supa (sau ciorba?) de cirese
Raspunsuri - Pagina 2
EllaX spune:
In Braila, chisalita e un compot foarte fiert (pana se imprastie fructele in zeama), de obicei de caise/zarzare, care se mananca ccc cu mamaliga rece. Mie imi placea chisalita de zarzare (caisele mici, dulci, cu miezul samburelui amar) cu mamaliga rece. E tot un fel de supa de fructe, nu e considerat desert.
dia_filipas spune:
Erika multumesc de reteta! Dupa descriere se apropie tare mult de ce am mancat eu! Sper sa-mi iasa si mie, si daca ii place si fetitei mele...am dat lovitura!
In filmulet amesteca budinca cu lapte? (stiu ca tej inseamna lapte) Budinca aia din ce era? Si cutia aia cu hulala era frisca sau smantana?
No, in weekendul asta ca tot is singura, ma pun pe treaba...
Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EllaX In Braila, chisalita e un compot foarte fiert (pana se imprastie fructele in zeama), de obicei de caise/zarzare, care se mananca ccc cu mamaliga rece. Mie imi placea chisalita de zarzare (caisele mici, dulci, cu miezul samburelui amar) cu mamaliga rece. E tot un fel de supa de fructe, nu e considerat desert. |
Nu m-am uitat pe filmuletzul pus,insa Ella,chisalitza asa cum ai decsris-o tu ca se face in Brazilia,se face si la noi in Moldova,imi amintesc ca mai facea mama uneori si minca uneori cu mamliga si usturoi!Eu n-am avut curiozitatea sa gust niciodata!
Deci m-am lamurit ce e cu supa/ciorba de visine!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
kokiy spune:
Foamea asta ...andacos ,pai Ella spuse Braila,care-i p'acolo pe langa Moldova,aia in Brazilia au visine congelate
....................................................................................
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kokiy Foamea asta ...andacos ,pai Ella spuse Braila,care-i p'acolo pe langa Moldova,aia in Brazilia au visine congelate .................................................................................... |
aoleuuu!
Eu am citit BRaziliasi chiar ma gindeam ce-i cU chisalitza-n Brazilia!
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
kariguld spune:
cred ca e ceva delicios.....maine probez, ca am cirese si piersici.....abia astept.
facem o lista, cui sa trimit?
editez, Dana stii ca este pe la noi in Deutschland un fel de compot mai gros? ai probat? cred ca despre ciorba-supa asta e vorba.
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld editez, Dana stii ca este pe la noi in Deutschland un fel de compot mai gros? ai probat? cred ca despre ciorba-supa asta e vorba. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA M-am nascut pentru succes! |
Nu stiu la care te referi Kari,la asta cumva?
http://de.wikipedia.org/wiki/Rote_Gr%C3%BCtze
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
dia_filipas spune:
Andacos tare faza cu Brazilia...
Cine vrea sa incerce reteta, spor la gatit!
Dia, mami de soferita in devenire Miruna (15.07.2008)
jozsaerika spune:
scuze fetelor dar nu stiu cum sa traduc ..eu supa de visine o fac altfel
dar tipa din video folosea budinca de vanilie care o amesteca cu lapte si punea condiment pt turta dulce iar hulala era frisca
eu, personal nu agreez frisca vegetala asa ca a-si pune LaDorna de 15% grasime sau chiar de 30%...iar in loc de condimentele pt turta dulce (daca cumva contin chimicale) pun scortisoara si cuisoare
se poate face si combinat cele 2 retete (cea de Braila nu de Brazilia )...adik dintr-un kg de visine (spalat+ desamantat) puneti jumatate la fiert in apa cu zahar (cat sa le acopere) apoi mixatile sau dati-le prin sita...sa fie o pasta fina. Fierbeti cealalta jumatate de kg precum face tipa in clip sau mai simplu cum am facut eu si la sf adaugati pasta fina de visine
sper sa va placa una din retete
Erika
kariguld spune:
am facut si eu astazi, dimineata m-a apucat o vrednicie subita....
ciresele spalate si curatate, trei piersici care se iau usor de pe sambure si un fruct de mango, copt bine. taiate toate si puse in oala, acoperite cu apa. zahar am folosit din cel brun, 6 cuburi. jumate lingurita de scortisoara, am adaugat la sfarsit. am lasat sa fiarba cam 3 minute, nu mai mult sa nu se descompuna fructele. separat, am dizolvat o budinca cu lapte rece pe care am turnat-o cand am stins focul. am mai adaugat schmand (e un fel de smantana, dar mai slaba si are consistenta unei paste).
a iesit foarte aromata la gust!!!!! fiicamea zice ca nu-i asa buna.....in schimb baiatul a mancat doua pahare. am pus-o in pahare, la frigider.
Bazar general pe DC
*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!