Cum ne organizam cheltuielile acum!
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Marilena12 si DanaAlex,nu transferati in politic acest subiect pt. ca ma faceti sa va amintesc de acei politicieni pe care i-ati votat voi!
Daca acum dam fuga la hartie igienica este pt. ca au fost niste guverne "de groaza" din PSD si PNL care au vandut tot ce era de vandut ca resurse,pe nimica si au facut praf Bugetele ca sa-si cumpere votantii si acum isi rad in sine: "ce bine ca nu platim noi oalele sparte!"si mai si au tupeul sa ne considere prosti si cu memoria scurta!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Happy_in_TO Pe mine ma apuca disperarea numai cind citesc aici pe Forum despre situatia din Romania! Nu imi pot inchipui cum este sa traiesti asa zi de zi, in nesiguranta si neputinta. |
E greu de trait, fara indoiala.
Dar si mai greu pricep cum unii nu se gandesc decat la capra vecinului, politica si, de ceva vreme, iese la iveala si "vinovatul": electoratul, care voteaza ba pe unii, ba pe altii...
Daca si la un subiect ca asta unii simt nevoia sa intepe vis a vis de ce au votat altii, cred ca ai raspuns la nedumeririle tale despre traiul in Romania.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
citat din mesajul lui Happy_in_TO Pe mine ma apuca disperarea numai cind citesc aici pe Forum despre situatia din Romania! Nu imi pot inchipui cum este sa traiesti asa zi de zi, in nesiguranta si neputinta. Ieri, in timp ce mergeam spre casa ma gindeam asa, ce as face eu. Ce poti sa faci cind regulire jocului sint schimbate in defavoarea ta cind ti-e lumea mai draga? M-ar gitui neputinta de a face ceva si m-ar obosi goraznic jocul asta necinstit, in asemenea hal de as refuza sa il joc mai departe. Vorbeam cu maica-mea ieri pe Messenger (ea este in Romania si zice mereu ca ii este bine, sa nu imi fac griji de ea) si mi-a spus de TVA'ul sta care se va aplica simultan cu redurerile pensiilor si salariilor. Sinucidere curata! Pai lumea nu va mai cumpara. Banii vor circula mai incet si Romania se va afunda in depresie. I-am spus maica-mii ca si aici se vor re-aranja taxele de la 1 iulie. Va fi o taxa de 13% care se va numi HST. Inainte erau taxe de 5% care se numea GST si 8% care se numea PST. Combinat erau tot 13%, ba acum citiva ani combinatia lor era de 15%. Dar, sint produse care nu sint taxabile: mincarea necesara (dar nu cola, ciocolata, si alte produse care nu sint considerate necesare), articolele pentru copii vor fi taxte redus. Deci acolo, la strictul necesar de mincare nu te taxeaza, ceea ce conteaza pentru un pensionar care isi numara banutii... Bun, deci se introduce taxa de HST de la 1 Iulie. Dar, ca ajutor pentru perioada de tranzitie, guvernul a trimis un cec pe data de 10 iunie in valoare de $330 pentru o familie care face sub $160,000.00 pe an si $100 pentru o persoana singura care face mai putin de $80,000.00 pe an. In Decembrie se vor primi alte cecuri de $335.00 si in Junie 2011 alt cec de $330.00. http://www.cra-arc.gc.ca/bnfts/rltd_prgrms/sttb-eng.html Nu este mult acel cec de ajutor, dar este ceva. Pentru ca, oricit ti se pare de amara pastila, vine cu mesajul ca este absolut necesara refacerii econimiei, dar si cu asigurarea ca uite dom'le guvernului ii pasa de noi. live and let live ![]() |
Asa si? Ai venit sa faci misto de noi sau ce?
![](icon_smile_big.gif)
E, nu, B.nica, voturile trecute nu se pun, ale dracului voturi! Incepand cu 20 mai 90 cand s-au dus romanii cum se duc azi la sfintele moaste si au votat cu Ilici...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
![](icon_smile_wink.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happy_in_TO/Happy_in_TO.jpg)
Happy_in_TO spune:
Offf... chiar asta s-a inteles? Ca fac misto? Imi pare rau de tot ce se petrece in Romania acum.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Pai noi ne dam aici de ceasu mortii, facem provizii de hartie igienica si tu ne povestesti ca guvernul canadian a marit taxele cu fabulosul procent de 0% si a mai trimis si cecuri de ajutorare Zi si tu acum daca nu ti se pare ca faci caterinca de neputinciosi...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
ioanadara spune:
Androix, nu a facut caterinca de neputinciosi.A accentuat faptul ca este foarte greu de trait acum in Romania si a dat exemplu de masuri "de criza" luate de un guvern ce nu-si bate joc de oameni. Un guvern care chiar vrea sa rezolve ceva.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Happy_in_TO/Happy_in_TO.jpg)
Happy_in_TO spune:
Am scris despre ce s-a intimplat aici pentru ca lumea nu este bucuroasa de re-aranjarea taxelor. Pentru ca incepind de la 1 Iulie se vor taxa mai multe produse care inainte nu erau taxabile.
Benzina de exemplu va fi taxabila. Care implicit va cauza cresterea pretului transportului, apoi pretul produsului cumparat, care va fi taxat mai mult. Deci nu este chiar 0% crestere in taxe...
Apoi, taxa de 13% se va aplica si curentului, apei si gazului. Care pina acum era taxat la numai 5% GST. Dar, ca protectie pentru populatie, chiriile din Ontario vor creste numai cu 0.7% pe an in 2011, o nimica toata pentru chiriasi, dar o lovitura pentru companiile de management al cladirilor. (asta numai in Ontario)
Dar vor tine mincarea netaxabila. Ceea ce conteaza. Si ceea ce ar trebui sa se intimple si in Romania. Iar schimbarile in taxe nu se intimpla simultan cu scaderea pensiilor sau a salariilor. Pentru ca nu poti taia in stinga si in dreapta iar apoi sa astepti crestere in economie.
In fine... eu nu ma prea bag in discutiile diaspora-Romania, nici in politica pentru ca nu le am. Voiam numai sa simpatizez cu voi.
DanaAlex spune:
hai ma b.nica ca nu vorbim de politica acum...ceea ce se intampla in tara e din vina mea si-a ta si a inca altor cateva prietene, base a incercat sa relanseze economia, guvernantii s-au luptat cu noi sa ne bage mintile in cap si noi am facut praf bugetul tarii cumparandu-ne posete si machiaje scumpe...despre ce vorbim???
eu una nici hartie igienica nu mai cumpar de cand am copiii, ma spal sau ma sterg cu servetele umede cand suntem pe afara
iar la intrebarea ta de inceput "ce produse de stricta necesitate vot fi cel mai mult afectate de cresterea TVA" ti-am dat raspunsul "toate"...ce, nu-ti vine sa crezi???
si scuza-ma hartia igienica nu intra in categoria "produse de stricta necesitate" e un moft pe care al ultimilor decenii, poti incerca cu coceni pentru treaba mare si o carpa pentru treaba mica, spalata din cand in cand
Dana, mama Tianei (23 august 2006) si a lui Tiberiu (7 iulie 2007)
ioanadara spune:
Un moft e si mancarea, se poate incerca cu aerMacar din cand in cand.Atunci sa vezi reorganizare.
E efectiv absurd ceea ce se intampla in Romania si e si mai ciudat faptul ca lumea considera ca asa se rezolva ceva. De aceea celor ce traiesc afara nu le vine sa creada.
b.nica spune:
citat din mesajul lui DanaAlex hai ma b.nica ca nu vorbim de politica acum...ceea ce se intampla in tara e din vina mea si-a ta si a inca altor cateva prietene, base a incercat sa relanseze economia, guvernantii s-au luptat cu noi sa ne bage mintile in cap si noi am facut praf bugetul tarii cumparandu-ne posete si machiaje scumpe ![]() eu una nici hartie igienica nu mai cumpar de cand am copiii, ma spal sau ma sterg cu servetele umede cand suntem pe afara iar la intrebarea ta de inceput "ce produse de stricta necesitate vot fi cel mai mult afectate de cresterea TVA" ti-am dat raspunsul "toate"...ce, nu-ti vine sa crezi??? si scuza-ma hartia igienica nu intra in categoria "produse de stricta necesitate" e un moft pe care al ultimilor decenii, poti incerca cu coceni pentru treaba mare si o carpa pentru treaba mica, spalata din cand in cand ![]() ![]() |
Cel putin ultima ta remarca mi se pare "ciudata",ca sa nu zic mai mult!
Ce nu inteleg,este faptul ca ignori persoanele cu pretentii de politicieni seriosi,fosti guvernanti,actuali "fete mari" si care nu se recunosc responsabili pt. cum au adus tara in aceasta situatie!
Tara este in impas pt. ca a FOST GUVERNATA PROST SI PAGUBOS IN ULTIMII 20 DE ANI!