Buna ziua,
Tocmai am trecut cu fetita printr-o interventie chirurgicala la o clinica particulara din Romania.
La externare am primit o scrisoare medicala in care sunt trecute urmatoarele informatii:
- numele fetei
- data
- diagnosticul cu mentiunea ca s-a efectuat interventia de corectare
- semnatura si parafa medicului
Ce vreau eu sa aflu:
- cine a efectuat interventia chirurgicala, medicul care a semnat sau alt medic (incepator) din echipa, dat fiind ca rezultatul interventiei este nesatisfacator si avem dubii; chirurgul care a semnat si care ne-a consultat inainte si la care am decis sa aducem fata la operatie este unul cu o experienta extrem de vasta pe asemenea tipuri de operatii, tocmai de aceea l-am ales, acesta a fost criteriul, nu ca e clinica de stat sau privata. In sala au fost ambii chirurgi (tata si fiu).
- care au fost medicamentele administrate pe perioada sederii in clinica, ce s-a folosit la anestezie etc, asta pentru istoricul medical al fetei dat fiind ca, din pacate, se pare ca vor mai fi necesare alte interventii de acest tip si ma gandesc ca e util sa stim aceste lucruri daca schimbam clinica
Am dreptul la aceste informatii?
Cum le pot afla, cum sa le cer intr-un mod care sa nu para agresiv, nu vreau sa-i ofensez sau sa-i fac sa-si puna intrebari. Nu deocamdata, pana cand ma lamuresc daca a fost vorba de o mana nepriceputa la mijloc sau nu.
Multumesc.
foarte simplu, te duci si ceri ceea ce doresti, motivezi de ce, istoricul medical al fetei si viitoare posibile interventii. trebuie sa-ti ofere acele informatii, ca nu-s top secret.
eu am procedat asa, cand traiam in RO. si am primit informatiile cerute.
Multumesc pentru sugestie.
Problema mai delicata e sa intreb cine a operat efectiv. Tatal sau fiul? Nu vreau nici sa ma cert cu ei, nici sa para ca le aduc un repros, teoretic se presupune ca a operat tatal...practic n-as baga mana in foc.
Speram ca poate exista vreo modalitate mai formala de a afla aceasta informatie, de genul sa cer vreo hartie pentru medicul de familie in care sa apara toate info astea, inclusiv chirurgul.
In fine, intre timp am decis ca pot trai si fara informatia asta, oricum nu mai conteaza acum.