Salariile se taie , Pensiile NU
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Iata si guvernul poporului:
Lazarus - pm
Gabriel Fatu - economie
Ogica - finante
Tolea - interne ()
Magda Ciumac - cultura
Elodia - justitie (oricum justitia a disparut din romania )
Nikita - aparare
Sexy Braileanca - educatie
Hancu - cercetare
Zavoranca - purtator de cuvant
...
aloooo! stati linistiti la locurile voastre. sunt posturi destule pentru toata lumea din studio.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
iileana spune:
Rideti voi, rideti, dar un partid ultra-populist, eventual si cu nuante de extremism, care sa se adreseze primitivismului din om, ma tem ca si-ar gasi, astazi, la noi, sumedenie de simpatizanti.
Din nefericire pentru noi toti.
loryi1974 spune:
Ai dreptate,i,este un moment propice pentru un astfel de partid.Nici nu vreau sa ma gandesc cum va arata scena politica peste un an.
fdoina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iileana Rideti voi, rideti, dar un partid ultra-populist, eventual si cu nuante de extremism, care sa se adreseze primitivismului din om, ma tem ca si-ar gasi, astazi, la noi, sumedenie de simpatizanti. |
io tocmai venii de la tara, unde era sa iau bataie de la ai mei (pensionari, fosti profesori) pe motiv ca mi-am permis sa zambesc cand mi-au relatat ultimele aventuri ale nepretuitului DD
am schimbat repede subiectul (ca mi-e o groaza sa ma cert cu familia pe motive de oameni carismatici:D], doar pe mamaie o mai tachinez ca sufera prea mult pentru mizeriile la care este expus bietul Basescu:D
a inceput sa-mi fie frica
![](fumeaza.gif)
Madanic spune:
Pai asa ca o acolada, in Romania nu se vor aplica niciodata "solutiile" in care crezi cu atata indarjire Diana. Pentru ca tu, ca si multi alti din Romania, astepti ca guvernul si parlamentul sa le puna in aplicare. Pai asta e naivitate, scuza-ma, doar nu vrei sa-si taie craca singuri. PSD, PNL, PDL, UDMR si toti cei ca ei au un singur scop cand vin in fata electoratului, si crede-ma ala nu este sa iti faca viata mai buna tie, ci sa si-o faca mai buna lor.
Acu, ma intreb si eu ca tot omul, de ce cand a fost vorba sa va taie din salariu si sa taie din pensii, toata lumea a fost in strada, dar cand e vorba sa se puna presiune pe ei sa bage legea 18, sa elimine evaziunea etc stati si lasati televiziunile sa faca treaba. Asta fara sa va da-ti seama ca totul este praf in ochi.
E de tot rasul, PSD+PNL contesta legile austeritatii, PDL trebuie sa reduca deficitul acum (contract FMI) si zice "OK, TVA 24%". PSD+PNL contesta prin avocatul poporului, deci ioc transa FMI, bugetarii rupti ca pe ei ii face la buzunar de doua ori si culmea nici o reactie.
Toate masurile de care vorbesti nu scot bani acum, scot bani in timp asta daca sta cineva cu ciomagul la capul lor sa le aplice. Ori tu ai nevoie de bani acum.
Magistratii au fost declarati "persoane constitutionale" (ce Dumnezeu o mai fi si asta ca n-am mai auzit pana acu). Ceva reactii?
Nope, in schimb daca va mai ia 100 lei la salariu e plina Piata Victoriei sa vii dea inapoi.
Din pacate romanii nu ies in strada pentru masuri de iesire din criza, ies pentru buzunarul propriu.
Madalina
mami de Isabella Andreea si
20+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
capcaunul spune:
Bine punctat.
Evaziunea fiscala n-a fost redusa brusc NICAIERI in lumea asta. Dintr-un motiv pe cat de simplu pe atat de greu de inteles (pentru ca tine de cea mai naturala lege a tuturor sistemelor vii, cum este si societatea, legea evolutiei - lege greu digerabila de omul de rand, din motive binecunoscute). Economia neagra EVOLUEAZA, SE ADAPTEAZA foarte repede. Mult mai repede decat birocratia care este chemata sa o tina in frau.
Economia neagra este inradacinata in mentalitatea societatii (dovezi cu duiumul aici pe forum - unde multi useri intreaba cum poate fi ocolita legea sau cum poate fi suntata calea legala, sau recunosc mai pe ocolite ca dau spaga, sau ca nu declara chiria adevarata, sau ca dau meditatii neimpozitate, sau ca platesc meditatii fara chitanta, samd). A lupta cu economia neagra inseamna a lupta impotriva unor mentalitati adanc si cuprinzator inradacinate in societate. Cine sa lupte? Chiar societatea. Adica societatea sa lupte cu ea insasi?! Greu. Este nevoie de generatii.
Un simplu exemplu. Evaziunea din tigari. OK. Prima problema: avem nevoie de un aparat politienesc si de control financiar masiv ca sa stea permanent cu ochii pe toate vamile, transporturile, pietele, buticurile, etc. In plus bine platit. Pentru a-l plati ne trebuie un buget SI MAI MARE!!!
A doua problema: convinge romanul prost platit sa cumpere tigari mai scumpe si sa renunte la tigarile de contrabanda pe care i le ofera buticarul din piata pe care-l stie ca le vinde la juma de pret! Aiurea.
La fel cu alcoolul, la fel cu altele.
Marota miliardelor de euro din combaterea evaziunii fiscale este fluturata prin fata romanilor de acelasi partid (PSD) care a ridicat evaziunea fiscala la rang de politica de stat (remember incalcarea embargoului petrolier impus iugoslaviei?)
In concluzie, atragerea miliardelor de euro la buget prin reducerea evaziunii fiscale este o UTOPIE. Poate in o suta de ani vom reusi reducerea la jumatate a ponderii economiei negre in PIB. Pana atunci ... ce facem lunile care vin? De unde vin banii cu care trebuie sa platim salariile si pensiile si ajutoarele?
Llaura spune:
capcaune, nu prea ai incredere in natura umana
Cand am plecat eu in 2003 tigarile netimbrate erau practic inexistente, acum nu mai e asa? nu e nevoie sa fie controlate toate pietele, buticurile si transporturile, cateva exemple sunt suficiente, plus ca intr-un sistem cat de cat coerent si care sa nu ia chiar pielea de pe om, mai multi/toti si-ar plati taxele si nu si-ar mai bate capul (adica sa traiasca si statul, dar sa traiasca si omul).
Madanic spune:
citat din mesajul lui Llaura capcaune, nu prea ai incredere in natura umana ![]() Cand am plecat eu in 2003 tigarile netimbrate erau practic inexistente, acum nu mai e asa? nu e nevoie sa fie controlate toate pietele, buticurile si transporturile, cateva exemple sunt suficiente, plus ca intr-un sistem cat de cat coerent si care sa nu ia chiar pielea de pe om, mai multi/toti si-ar plati taxele si nu si-ar mai bate capul (adica sa traiasca si statul, dar sa traiasca si omul). |
Imi pare rau sa te contrazic, insa in 2003 aveam colegi de facultate si cunoscuti care fumau tigari netimbrate.
Madalina
mami de
![](zana.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Llaura Cand am plecat eu in 2003 tigarile netimbrate erau practic inexistente, acum nu mai e asa? nu e nevoie sa fie controlate toate pietele, buticurile si transporturile, cateva exemple sunt suficiente, plus ca intr-un sistem cat de cat coerent si care sa nu ia chiar pielea de pe om, mai multi/toti si-ar plati taxele si nu si-ar mai bate capul (adica sa traiasca si statul, dar sa traiasca si omul). |
He, he, he! www.ziare.com/stiri/contrabanda/o-treime-din-tigarile-din-romania-sunt-de-contrabanda-1018373" target="_blank">Fumeaza romanii, nu gluma!
In mai putin de o jumatate de an s-au confiscat peste 150 milioane de tigarete. Mai mult decat s-a confiscat in tot anul precedent (2009). Si asta cica nu-i decat varful aisbergului. Adica cam un pachet confiscat per cap de roman fumator. Roman care fumeaza in medie un pachet la doua zile. Cum ar veni, la vreo suta de pachete fumate de la inceputul anului, unul s-a confiscat. Mare paguba!
![](bandit.gif)
capcaunul spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madanic
Imi pare rau sa te contrazic, insa in 2003 aveam colegi de facultate si cunoscuti care fumau tigari netimbrate. |
Asadar colegii Madalinei nu fumau impreuna cu colegii Laurei.
![](icon_smile_big.gif)