lipsa de ca?

lipsa de ca? | Autor: adria.bh

Link direct la acest mesaj

am observat la daria ca, calca cu piciorul drept inspre interior, nu stiu de ce, am tot pus o sa incalte si alti papuci noi si tot asa merge,cum sa a fac sa mearga cu talpa in fata? sa fie vorba de lipsa de ca?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

O vizita la un ortoped e necesara. E posibil sa faceti kinetoterapie(la sala sau te invata si faci tu acasa - depinde de situatie). Ce varsta are fetita? Nu amanati.
Ca ar putea fi o cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

daria are 2 ani si 6 luni, citit pe net am inteles ca pana la 4 ani nu e o problema ca merge asa, numai dupa 4 ani daca merge tot asa se face kineto.

Mergi la inceput

Mergeti macar la un control sa vedeti ce recomanda ortopedul. Intreaba-l daca este cazul sa mergeti la oftalmolog si stomatolog.
Recuperare se poate face si pana la varsta de 4 ani, f-tie de gravitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria.bh spune:

nu stiu darria ce legatura are oftalmologul si stomatologul cu mersul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

si eu sunt foarte curioasa astept cu interes....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

nu cu mersul, dar cu lipsa de calciu are legatura.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

La o eminiune tv("traieste sanatos" - antena 2) domnul doctor Stefan Tiron spunea ca unele probleme la o coloana inclinata sau la picior(mers cu varful in exterior/interior) pot fi cauzate de afectiuni ale ochilor(ochi drept - picior drept), stomato sau orl.
La copii stomatologul urmareste pozitia maxilarelor, dentitia, muschii fetei, pozitia capului -> ochi. La adulti: dantura stricata, lipsa, lucrare gresita ce ar putea impiedica mestecarea si inghitirea corecta. Inclinarea mandibulei -> inclinarea capului -> inclinarea coloanei.
Noi ca parinti nu putem vedea o afectiune la inceput de evoluare. De aceea spuneam sa mergi la un ortoped si sa vezi daca toata osatura(coloana, bazin, genunchi, glezne) este dezvoltata normal si sa-l intrebi daca trebuie sa mergeti la oftalmo si stomato.

Mergi la inceput