La alergat in IOR
Salutare
Sper ca am postat unde trebuie acest subiect. :)
Recunosc ca acum vreo 2 ani am mai avut o tentativa de a alerga prin parc dar din diverse motive am renuntat.
Este cineva care alearga sau ar vrea? Eu nu prea am conditie fizica dar cred ca 1-2 ori pe sapt (cel putin) mi-ar face foarte bine.
Asadar...cine fuge prin IOR? Si pe la ce ora?
Multumesc
Raspunsuri
almo spune:
eu nu alerg in IOR dar alerg. am inceput sa alerg de curand.
am urat alergatul dintotdeauna dar acum il gasesc ok si asta pt ca sotul meu, care se pregateste sa alerge pt maraton, mi-a facut un program fain de alergat si ca sa ma motiveze, alearga si el cu mine.
daca vrei sa stii mai mult despre cum alergam o sa iti pove.
spor la alergat
almo spune:
nu imi placea sa alerg deoarece ma imaginam alergand in forta sa zicem 1-2 km dupa care cadeam moarta de oboseala cu respiratia taiata.
te imaginezi acum de ex ca ai putea alerga 40km? eu nu. e posibil insa, dar pt asta trebuie rabdare si perseverenta.
sunt carti care te invata cum sa alergi, astfel incat sa iti construiesti musculatura inimii, sa poti sa rezisti cat mai mult.
asa ca daca esti la inceput, sfatul meu este sa alergi usor fara sa te fortezi prea tare, sa alergi 5 zile pe saptmana, cu doar o zi de pauza in timpul saptamanii si una in weekend sa zicem. apoi duca ce o sa poti alerga mai mult alergi 3 zile pe sapt + 1 in weekend ca tre sa te si refaci, ceea ce e foarte important. in fuctie de forma ta fizica sa iti faci un traseu 2-3 km pe care apoi sa il cresti treptat.
fara forma fizica tre sa incepi de genul, 5 minute alergare usoara, trei minute mers, si tot asa juma de ora. apoi mai mult, pana ajungi sa poti sa alergi 1 ora non stop. abia dupa ce o sa poti alerga 30-45 minute non stop o sa incepi sa slabesti, pana atunci iti intaresti doar musculatura inimii.
spor la alergat
lyvya spune:
Multumesc mult pentru sfaturi.
Eu vreau sa alerg pentru sanatate mai mult, nu tin neaparat sa slabesc. Fac dansuri si kineto si ma simt excelent dupa ce fac sport. As vrea sa incep pentru ca stau langa parc si sunt multi care alearga. Trebuie sa pun in practica alergatul cu mersul si o sa fie ok.
Multumesc inca o data