, cel nu chiar asa harnic poate va invata ceva si o sa traga mai tare la urmatorul loc de munca sau va lucra pe mai putini bani...
Prin "eliminare" inteleg "concediere" curata, sa nu ma credeti criminala!
lily spune:
citat din mesajul lui robotzica cucului Oricum, nu are rost sa constatam a nu stiu cata oara ca atunci cand unii muncesc, si unii se fac (in cel mai bun caz), efectul pe ansamblu este de scadere a eficientei: bagi mai mult (timp lucrat de tine, cel harnic) si scoti mai putin (bani). Poti imbunatati randamentul biciuindu-l pe cel harnic pana isi atinge limitele sau pleaca, pentru ca tot stie sa munceasca mult si bine. Sau poti reduce pierderile, eliminand din sistem pe cei care consuma degeaba. Cel harnic se va simti motivat ca isi pastreaza sau imbunatateste veniturile, cel nu chiar asa harnic poate va invata ceva si o sa traga mai tare la urmatorul loc de munca sau va lucra pe mai putini bani... |
Foarte buna observatia, asta am simtit si eu.
De ce se 'trage' mereu asupra unora, se adauga poveri pe umerii lor, in timp ce pentru altii nu conteaza nicio lege si nicio norma, nu stiu ?! Asa au deprins unii 'arta' de a se strecura prin viata, dupa principiul-noi ne facem ca muncim, ei se fac (,) ca ne platesc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui robotzica cucului Cel harnic se va simti motivat ca isi pastreaza sau imbunatateste veniturile, cel nu chiar asa harnic poate va invata ceva si o sa traga mai tare la urmatorul loc de munca sau va lucra pe mai putini bani... |
Slabe sanse...
"Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea/Cine-i lenes si chiuleste, are tot asa!"
"Cine-i harnic si munceste, ori e prost, ori nu gandeste"
...nu va suna cunoscut?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
flaviutza spune:
citat din mesajul lui loryi1974 Nu,Marius,nu este numai parerea ta.Este o realitate ca in ultimii ani ,contrar oricarei logici,sectorul privat a avut de oferit salarii mai mici decat cel bugetar.Iar sectorul privat deja a luat masuri drastice. |
Unde naiba ?? in administratia publica, un functionar public cu o vechime de 5 ani ia , inainte de taiere vreo 700 ron? mai putin decat o vanzatoare la un magazinas mai rasarit? iar acum va lua sub 600 net?