Grecia vinde insula Mikonos ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

In caz ca se intimpla asta, teritoriul ramine grecesc, evident :) SI eu ma pot duce in Europa sa-mi cumpar pamint si asta nu-l face teritoriu romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Eu am vazut stire in The Guardian. Titlul e umflat, 1/3 din insula e proprietate de stat si pamantul ala vor sa-l vanda sau concesioneze pe termen lung, catre cineva cu bani de investit in turism de lux. Chinezi sau rusi, da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries
Ha! Poate-o cumpara China si sa vezi atunci isterie generala in Europa.

Se poate si mai rau! O cumpara vreun emir sau seic care apoi o sa instituie sharia. Atunci sa vezi isterie de n-o s-o scoata la capat toata armata de moderatori de pe dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

De ce, ca si inarea Britanie se aplic si acolo mai mult rusi decat emiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Greciei i s-a sugerat sa vind una doua insulesa iasa din rahatul in care este!A refuzat insa categoric!

Ciudat insa ca acum scoate una la vinzare!
Is curioasa cine-o ia!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Eu am vazut stire in The Guardian. Titlul e umflat, 1/3 din insula e proprietate de stat si pamantul ala vor sa-l vanda sau concesioneze pe termen lung, catre cineva cu bani de investit in turism de lux. Chinezi sau rusi, da.

asa e
deci o buna parte din insula apartine guvernului care vrea sa faca bani Asta e normal deci o sa faca parcele o sa-l vinda sau o sa-l consetioneze o sa vada ei
Da titlul e bombastic !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Iata la ce duce falimentul unui stat ... (asta inseamna: pensii umflate la unii, bugetari cata frunza si cata iarba, concedii medicale in schimbul unei socolate, al 15lea salariu, pensii de invalizi la oameni sanatosi tun, si tot ce inseamna tacam balcanic ...)

Da, Grecia pune la vanzare insula Miconos
sursa: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/7042234/_Griekenland_gooit_deel_Mykonos_in_verkoop_.html?p=3,2

[

Nu cred ca tu crezi ca falimentul Greciei este datorat bugetarilor care au luat al 15 lea salariu. 1000000 de al 15 salariu , pensii, etc nu ar duce la gaura data bugetului Greciei .Este miscarea la scara larga financiar vorbind in UE. Nu maruntisuri bugetare.Bani miscati la bursa si pe langa au dus aici nu salariul secretarelor si profesorilor.

Si stirea bineinteles e aiuristica.Pamantul nu iese din Grecia asa cum a spus si Natasa mai sus.Se vinde sau se concesioneaza pe bani buni ce vor intra o parte in buget dar va ramane grecesc. Tu daca ai casa ta in Olanda fiind cetatean roman inseamna ca pamantul de sub ea este romanesc? Nu, nici gand. Sau ca grecii de pe insula vor fi cetateni straini in cazul lor? Nu , nici asta.
La fel ar putea face si Romania daca ar avea cap si ar avea cu ce pamant sa o faca dar Romania a vandut pe nimic toate pamanturile smecherilor si acum guvernul nici nu mai poate visa sa vanda ceva( bine oricum daca ar vinde ar fura probabil profitul dar zic si eu,,)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Romanii au vandut deja pamant.
http://www.tracologie.info/revista-presei/terenurile-agricole-detinute-de-straini-in-romania-2237.html
Cica 3,1% din suprafata agricola.
Acum intrebarea este ... cati romani au luat al 15-lea salariu?

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara
Nu cred ca tu crezi ca falimentul Greciei este datorat bugetarilor care au luat al 15 lea salariu. 1000000 de al 15 salariu , pensii, etc nu ar duce la gaura data bugetului Greciei .Este miscarea la scara larga financiar vorbind in UE. Nu maruntisuri bugetare.Bani miscati la bursa si pe langa au dus aici nu salariul secretarelor si profesorilor.

Bineinteles ca falimentul Greciei este legat de politica ei sociala si de dezechilibrul dintre sectorul de stat si cel privat, economisti importanti precum Krugman explica asta. Mai precis, politica asta sociala este asociata cu lipsa de exporturi robuste, a unei economii performante care sa asigure exporturi si sa reduca deficitul.

Adica cele doua elemente importante care au dus Grecia unde este acum sunt: bugetarizarea 'umflata' si trecerea la www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/gavinhewitt/2010/04/greece_bankruptcy_hovers.html" target="_blank">euro, care a blocat Grecia in credite a caror 'valoare' efectiva creste continuu pe masura ce produsul intern al tarii ramane insuficient. Ori, al doilea aspect este legat de politica sociala.

Un alt efect relevant in acelasi sens este componenta mare de cheltuieli bugetare/sociale, pentru care guvernul a facut credite externe, in euro, adica exact aceeasi problema explicata de Krugman si Hewitt (mai sus).

Grecia a trait 'sponsorizata' de UE mult timp, acum criza mondiala nu mai permite continuarea finantarii externe, asa ca tara e fortata sa-si contemple adevaratul nivel de competitivitate economica: foarte mic. Back la politica sociala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren
Grecia a trait 'sponsorizata' de UE mult timp, acum criza mondiala nu mai permite continuarea finantarii externe, asa ca tara e fortata sa-si contemple adevaratul nivel de competitivitate economica: foarte mic. Back la politica sociala.

Si atunci cand UE a hpotarat sponsorizarea Greciei "mult timp" ( a Spaniei, a Portugaliei, etc) nu stia ce nivel de competitivitate economica avea? Sau beneficiile enorme in privat ale unora (nu persoane fizice) au stimulat inchiderea ochilor la eliberarea fondurilor publice ale uniunii pana in ultimul moment? Nu se stia ca sub posghita de serbet de deasupra se ascunde de fapt mult rahat? Ba da, la anumite nivele se stia bine. Dar au trebuuit miscati banii publici spre fondurile private inainte de marele bum.Bineinteles ca s-a facut asta cu ajutorul unei maini de oameni "bugetari" chiar ai Greciei nu neg. Sau ai Spaniei sau ai altor tari aflate in aceeasi situatie. Dar vina inauntru tarilor este doar a lor si nu a profesorilor, secretarelor, asistentelor sau a restului bugetarilor.Tu spui ca banii luati de la UE au mers la ajutoarele sociale si de aici criza, eu spun ca daca nu ar fi mers acolo ar fi mers in alta parte si tot ar fi fost luati pentru ca ei trebuiau pur si simplu miscati, altfel nu produceau castiguri enorme in buzunare private.Dobanzile sunt foarte mari si depind mult de momentul de miscare al capitalului si de previziunile pietei. Si asta este controlabil. UE poate fi o mina de aur in buzunarele unora ce au inteles asta.Sau poate de aceea exista?
Un exemplu:
http://www.nytimes.com/2010/05/02/weekinreview/02schwartz.html

Mergi la inceput