Nasterea la Medlife (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Buna fetelor,
Alina, mai e intr-adevar putin...Bafta multa, iti tinem pumnii!

Melania, am cumparat mobila pt bebe, mai e putin si camera lui va fi gata aranjata. In rest, nu am cumparat nimic inca. M-am uitat pe site-uri sa vad sterilizatoare, biberoane, etc. Si din pacate habar nu am ce sa cumpar: am vazut ca biberoanele sunt din sticla, plastic, la fel tetinele din cauciuc sau silicon. Tu ce folosesti la bebe?
Fetelor, care ati nascut sau aveti deja experienta, sfatuiti-ma si pe mine, va rog!

Luni am intalnire cu dr Parfene, sa ne cunoatem. Mai am doua zile si implinesc 35 saptamani. Deja am emotii mari, imi factot felul de ganduri, dar sper sa fie bine pana la urma!

Succes Melania cu bebe mic!
Alina, asteptam sa mai intri si sa ne mai povestesti despre cum decurge totul.

Mie au inceput sa mi se umfle bine mainile si picioarele!!!

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Buna,

Nici eu nu am mare experienta la tetine, biberoane. Eu am luat vreo trei biberoane mai ieftine ca sa am in casa si deocamdata le folosesc pe alea cand ii mai dau putin ceai (ii dau ceai cu niste prafuri care le-am primit pt flora intestinala). Am mai luat cateva suzete cu tetina de silicon. Am inteles ca cele de la Avent sunt bune, dar eu nu am gasit si i-am luat Nuk. Sa fii atenta ca si biberoanele, si tetinele sunt pe categorii de varsta.

Sa cumparati inclusiv chestii care acum ti se par nimicuri, dar o sa apreciezi cand o sa le ai in casa, gen: comprese sterile, ser fiziologic, sapun, sampon, crema de corp, betisoare de urechi, prosopele, sterilizator (eu am unul de la Chicco), etc
De asemenea eu mi-am facut singura( poate sa-ti faca cineva sau sa cumperi) la masina de cusut servete din bumbac pe care le pun pe masuta de infasat sau unele mai mici pe care le pun pe umar cand il tin sa scoata aerul. Mi-au prins super bine acum...

Daca imi mai amintesc ceva va spun...

Avand in vedere ca sotul poate sta cu tine si toata ziua (lucru pe care eu l-am apreciat pt ca nu ma simteam prea bine, plus ca si el isi dorea sa stea cu mine si cu bebe) nu o sa aiba timp si nici chef sa alerge dupa toate nebuniile posibile.

Cami, deci poti sta linistita pt ca a trecut perioada cea grea. Poti naste acum la Medlife. Si tu mai ai foarte putin. Sa te relaxezi si sa te odihnesti cat poti de mult pt ca te asteapta o perioada foarte frumoasa, dar si foarte grea in acelasi timp.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Buna, suntem si noi pe aici cu vesti bune si mai putin bune. Incep cu cele din urma: pitica mea e acum pozitionata transversal si are din nou cordonul in jurul gatului deci sansele sa stea corect ptr naturala sunt extrem de mici. In schimb a crescut si conform ultimei eco DPNul s-a mutat de pe 24 pe 14.09. Conform acesteia maine facem 33 s .

Eu i-am cumparat cam tot in mare ( mai lipsesc farmaceuticele/ cosmeticele, dar le rezolvam noi si pe-astea sapt asta ). In schimb eu am alta intrebare: pe la cate saptamani sa ma apuc de spalat/ sterilizat etc? Si hainutele chiar trebuie spalate la 90 de grade ca tare mi-e teama ca le transform in haine de papusi...

Cori 32+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Buna dimineata!

Eu am mobilat camera, maine soseste si canapeaua si perdeaua.

Azi merg la dr Parfene si dupa as vrea sa ma opresc in mall si sa cumpar cateva hainute, o husa pt masuta de infasat, m-am tot uitat dupa sterilizatoare, biberoane, sper ca saptamana asta sa cumpar cate ceva. Mie imi plac cele de la Avent. Cosmeticele, am inteles ca bune ar fi cele de la Mustela. Voi ce stiti?

Si eu ma intrebam cum sa fierb hainutele ca sigur se vor distruge. Cred ca trebuie sa le spalam conform instructiunilor de pe eticheta si apoi sa le calcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Buna fetele,

Da, noi mai avem putin...am emotii deja :) O sa nasc cu Dr. Dimitriu Mihai la Euroclinic. Cami, stai linistita, si mie mi se umfla degetele de la maini si picioare, dimineata abia reusesc sa le misc.

Noi suntem aproape gata cu cumparaturile, imi lipsesc doar niste scutece, farmaceuticele si cosmetice.
Eu am inteles ca cele mai bune sunt biberoanele de sticla, asa ca am cumparat momentan 2 de la Nuk, unul mai mare si unul mai mic. O sa vad mai tarziu in functie de cum stam cu lapticul...Am luat la ele si tetine de silicon, si de latex. Cate 2. Le incercam. Tot asa am cumparat si cate 2 suzete de latex si 2 de silicon. Sa vedem care ii plac..
Legat de scutecele de bumbac, asa am facut si eu, am cumparat finet de la Obor si mi-a facut o prietena la masina de cusut, scutece din el. Cred ca o sa fie de folos.
Eu am spalat hainutele la 40 de grade, nu 90. Mi-a fost frica sa nu le stric. Le-am si calcat apoi si gata.
Oare jucariile sa le spal? Si caruselul pt patut? Voi cum ati facut?
Sterilizator nu am cumparat inca, nu stiu de care sa iau. Asa ca m-am gandit ca il voi lua dupa ce nasc, sa vedem tot in functie de cat laptic o sa am si deci, cate biberoane voi folosi. Eu am noroc ca o sa vina mama la mine cand nasc si apoi inca o perioada, asa ca pot sa ma folosesc si de ea sa o trimit sa cumpere una-alta.

Melania, tu ce ceiut ii dai acum lui bebe? Ii dai si apa? Mai ai laptic la san, nu? Cu colicii cum stati? Si alta intrebare: ai facut clisma inainte de operatie? M-a speriat cineva ca se face si nu vreauuuu:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Alina, mie mi-a recomandat o prietena sa "sterg" jucariile cu vata si spirt, inclusiv partile caruselului si asta ptr ca ei i s-au stricat multe la masina (inclusiv cadouri de la mine )si nu as vrea sa risc. Oricum, voi analiza in functie de fiecare jucarie in parte, care mi se pare ca rezista le bag la spalat masina sau manual.

Din pacate eu nu ma pot apuca inca ptr ca abea dupa mijlocul lui august ma mut la casa... mutarea are cine sa o faca, eu nu ma stresez, dar mi-e teama ca nu voi mai avea timp sa-i fac bebelinei toate cele... voi avea 35-36 s.. e tarziu rau?

Cori 32+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Cori, nu cred ca e tarziu. Eu tot de vreo 2 sapt m-am apucat sa le aranjez, sa le spal...si eu maine am 37 de sapt. Deci tot cam asa...
O sa vezi ca hainutele imediat se usuca si le calci, aranjezi frumos in dulapuri si gata.
Stocurile poti sa le faci de acum, de diverse chestii, atunci doar le aranjezi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniam spune:

Buna,

Stati foarte bine fetelor, nu va ingrijorati. Si eu hainutele le-am pregatit cu vreo doua saptamani inainte.
In ceea ce priveste farmaceuticele, nu va stresati prea tare pt ca veti primi o lista din maternitate cu tot ce va trebuie pt bebe.
Alina, de scutece e nevoie de cat mai multe pt ca mai face bebe pipi cand il schimbi si uneori schimb si doua pe zi. Hainutele eu le spal cf instructiunilor, adica la 40 de grade. Nu mai ramane nimic de ele la 90.

Alina, nu-i dau ceiut si nici apa. Daca alaptezi la san, copilul nu are nevoie de nimic altceva. I-am mai dat foarte rar Baby Drink, este pt colici, dar nu e f recomandat pt ca e dulce si da dependenta.
Laptic am suficient pt bebe. Nu m-am muls decat de cateva ori ca sa am o rezerva in congelator. Daca mananci bine ai lapte.
Colicii ne-au pus capac. Aproape nu mai pot... Ultimele doua nopti am dormit 2-3 ore pe noapte. Am chemat-o din nou pe mama, ca nu mai puteam.
Nu am facut clisma. Iti zic doar sa nu mananci in dimineata respectiva.

Mergi la inceput

Buna dimineata

Cori, nu e prea tarziu, eu acum m-am apucat si ieri am implinit 35 saptamani, deci nu te stresa, ai timp. Ieri am cumparat cateva body-uri si am cautat husa pt masuta de infasat si nu am gasit pe nicaieri. Scutece inca nu am facut, dar o sa cumpar si eu finet si o sa le dau unei croitorese, ca eu nu ma pricep. Astazi vine si canapeaua si perdeaua si e gata camera lui bebe.

Ieri am facut cunostinta cu dr Parfene, am facut un "istoric" al sarcinii, mi-a facut o monitorizare non stres, parca asa i-a zis, a ramas sa fac saptamana viitoare eco de 36 saptamani si analizele de trim III. Pana acum e totul in regula. Trebuie sa continui cu vitaminele, in plus, mi-a dat si magne b6: o saptamana ca, o saptamana magne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubante spune:

Cami, husa pt. masuta de infasat au la Ikea, insa nu mi s-a parut nemaipomenita asa ca nu am luat. Eu cred ca daca pui un prosop moale sau scutec de finet (mai mari sa acopere bine) e ok.
In alta ordine de idei, in sfarsit te-ai intalnit cu Parfene . Te-ai mai calmat acum? E o tipa super, asa ca nu-ti mai face probleme pentru cine te asista la nastere. Nu mai tin minte, optezi pentru natural sau ceza?
Melania lasa mama ca trec si colicii. Bine ca are cine sa te mai ajute. Si eu tot la mama voi apela, asa ca ... traiasca mamele!!!
Alina, Cori, Cami, bafta multa si sa ne tineti la curent cu nasterea.
Scuze dar neuronul meu nu mai stie ordinea nasterilor

_
Raluca, cu Biliboi la purtator (27+)

Mergi la inceput