Nasterea la Medlife (17)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinab2 spune:

Cami, parerile doctorilor sunt foarte diferite. Eu zic sa asculti de ce a zis doctorita sa iei, ca stie ea ce stie.
Eu, cum am tot schimbat doctorii, am auzit tot felul: unul mi-a dat fier, altul a zis sa nu cumva sa mai iau fier. Altul calciu, altul magneziu. Asa ca...ce sa mai stii. Fa tu cum zice doctorita ta, ca doar ai incredere in ea si va fi bine.
Eu cred ca de la 36 de sapt incolo nu mai e cazul de probleme majore cu bebe, gen maturarea plamanilor. Tocmai de aceea nici nu ti-a zis nimic.
In general se insista sa se ajunga cat mai aproape de termen, si e si normal. Dar asta nu inseamna ca e ceva rau daca nasti acum.

Eu am luat de la Ikea o paturica din aceea impermeabila si ma gandesc sa o pun peste saltea si apoi peste ea, cearceaful. Paturici am cateva mai subtiri si una mai groasa, pt la iarna. Centura post-natala vreau sa imi cumpar, protectii pt sani nu, vedem apoi daca e nevoie.
Cosmetice am primit de la Klorane, o sa le incercam sa vedem cum ne impacam cu ele.
Pupici!

Mergi la inceput

Melania, am vazut mesajul, mersi. Sper sa fie totul ok si atunci sigur iti trimit mesaj sa le anunti si pe fete cand am nascut.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e_cami spune:

Alina,
Tu de unde iti cumperi centura post natala? Eu am gasit pe un site, dar nu stiu ce numar sa-mi comand.

Mergi la inceput

Eu am gasit un singur model, de la Chicco. Si tot la fel, pt ca nu stiu ce numar sa imi cumpar, m-am gandit sa ma duc sa o vad in magazin cum arata. Poate asa ma orientez mai bine.
Daca nu reusesc azi-maine, ma duc dupa ce nasc. Oricum, am inteles ca nu e bine sa o porti chiar imediat dupa operatie.

Mergi la inceput

Alina,
Eu am gasit pe bebeshop si uite ce zice de ea:(pt ca nu stiu sa pun link-ul, vad ca nu-mi iese) si costa 120 ron

Centura pentru operatia cezariana Mothercare
Creata pentru a proteja zona, a asigura sprijin si usura durerea locala, in primele saptamani dupa operatie, aceasta centura ajuta mama sa-si reia activitatea cu mai multa incredere.

poate fi purtata ziua si in timpul noptii
usoara, protejeaza impotriva loviturilor accidentale
pernuta din polifibre, pentru un plus de confort
pernuta ce poate fi incalzita la microunde pentru calmarea durerilor si usturimii
pernuta racoritoare pentru a usura inflamatia si umflatura locala

Mergi la inceput

Chiar ieri am fost la Mothercare si am intrebat si mi-au zis ca nu mai au, chiar au facut comanda dar nu au mai primit demult.
Ca si pret sa stii ca e ok, cele de la Chicco sunt de la 140 RON in sus.

Ah, acum am intrat si eu pe site si am vazut-o. E mai mult ca o pernita. Cealalta e ca un corset aproape, nu doar protejeaza, ci strange burta. Zice ca ajuta sa scapi mai repede de burta dupa operatie. Intra eventual pe site la Chicco si o sa o vezi acolo, se numeste Centura reglabila pentru perioada post-natala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

melania - cum ??? Nu iti poti lua bebele tau in brate pana a doua zi ??? sub nici o forma ?...
Uf, vreau sa nasc natural ! :-)
cami - pai daca asa ti-a zis dr, n-are cum sa-ti dea aiurea, probabil am retinut eu gresit...
Hm, eu as intreba daca poti face optional aceste injectiii, ca sa fiu sigura ... Dar eu zic ca daca nu ti-a zis, nu e cazul. Cami, pana la urma ai un bebe care E LA TERMEN si nu au de ce sa faca cine stie ce operatiuni speciale. Un motiv in plus sa nu te ingrijorezi
alina - mie farmacista mi-a zis sa o pun pe langa mine sa ma orintez si sa-mi imaginez ca imediat dupa imi scade f putin burta... Eu tot de la Chicco am. In farmacie am dat aproape 170 lei

Mergi la inceput

Buna dimineata fetelor!

A mai trecut o noapte...yupiiiii! Cu toate incurajarile voastre mi-am mai revenit, am mai citit si da, aveti dreptate: e la termen. Si sigur daca ar fi fost probleme mi-ar fi recomandat injectiile alea. Oricum, daca mai rezist, maine la 3 trebuie sa fiu la control si o sa pot intreba mai multe.

Ana, ai cumparat centura? Tu ce nr ai luat? Voi ati intrebat medicul despre asta? E indicat s-o purtam? De cand?

Alina, mai ai atat de putin? Cum te simti? Tinem pumnii stransi, stransi sa treci usor peste asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Neata si de la noi .

Cami, rezisti, rezisti, cum sa nu. Ai ceva contractii? Ca daca nu ai chiar ca nu ai de ce sa stai pe ghimpi. Hai ca poti macar pana joi - vineri sa fiti exact la termen.

Eu intampin unele probleme cu respiratul seara si dimineata. Mi se pare ca nu intra oxigenul in plamani si ca ma sufoc. E cam urat. Si de la un timp am o pofta de dulciuri.. nu stiu de ce ca nu am mancat toata sarcina si acum simt ca mor daca nu mananc. Am luat deja 10 kg.. nu vreau mai mult de 12, dar in stilul asta... Gata, incerc sa ma abtin de acum si sa trec din nou pe mancare sanatoasa.

De centura o sa o intreb si eu pe doctorita la urmatoarea vizita. Unii doctori o recomanda, altii nu pentru ca spun ca trebuie lasati muschii sa lucreze si sa sustina normal greutatea. Deci din nou depinde de doctor. Nu stiu ce parere are doctorita mea, sunt chiar curioasa.

Nici mie nu imi place deloc gandul ca nu il voi vedea pe bebe o zi in caz de cezariana. Tocmai de-asta imi si doream sa nasc normal, dar sa vedem, la 32 s nu era nici intoarsa, cordonul il avea iar in jurul gatului.. sa vedem.

Alina, cum stai cu emotiile? Mai avem 2 zile si o sa punem majoretele in functiune si pe la noi pe-aici . Multa bafta.

Melania, felicitari pentru bebe grasunel.

Pupam si celelalte fete .

Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Perianu spune:

cami - felicitari pt o noua zi ... de-acum chiar ca te apropii si de termenul pe care ti l-a dat dr
Te rog dupa ce mergi sa pui raspunsul la intrebari si pe forum, ca sa ma duc si eu cu temele facute
Da, mi-am luat centura masura M, am puas-o pe langa mine si am calculat ca daca imi scade f putin burta, numai bine ma cuprinde
Oricum am pastrat bonul si mi-a zis ca mi-o schimba
Cat stateam la coada la farmacie am vorbit cu o d-na care e medic si care a nascut anul trecut si ea mi-a spus ca a purtat-o de a doua sau a 3-a zi si intr-adevar a scapat de burta. Ceea ce m-a incurajat ...
cori mic - si eu am fix aceleasi probleme cu respiratia si ...cu dulciurile. Pana acum n-am pus gurita pe ele decat ocazional si de vreo 3 zile imi iau zilnic
Cat despre nastere naturala, si eu de aceea am avut obsesia cu naturala dar aveam impresia ca doar nu il lasa cu tine dar ca poti sa-l aduci macar un pic si sa-l poti studia si tu in voie ... Eu nu pot naste natural decat fara epidurala si sincer ...asa curajoasa nu sunt.
alina - ai putea ruga pe cineva de pe forum sa scrie si aici cand ai nascut, cum esti, cum e bebe, etc ? Sa ne bucuram si noi ...

Mergi la inceput