Dovlecei in costum de baie *157*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Moni, oare nu spuneau fetele ca la roseola e febra din asta care nu scade nici cu antitermice?

Uka te pup cu drag, mami! Sunt sigura ca va fi bine! Am si uitat sa te intreb dilema ce o aveam eu in sarcina cand spunea o gravida ca e anemica. I-a facut doar hemoglobina? In sarcina eu aveam hemoglobina scazuta, dar sideremia (fierul) era ok, asa ca nu avea niciun sens sa iau fier. Mai ales ca in sarcina fierul sintetic e toxic. De asta in general e mai bine sa redresezi alimentar, pentru ca un aliment e complex si poate contine exact ce ai nevoie.
Pentru ca nu tot timpul anemie inseamna lipsa de fier. Poate fi lipsa de vitamina B12 sau lipsa de acid folic (care poate fi chiar o boala grava).

Nu-i plac nici leguminoasele (mazare, fasole, pastai, etc)? Contin mai mult fier decat carnea, si in plus si acid folic, deci impusti doi iepuri. Singura diferenta fata de fierul din ficat e ca la sursele vegetale trebuie adaugat ceva ce sa contina vitamina C, deci ceva crud, pentru a fi absorbit.

Danuka super mesajele, multumim mult! Pai la Alexandru e clar ca medicii te-au dus pe calea gresita cu diversificare precoce si suplimente cu fier. Si eu am luat fier toata copilaria, si mancam carne, dar tot eram anemica. Poate ala era normalul pentru organismul meu...

Cheia e alaptatul exclusiv pana la 6 luni si apoi, pe parcursul diversificarii, cat mai mult lapte. Pana ajung ei sa-si ia din alimentatie... eu am citit ca oricum ei nu prea absorb nutrientii pana pe la 9-10 luni, deci trebuie cat mai mult lapte si in rest alimentele doar sa le guste. Alex inca mai suge de 6 ori pe zi (ziua , ca noaptea e alta numaratoare). Eu sigur sigur sunt anemica, sper ca am de unde sa-i dau fier. Ca n-am mai mancat pastaioase de frica burticii lui.

Oare ce-am mai vrut? S-o pup pe Nela ca imi place cum scrie

Sa va spun ca tot n-am citit inapoi...

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

buna fetelor,

amintrat sa ma lau, evident . fii-miu mananca singur bucatele adica i-am pus pe masa bucatele de paine cam cat unghia de la deget si le ia intre doua degetele si le mananca. adica le mesteca in toata regula. de azi i-am dat si bucatele de biscuiti pentru copii. e in culmea fericirii cand papa buactele. deja mancarea i-o pasez la furculita ca piure nu mai doreste.

app de fier, carol ia 5 pic de Haussman pe zi. la 7 luni i-am facut analize de sange si i-a iesit o anemie usoara asa ca am decis sa luam fe. vom repeta analizele si vom vedea daca vom continua. a fost bine ca le-am facut ca atunci am descoperit ca elimina calciu in urina asa ca doctorita nu ne-a mai recomandat si calciu.

am vazut si eu fotografii cu fetita lui arivelul. am chemat toata familia ca sa vada ce copil SUPERB. sa va traiasca mami, este superba!

nu stiu ce sa zic de febra lui Dragos, Monica. poate o fi de la dintoc.

va pup pe toate

Ioana mama lui Carol Ioan , fotografii Trazbātii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Monica nu stiu ce sa iti zic cu febra, e totusi ciudat ca nu scade nici cu antitermice la 4 ore. Poate fi si rosu in gat, poate fi si debutul unei boli eruptive, poate fi si de la dintisor desi e cam mare. Eu zic ca incerci si cu sosetuse cu otet si apa, poate functioneaza, mai ales ca el nu are alte simtome. Tinem pumnii si va pupam.

Si noi ne luptam cu dintisorii de sus, cei doi din fata se vad efectiv prin gingie dar nu au reusit inca sa o sparga, iar gingia este foarte umflata si la urmatorii de langa....imi inchipui saraca ce o fi pe capul ei. De astazi am inceput operatiunea de schimbare a lapticului, nu stiu daca e de la asta, cu toate ca nu cred, dar nu mai papa la fel de bine ca pana acum...cantitatea a scazut cu 30-60 la o masa, ceea ce e destul de mult, dar poate e doar o perioada, sper. Marele meu noroc este ca papa fructele si legumele extrem de bine, deci nu am de ce sa ma panichez.

Va doresc noapte bunicica si somnic usor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Bravo Carol! Felicitari !

Raluk 16 de 6 ori pe zi il alaptezi? Felicitari ca mai ai lapte! Eu din pacate am descoperit ca s-a dussi nici lp nu-i prea place!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Noapte buna fetele!
FUg sa tremin supa!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

MErci fetele de raspunsuri. NU stiu ce sa-i mai fac. Acum, i-am dat lapte, NUrofen si l-am culcat. AM stat cu el in pat pana a adormit si putin dupa. SI avea fruntea deja rece dar mainile ii frigeau. Mai devreme ii frigea fruntea si erau mainile reci. Nu mai intleg nimic .

Alex, dupa cate zile ar trebui sa apara bubitele daca ar fi roseola? EU la o boala a copilariei ma tot gandesc sau la rosu in gat desi daca ar fi rosu in gat zic eu ca ar fi mai marait, ar manca greu, nu stiu, zic si eu, ori el papa ok. NU stiu, mai vad pana maine cum e. Oricum o sa o sun pe pediatra. Parca vad ca ma baga repede pe antibiotic. Dar nu o sa-i dau ca mi-e sa nu fie ceva bubos si sa-i fac rau. Il las 3 zile asa sa vedem, il tin pe antitermice.
Cel mai rau este ca joi trebuia sa plecam la mare

Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Laura ai avut ceva stres mare sau necaz, sau cum a disparut laptele? Daca Alex cere lapte mult, se face lapte mult pentru baiatu' , nu are cum sa dispara.

Moni, tin pumnii sa va faceti bine repede si sa puteti merge la mare! Il pupam pe micul pui. Acum la culcare i-ai mai luat temperatura? Peste noapte ii dai ceva? Vezi sa nu fie prea cald in camera si nici el prea imbracat.

Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanuKa spune:

ei Ralu , cu toate astea eu sunt constienta ca dupa 9 luni trebe sa am mai mare grija de cum mananca Iza , uite tu ai noroc ca Alex mananca la 3 ore dar Iza nu face asta , niciodata nu am putut sa-i fac program de masa sau de somn si ea cred ca mananca lapte si de 8 ori pe zi cel putin ca nu mai stau sa socotesc , ea mereu a mancat putin si des , si noaptea ca si tine nici nu mai stiu de cate ori , ma trage ea de san si il baga in gura cu ambele maini e asa de simpatica , desi toata lumeama bate la cap ca nu-i bine sa manance noaptea , am citit ca atata timp cat alaptam noaptea o sa avem si mai mult lapte .
am luat o latura a patutului jos si l-am lipit de al meu si ea doarme acolo si asa ma odihnesc si eu .si ea la fel doarme mai bine acolo , si cand vrea san numa ma apropii de patutul ei , e practic , in seara asta atata s-a foit ca a ajuns sa suga cu capul in jos , a devenit deja un joc si un ritual ptr ea , suge un pic , face o rulada pe burta iar revine la san si tot asa pana adoarme ,

Monica , mie Alex imi facea si cate 2-3 zile febra si pe cand ajungeam la medic nu avea nimica si imi zicea ca e normal sa mai faca asa , se lupta organismul cu ceva , eu ii puneam Izabellei o batista pe frunte si cum ea vomita siropul numa cu supozitoare de paracetamol merge .
Alex, nici daca-i pui cereale in lapte nu-l mananca ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Buna seara!

Aricelule ai o papusa de fata care seamana cu tine. Sunteti doua frumoase! Iar tu chiar esti o mami pustoaiaca!

Kemsy cum rezisti, mami? Offf, ce descrii tu acolo. O noapte linistita iti doresc! Te pup!

Danuka multumim pentru mesaj/sfaturi. Eu am o mare rezerva cand vine vorba de medicamente.

Crissbebe e bine ca mananca borcanele, noi le-am incercat pe toate, cred, dar nu i-a placut nimic. Spuneti-mi si mie, va rog, daca sunt anumite marci mai bune. Bafta la licenta!

Raluk, membru de baza (la fix numele), felicitari! Deci Alexutu tau inca papa mult laptic, bravo, l-am vazut in poze si arata excelent. Eu nu stiu daca am procedat bine, i-am mai rarit un pic mesele de lapte in ideea ca poate de aceea nu prea mananca piureutul. Imi amintesc dicutiile din timpul sarcinii legate de anemie si fier. Esti o scumpa, uite ce idee mi-ai dat cu pastaile, tocmai mi-a adus socrul de la tara.

Ioanna felicitari pentru super Carol cel mancacios! Ce baiat mare ai!

Monica sa fie bine Dragoselul si sa treaca febra! Ai termometru digital? Ma gandeam sa-i iei temperatura de pe frunte si apoi pe cea de pe manute cu modul scan. Alta idee nu am.

Am trimis si eu cateva poze pe mailul comun cu "Alexutu vesel la mare", dar nu am apucat sa anunt. Ne-a prins o ploaie in seara asta... Am avut doua umbrele si o geaca de ploaie, dar ne-am cam udat pana acasa, fireste, cand am intrat pe strada noastra se oprise deja.

O saptamana minunata va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara....sau buna dimineata?

Mattia nu are somn. DEci scriu repede un mes ptr MONICA. Asa a avut si Mattia sapt trecuta. Deci sambata seara a inceput febra. A urcat pana la 39°C. Fara nici un alt simptom.Vesel, manca. Duminica deja incepuse sa fie nervos si agitat. Eu ii dadeam la 8 ore nurofen. Si daca temp nu ajungea la 38,5 nu-i dadeam nimic. Febra s-a oprit luni dupa amiaza. Duminca avea limba foarte rosie. Joi dimineata i-au aparut numai pe corp niste bubite mici rosii de semanau cu alea de la transpiratie. Nu stiu daca a avut roseola....la boala asta trebuie sa apara bubite si pe fata , gat, membre. LA Mattia nu. si bubitele au disparut vineri. Cam asa a fost la noi. Din ceea ce stiu eu, nu trebuie ca bb sa fie imbracat tare. Eu l-am lasat numai in body...e si imposibil altfel...cu caldurile astea....Ii dadeam nurofen daca temp ajungea la 38,5....si cam atat. Nu i-am facut nimic altceva. La temp foarte mari ar trebui sa-l lasi si fara pampers deoarece si asta face sa creasca temp cu un grad. Sa ne spui ce-ai facut. Sanatate si sa speram ca-si revine pana ar trebui sa pleci la mare.

Mami de Alessio Michele(2 ani si 1 luna) si Mattia Gabriel(8 luni)

Pozici cu noi

Mergi la inceput