Suntem in clasa a doua :2010-2011
Raspunsuri - Pagina 11
madyrizi spune:
mey, eu am aplicat sistemul "nu faci tu, nu fac nici eu". daca el nu face teme nu fac nici eu ceva care ii place lui. suna a pedeapsa dar a functionat.
intr-adevar e greu sa-l vad in vacanta (cand stiu cat de fericita eram si eu) si sa-i dau lectii, dar cand am vazut ce scris oribil are si mai mananca si cate o litera...

... cred ca a luat-o la vale serios si eu vreau sa ne mentinem cei mai buni din clasa
.
acum e cu gandul la mare ca pleaca pe 13 august cu taica-su si inca o pereche tata-fiu. adica distractie intre baieti
.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
loryi1974 spune:
A mea si-a carat culegerile la scoala de vara(din pacate,si asta este o solutie-pentru o luna ce-i drept),ieri mi-a spus ca le-a terminat desi sta mult in curte/parc,merge regulat la inot-unde chiar a trecut la stiluri -unele mai dificile gen crawl-,pe bicicleta merge de vreo doi ani fara roti ajutatoare si acum regulat seara,face in continuare limbi straine ,drept sa spun progreseaza mult in directia asta fara prea mult efort-mostenire de familie.
Se scoala la 9,mananca zdravan,la 9 jumate ajunge la scoala,sta in curte sau merge in parc unde se joaca asa cum ne jucam noi pe vremuri pana spre 12 -12.30,apoi fac teme ,dupa-amiaza citeste sau fac experimente,se uita la cd-uri cu informatii despre diverse tari ale lumii,apoi merge la inot ,vine acasa,mananca ,sta o ora jumate,apoi vrea cu bicicleta sau rolele -pe la 8 jumate ,cam o jumate se ora -45 minute.Apoi la 10 doarme tun dupa ce mai citeste un pic inainte de culcare.Cam asta e programul.Nu pare obosita,doar ca s-a bronzat ,iar inotul si statul in aer liber a dezvoltat-o foarte frumos.
Acum asteapta marea pe care o adora.
Am avut si eu probleme de constiinta,mai ales cand aud ca alti copii nu fac nimic in vacanta,dar ea le face cand are chef singura,fara sa o bata cineva la cap si in mod regulat.Cred ca s-a obisnuit cu programul de la after-school.:)Nu pot sa ii interzic sa nu faca nimic pentru ca biroul ei este plin de carti,caiete,blocuri de desen,diverse margeluse,lipici pe care le aplica pe diverse creatii-gen minitablouri agatate pe usi
,gentute etc.Ma vede pe mine ca lucrez,se apuca si ea ,nu am ce face.
sorana spune:
Iasmin cam asa e si la noi
.
Eu i-am pus niste "termene". Ceva de gen astea trebuie terminate. N-ai chef acum, nu-i nimic, dar asta inseamna ca de la data pana la data va trebui sa faci 10 pagini pe zi. Daca ai face si acum ar trebui doar 1-2 pagini pe zi.
A ales varianta "stau degeaba 2 luni si apoi le fac pe toate". Eu i-am zis ca n-o sa-i fie usor dar nah, e alegerea ei.
Macr mai citeste cate ceva. Dar si pentru asta cam trebuie sa-i zic eu. Adica nu se duce singura sa-si ia cartea sa citeasca, dar daca ii zic sa citeasca ceva o face fara sa mormaie (nu, nu lecturile alea pentru scoala, acum a luat o carte cu vrajitoare
).
Sorana si Monica (7 ani)
madyrizi spune:
ah, ce bine ca mai vine lumea din vacanta. mai schimbam si noi o vorba. eu vreau sa-l inscriu pe fiimiu la inot, dar sa vad cum aranjez cu socrela sa stea cu kinderul mic pana il duc pe jupanu' mare. il duceam mai de mult , dar vineri a iesit soacra la pensie
si pun matura pe ea ca prea a stat bine mersi pana acum. nu stie ce-i aia nepoti.
fiimiu are de scris niste povesti (dintr-o carte) pe caiet si cand imi da sa verific vad ca a scris pagina 3 apoi pagina 5 apoi pagina 4 

. crima si pedeapsa.
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
loryi1974 spune:
Inotul este un sport foarte potrivit pentru un copil,dupa parerea mea,dar trebuie practicat cu oarece regularitate.Ii modeleaza corpul,ii face pofta de mancare ,ii creaza o rezistenta fizica ridicata.
Brrr,ma enerveaza scrisu de povesti din carte in caiet,am auzit si eu ca trebuie sa scrie 10 pagini,dar ce vrea ea...
Nicoleta spune:
Salut.
O mamica si copilul ei sunt in mare dificultate (Siluan, 6 luni, are ciroza hepatica si ii trebuie urgent transplant!). DAca puteti ajuta cumva, va multumim!!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154697
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!
mussette spune:
O sa radeti, dar ma simt mai linistita dupa ce am citit aici ca mai sunt si altii ca noi care nu au chef de lectii in vacanta:)
Am incercat sa-i explic, sa umblu la sentiment, ca daca nu le face nu va mai fi printre cei mai buni din clasa, sa-l conditionez ca nu va mai avea voie la TV sau PC, nu-l impresioneaza nimic. A facut cam jumatate la mate si jumatate la romana, dar intr-o mare bataie de joc (adica scris foarte urat). La inceput m-am suparat,dar daca am vazut ca persista asa i-am promis ca il las sa se duca la doamna cu caietele alea sa vedm ce zice. Deocamdata nu e prea impresionat. sa speram ca odata cu apropierea scolii vor deveni mai responsabili
Toate bune
Mussette
madyrizi spune:
ce responsabili? de unde? al meu e cu gandul numai la piscina din curte, la gratare, veselie, joaca... si nimic altceva. ma fenteaza cat poate de mult la lectii. abia reusesc sa fac cu el din 2 in 2 zile cate ceva. si asta ca nu-l las la piscina pana nu-si termina lectiile. de scris nici nu mai zic. daca scria cu picioarele probabil scria mai frumos.
eee, ce sa mai zic. si noi eram la fel. il inteleg. acum tare as mai face lectii toata ziua.
Mami
de
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
sorana spune:
Musette cred ca in apropierea scolii voi deveni eu mai responsabila si o voi forta (santaja, amentinta) cumva sa le faca ![]()
Eu m-am lamurit de mult cum e cu responsabilitatea fiica-mii pe care putin ointereseaza daca se duce cu temele facute sau nu la scoala 
Sorana si Monica (7 ani)
sorana spune:
Fetele am dat peste o problema in caietul de vacanta pe care nu stim s-o facem nici eu si nici fi-mea.
Problema este la capitolul "Adunarea in concentrul 0-10" deci inteleg ca nu trebuie depasita cifra 10.
Sunt 5 cercuri impartite in 4 fiecare, cerinta zice "Respecta regula si completeaza". Primele 2 cercuri contin cifre, pe urmatoarele 3 trebuie sa le completezi "respectand regula" pe care eu n-am putut-o descoperi
Cifrele sunt
1 3 6 2 x y a b g h
2 2 4 4 z t c d i j
Help 
Edit: Desi eu am pus spatii pe forum nu se vad spatiile. Primul cerc contine (din stanga suspana in stanga jos): 1, 3, 2, 2 iat al 2lea cerc 6, 2, 4, 4, Cercurile 3, 4, 5 trebuie umplute :)
Sorana si Monica (7 ani)