Contract inchiriere locuinta

Contract inchiriere locuinta | Autor: Cygni

Link direct la acest mesaj

Am gasit un chirias pentru o garsoniera pe care o inchiriez in Bucuresti si as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a inregistra un contract la administratia financiara si daca exista mai multe tipuri de contracte, pot lua de pe net dintr-o sursa sigura?. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

vezi ca parca "paulina"? a deschis un topic interesant
treb inregistrat dar trebe sa faci poze dupa cum arata casa inainte
1 cere chiria platita pe 1 ale luni
Plus
2 provizie pt telefon fix,internet electricitate(poti face contract direct pe numele lui) gaz(daca e cazul) intretinere
plus
3 ca trebe sa ceri macar 1 luna garantie in caz ca-ti strica ceva sau ca-ti baga igrasie in pereti (pt ca romanii nu stiu se lase intredeschis termopanul pe timp de iarna macar 30 MINUTE ZILNIC)
pAREREA MEA
citeste ce s a scris
cauta un avocat sa-ti faca contractul caci contractele de la circa financiare nu te pot apara de nimic
noroc mult ca trebuie !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

cygni in ce sector e garsoniera?
incearca pe site-urile celor de la adm financiara, poate le gasesti acolo, daca nu, direct la ei. se completeaza in 3 exemplare, unul ramane la tine, unul la chirias si unul la ei. iti mai trebuie si actul de propr. al casei si buletinul, parca, plus copii. cand te duci sa inregistrezi contr tre sa fii impreuna cu ch. asa cum zice si carmaw, e bine sa atasezi un contr bine facut la cel de la fisc, pentru ca in asta nu prea ai unde sa scrii mare lucru, crede-ma ca am patit-o. a... si vezi ca-ti trebuie si timbre fiscale.
daca imi mai aduc aminte ceva, mai scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

in sect 2, problema e ca eu nu locuiesc in buc si voi face special un drum pentru a rezolva asta. azi am tinut-o numai in telefoane la administratia financiara a sect 2 persoane fizice si nimeni nu s-a invrednicit sa raspunda sa stiu clar ce si cum

multumesc pentru ce mi-ati scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cygni

in sect 2, problema e ca eu nu locuiesc in buc si voi face special un drum pentru a rezolva asta. azi am tinut-o numai in telefoane la administratia financiara a sect 2 persoane fizice si nimeni nu s-a invrednicit sa raspunda sa stiu clar ce si cum

multumesc pentru ce mi-ati scris

"Children do not need to be made to learn about the world, or shown how. They want to, and they know how."

du-te la un avocat sa-ti faca contractul asculta la mine si ia-le avans pt tel,internet lumina eventual gaz si pt intretinere A si nu uita depozitul cam de una luna pt deteriorare locuinta
Tu le faci decontarea la fiecare 3 luni
Deci tu iti platesti toate (mai putin intretinerea) de la gars prin banca iar ei te pot verifica pt ca primesc prin posta facturile
Scrie in contract ca daca tu vrei sa reocupi locuinta ii avertizezi prin recomandata cu 60 zile inainte si identic ei si deasemeni ca le voi da depozitul dupa ce ai primit ultima intretinere si ultima factura(cam dupa 2 luni)
iar la plecare de fata cu ei faci controlul stricaciunilor(intrerupatoare,prize sparte,etc etc si tot ce e spart se retine din depozit ...plus event intretineri neplatite....
Vezi citeste topicul ala si daca mai ai nelamuriri eventual pune)le aici sau prin pm
ps ai pm!

Mergi la inceput