Incaltaminte ortopedica -are rezultate?
Pt Andreas mi s-au recomandat de catre ortoped ghetute ortopedice deoarece are gleznele cazute in interior(calacaneal valgus parca).A mai folosit cineva? Au avut rezultate?
Raspunsuri
Lillian spune:
Adriana, si eu am deschis cu cateva saptamani in urma un subiect pe tema asta, imi aduc aminte ca ai raspuns acolo. Parerile sunt impartite, dar atata vreme cat exista unii care spun ca ajuta, eu nu pot decat sa cred ca e asa. Am in familie cazuri de copii cu platfus sau picioare in X care s-au corectat, cred eu ca in mare parte datorita lor. Si eu am cautat un medic care sa imi prescrie asa ceva pt baietelul mei, dar mi se spune de peste tot ca nu e cazul, ca e in limite normale, cand eu il vad CLAR cum calca.
Stiu ca si incaltamintea tip ghetuta ajuta, din pacate eu am uitat de acest aspect si abia acum, la 3 ani o sa ma orientez spre incaltaminte care sa ii sustina gleznele.
Vad ca baietelul tau are deja 4 ani, asta imi da speranta ca inca mai pot gasi si eu medicul care sa imi prescrie asa ceva pt al meu.
La topicul deschis de mine, o fata de pe DC pe care o cheama parca Iulia, recomanda si cateva exercitii usoare, pe care cred ca tu poti deja sa le impui zilnic in programul baietelului tau. E vorba de mers pe "canturile" exterioare ale labei piciorului si de mers cu o minge intre genunchi. Ea zicea ca incearca sa isi aduca aminte toate exercitiile pe care le facea ea in copilarie, poate citeste topicul tau si isi aduce aminte si altele, eu astept cu nerabdare.
Am salvat toate sfaturile de atunci, daca nu gasesti topicul si te intereseaza, iti pot trimite eu.
Aceste exercitii sunt mai mult pt picioare in X de la genunchi sau de la glezne, dar de cele mai multe ori sunt "la pachet" cu platfusul si daca imi amintesc bine, spuneai ca baietelul tau are si piciorusele in X. Sper sa te ajute.
Succes!
angelli spune:
Buna Lili,nu ai PM activat asa ca voi continua aici.Noua ne-a prescris incaltaminte pediatrica o dr.din Szeged.De doi ani de cand am fost cu Andreas la dr eminenti in RO, am primit numai pareri evazive, dat din umeri si las ca se corecteaza el.Avea multe probleme mers pe varfuri,picioare in X glezne cazute plus ca nu putea sa stea in pozitii gen ghemuit cum stau copii cand deseneaza cu creta pe asfalt era un chin pt el.La bebe mic tot din Ro mi s-a recomandat ghips pt ca are nu stiu ce.In Ungaria, alta abordare, mult masaj, sport, fizio daca se poate(Andreas nu se concentreaza din pacate trebuie sa te rogi de el pt 5 miscari)si ghetutele ortopedice, pot sa spun ca merge 70% mai bine cu ele in picioare.Dar va dura ani.Sper sa ne ajute.Multumesc de sprijin.
alexionut spune:
Este si in romania un ortoped pediatru f bun a facut scoala in franta iar sotia dansului e medic fizioterapeut f cumsecade. Ii gasesti la centrul medical recover consultatia costa un milion si dureaza o ora sau pana parintele e total lamurit.
alba_ca_zapada spune:
Fi-mea poarta de un an si jumatate ghete ortopedice.
Merge cu varfurile picioarelor spre interior.
Chiar azi am fost cu ea la control si i-au fost verificate progresele si dezvoltarea musculaturii si medicul ne-a spus ca in circa un an scapam de ghete.
Este evidenta evolutia ei si faptul ca acum defectul de mers s-a estompat vizibil.
Nu este numai o problema estetica ci asa cum am citit si medicul ortoped mi-a confirmat, lipsa unei corectii eficiente in copilarie poate genera dureri ale oaselor la maturitate.
Parerea mea este sa ii faci copilului ghetutele si daca nu iti permiti sa le platesti (costa in jur de 250 lei perechea) apeleaza la Casa de asigurari.
angelli spune:
Va multumesc, Andreas poarta deja ghetutele(sunt niste sanddale de fapt care trec de glezna) si merge mult mai bine.Sper sa ii corecteze si piciorusele nu numai mersul.
anca_vlad spune:
Draga mea iti raspun aici recunosc nu am avut rabdare sa citesc tot subiectul dar si eu ma confrunt cu vlad baietelul meu de 6 ani cu aceeasi problema1
Am fost aici la medidici care mai de care am purtat ghetute si sandalute facute de Ortopedica iar dupa 3 ani rezultatele nu au fost incurajatoare acum in primavara am fost la DL Profesor Laurentiu Bancila de la ORTOTECH si ne-a facut sustinatoarre plantare (pot spune ca de cand le poarta nu s-a mai plans de dureri de picioare, cand obosea se simtea cum schioapata in special piciorul stang il durea), mi-a spus ca se corecteaza dar in paralel am mai facut o pereche de adidasi speciali care se fac in SUA si am mai facut si pentru ei o pereche de astfel de susutinatoare, mi-a explicat ca acest tip de incalamite e gandit in special pt copiii care sufera de parapareza spastica si au avut rezultate ff bune in cazul gleznelor cazute si boltelor plantare prabusite!
Nu vreau sa ii fac reclama incalamintea adidasul ne-a costat 100EURO +200 ron sustinatoarele plantare 2 perechi una o are in sandalute si cealalta in acesti adidasi care sunt facuti din material goretex!
Secretul este sa ii poarte cat mai mult!
in toamna vom merge la control si vom compara atunci amprentele!
Mulat bafta daca te mai pot ajuta cu ceva poti oricand sa imi dai un sms pe PM
Anca +33s ANA-MARIA AMR 4S si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
POZE BURTICA si POZE SERBARE ABSOLVIRE
anca_vlad spune:
site-ul si la produse se gasesc si adidasii pe care i-am dewscris in mesajul anterior!
http://www.ortotech.ro/produse.php?categorie=3
Anca +33s ANA-MARIA AMR 4S si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
POZE BURTICA si POZE SERBARE ABSOLVIRE