Asociatii care se ocupa cu cainii comunitari

Asociatii care se ocupa cu cainii comunitari | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

In zona unde stau e o haita de vreo 20 de caini, din care vreo 9 sunt pui mici. Pe un teren ingradit pe care s-au aciuat si niste oameni. De cite ori vin de la servici vad in strada cel putin 9 caini. Mie nu imi e teama dar altora le este si sunt un adevarat pericol, daca unul latra incep toti sa latre si in functie de reactia omului daca unul musca e rau.

Am sunat la ecarisaj. Mi-au spus ca ei nu se pot ocupa decit de cei care nu sunt sterilizati. Bineinteles ca sunt unii nesterilizati de vreme ce au pui. Ca dupa ce ii sterilizeaza le gasesc un adoptor - care e confidential - si le da drumul in strada. Am intrebat ce se intimpla in caz de haita, mi-au zis ca trebuie eu sa identific cainele violent si ca ei trateaza cu adoptorul sa il izoleze. Oare adoptorul pateste ceva cand cainele lui musca pe cineva - ma intreb, banuiesc ca nu.

Intrebarile mele: exista asociatii unde sa pot sa sun pentru ajutor? Puii sunt adoptabili pentru ca sunt mici. Ceilalti caini se inmultesc in voie, unii mai si mor (alaltaieri am vazut vreo 2 morti).

Se poate face ceva sa fie toata lumea multumita?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Incearca aici: R.A. Rescue

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos

Am gasit o lista de asociatii care au adaposturi: http://www.adoptiicaini.ro/ong-uri-pentru-protectia-animalelor/

Am scris mail-uri, inca nu am primit nici un raspuns (dar am sperante mari .

Si am de gand sa incep sa dau si telefoane.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramoneloo spune:

sirimie,majoritatea asociatiilor sunt suprasolicitate.
mentionez ca eu nu fac parte din nici o astfel de asociatie,dar acum cativa ani,am aflat si eu cum stau lucrurile de fapt si de drept.Am gasit niste pui de catel proaspat fatati aruncati intr-o cutie de pantofi si am pus mana pe tel si am sunat la sg ong din cta,cu mari sperante.astfel,am aflat ca au cu vreo 200 de animale peste capacitate,ca nu pot prelua altii pt ca nu au practic cum...si ca fiind atat de mici au nevoie de un mediu steril,ori asta este aproape imposibil de asigurat intr-un adapost.Drept urmare,mi-au dat sfaturi de ingrijire,care mi-au fost foarte utile si nu mi-a ramas altceva de facut decat sa-i biberonesc,sa-i fac mari pana la varsta potrivita pt adoptie,m-am apucat de postat anunturi si ulterior le-am gasit stapani.
fondurile unei astfel de asociatii sunt reduse,de-abia se descurca de la o luna la alta,majoritatea sponsorizarilor venind din afara,unde este perfect normal sa donezi pt un adapost unde stii ca sunt tinuti cainii in siguranta,ca nu reprezinta nici un pericol pt cetateni,etc.
de fiecare data cand am decis sa ma implic in salvarea unui animal,fie el caine sau pisica,am apelat la acest ong numai pt sterilizare/castrare gratuita,iar vaccinarea la un pret modic.au fost si situatii cand am fost nevoita sa cazez contracost un animal,fiind depasita de nr acestora.recunosc,costurile nu sunt neglijabile.Dar stiu ca nu-i suficient numai sa semnalezi un astfel de caz,trebuie sa fii si dispus sa te implici,intr-un fel sau altul.Si nu o spun cu rautate,asta este situatia in romania,din pacate.
daca una din asociatiile la care vei suna iti va spune ca pot caza intr-o anumita locatie puisorii dar ca trebuie sa-i ajuti financiar pt cazare,deparazitare,vaccinare...sau macar una din ele...esti dispusa sa contribui?sa aloci o parte din timpul tau postand anunturi?asigurand transportul pana la destinatie?poti ajuta cu ceva,concret?
asta este ideea.asociatiile sunt depasite de situatie,tinand cont de ritmul in care sunt abandonate animalele sau sunt sterilizate numai pe hartie,nu si in mod real...am vazut catea luata de hingheri si eliberata in teritoriu nesterilizata.acum sta sa fete iar.am vazut motan sterilizat pt ca nu i-a dus capul sa se uite sub coada sa vada ca nu-i femela.surpriza mare sa deschizi un animal si sa constati ca nu are uter si ovare,nu?sa-l inchizi si apoi sa-l castrezi!
si da.sterilizati sau nu,continua sa moara.calcati de masini,otraviti,batuti,etc.se inmultesc in cazurile expuse de mine mai sus,sterilizari pe hartie si atat,sa mai bage niste bani in buzunar,pt ca tine.ca sunt returnati in teritoriu,sterilizati...cred ca ai inteles ca asta este sg solutie deocamdata,neavand adaposturi unde sa-i tina,sa-i evalueze corect,sa-i dea in adoptie pe cei care sunt adoptabili...
eu una,dc as scoate un catel de la ecarisaj si nu as avea posibilitatea sa-l tin acasa,l-as caza undeva contracost.Pt ca eu nu-mi permit sa il tratez in strada,sa-l dau in adoptie din strada.Pt ca investesc bani,timp si suflet.Si in strada este expus multor riscuri...
oricum,sa ne tii la curent cu situatia semnalata.eu zic ca dc te vei implica cu cat de putin poti,vor ajuta si altii din putinul lor. cu rabdare,consecventa,macar cei mici vor ajunge intr-un camin adevarat.iar cei mari,neaparat,sa fie castrati sau sterilizati,dupa caz.
si apoi,ultima incercare:ce faci cand rezolvi situatia si vin unii binevoitori si abandoneaza alti pui acolo?pe cine sunam,cine ia masuri,cine ii va trage la raspundere?
vezi?asta este situatia reala in tara noastra...

Mergi la inceput