Dop de ceara....cum scapam de el???

Dop de ceara....cum scapam de el??? | Autor: cosmi1975

Link direct la acest mesaj

baietelul meu de 4,5 luni se pare ca are un dop de ceara in urechea dreapta....dr ne arecomandat rivanol cald de 3 ori pe zi....bineinteles ca nu vrea sa steasi atunci nu ne ramane decat sa mergem la orl sa l scoatem......a mai trecut cineva prin asta????am inteles ca este traumatizant

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Daca il scoate cu apa nu e traumatizant.
Cand eram mica faceam otita cam o data pe luna sau mai rar , am avut un dop de ceara , a fot scos cu apa si desi eram speriata de numa nu a durut si tin minte ca am plecat razand. Cu aspiratorul a fost altceva , e senzatie neplacuta , zgomotul ala groaznic.
El fiind atat de mic nu isi va mai aminti si cred ca oricum va plange .
dar trebuie sa scoateti dopul , nu te ingrijora ca nu va ramane cu traume

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Recent am executat aceasta operatiune la fetita mea de 2 ani jumate. La ORL. Mi-a dat inainte sa ii pun niste picaturi, un ulei, pt. a mai inmuia dopul format. Apoi a incercat cu apa, insa nu iesea (si nu e o operatiune dureroasa) si i l-a scos mai apoi cu aspiratorul. Nici asta nu e dureros ... e un fel de tubulet subtire de tot. Nu facea un zgomot asa de traumatizant, un bazait asa ... cred ca depinde de aspiratorul respectiv, de marca, eu stiu.

Si am fost ff surprinsa sa vad ce a scos din urechea fetei ... 3 bucati cat o boaba de orez. Mie mi s-au parut imense pt. urechiusa ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Cu apa oxigenata, il dizolva foarte bine . E efeverscent si nu doare deloc. Puiul meu a stat si se uita la desene in acelasi timp, pentru ai distrage atentia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

fetelor multam....Jarmo te rog sa mi explici mai in detaliu cum ai facut...multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Si eu stiu de metoda cu apa oxigenata, o folosesc de cand eram copil pentru a imi curata urechile si ale mele si ale familiei.

Te culci pe o parte, pui apa oxigenata in ureche si o lasi sa "fiarba" (nu frige). Cat mai mult si 20 min e bine, cat rezista copilul. Daca scurgi apoi lighidul afara pe un tifon vei vedea cata ceara scoate.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

COSMI, e asa cum ti-a explicat Luna1, apa oxigenata e de 3% si am pus-o in urechiusa copilului cu o seringa ( normala sau de la nurofen) . E efeverscenta si scoate tot la suprafata ; in cazul in care dopul e bine prins , repeti de 3-4 ori , in reprize de cate 10 minute.
Sanatate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Doctorita noastra ne-a recomandat sa revenim peste o luna la consult deoarece uneori dopurile se elimina singure - si chiar asa a fost-dupa o luna avea urechea curata.
Asa ca am scapat de orice operatiune traumatizanta sau enervanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Noua ni s-a recomandat putina apa oxigenata in ureche, stat asa cateva minute apoi sprituit cu apa cu ajutorul pompei de nas. Am scos un dop urias din urechea lui Aidan ca avusese o otita cu membrana perforata si s-a scurs mult lichid inauntru.

Succes sa il scoateti fara probleme!

Adriana 29+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Am si eu o intrebare: cum v-ati dat seama ca au copiii vostri dopuri de ceara??? Au avut ceva simptome? Trebuie mers neaparat la ORL sau le poate descoperi si pediatrul?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tdi

Am si eu o intrebare: cum v-ati dat seama ca au copiii vostri dopuri de ceara??? Au avut ceva simptome? Trebuie mers neaparat la ORL sau le poate descoperi si pediatrul?
Multumesc!

Teddy si Alyssa (05.05.05)

Mie pediatrul mi-a spus. La un control pt. o raceala, i-a controlat si urechile si a vazut ca are dop.

Mergi la inceput