Dermatita atopica (4)
Raspunsuri - Pagina 2
amie spune:
Buna,
Uite ca si noi ne confruntam la George (1 an) cu dermatita atopica.
Si noi am apelat la matasea din Dermasilk, bine ca sunt si la noi acum si cu preturi mai mici decat din viena deunde mi le trimitea prietena mea.
Va recomand body-urile si pantalonasii dermasilk www.dermasilk.ro, nici nu se compara cu bumbacul. leziunile le tinem in frau. bine ca n-am ajuns pana acum la cortizon. avem grija si cu alimentatia.
va doresc sanatate!
witeflower spune:
Npoi nu am folosit advantan la intamplare, ci la recomandarea medicului (folosisem baneocin o vreme, dar simptomele reveneau si parca nu mai avea efect, am dat cu advantan cam 1 saptamana, 1 data pe zi, initial pe tot corpul, ca tot era cuprins, apoi, pe masura ce iritatia se retragea, am dat numai unde era nevoie.
Dupa care am intrerupt si am mai folosit doar pe suprafete mici, ocazional, cand mai observam ca apare ceva.
In cele din urma am renuntat de tot si am folosit fluocinolon N, tot asa, ocazional si strict pe iritatie - cu rezultate aproape imediate.
Avem 6 luni si rareori mai apare o iritatie mica pe obrajori sau pe corp, uneori dispare de la sine, fara sa mai dau cu altceva - doar uleiul de trandafir de dupa baita.
ale_ro spune:
am fost la dermatolog si ne-a dat Decubal clinic Si fucidin H.Ambele sunt creme si trebuie sa o fac de 2 ori pe zi..Peste 2 saptamani mergem la control.Sper sa ne ajute...
lully spune:
Noi am reusit sa prelungim perioadele de remisie ale dermatitei atopice si sa trecem mai usor peste exacerbarile acute, fara prea mult cortizon, cu hainutele din matase terapeutica Dermasilk.
Acum doi ani le comandam din Marea Britanie, dar acum se gasesc si in Romania la preturi mai prietenoase pe site-ul www.dermasilk.ro.
Ma bucur ca le-au descoperit si alte mamici de pe forum si din experienta mea, cred ca aceste hainute pot ajuta mult in tratamentul dermatitei atopice.
Multa sanatate!
miava spune:
buna ziua,
si noi ne tratam de 1 an pentru dermatita atopica (matei), deocamdata fara cortizon, doar cu stelatopia.
citisem ca exista in vest hainute speciale, din matase, care amelioreaza leziunile.
bine ca exista si la noi acum. noi avem leziunile pe trunchi si pe manute. cred ca body ne va folosi.
multumim de informatie, lully!
amie spune:
miava,
pentru ca sunteti la inceput cu dermatita atopica, vreau sa va spun din experienta noastra, trebuie sa avem f mare grija de piele, dar si de toti alergenii care pot influenta evolutia sau agrav. emolientii sunt f importanti, dar si hainutele. noi ne imbracam acum numai in dermasilk. sunt mai scumpe, adevarat, dar parca nu mai folosim asa mult emoliebt ca inainte. alergoloaga ne-a spus si de acarieni, de alimentatie care pot agrava evolutia dermatitei.
CarmenAlbu spune:
Buna ziua, din pacate intram si noi in grupul din fericire mic al DA.
Fetita noastra va avea 7 luni in cateva zile, are DA, cu niste bube foarte adanci pe obrajii, completate de un impetigo contagioso contactat la piscina .
incerc sa evit cortizonul.
tratamentele sunt urmatoarele.
prima saptamana , ranile dezinfectate cu un dezinfectant pe baza de clor ( i-a ars fata), si crema antibiotica pentru ca se infectase incepuse sa roada in carne. Nu a functionat, ba mai mult s-a intins.
saptamana a doua, alt dezinfectant cu mercur si o crema antibiotica fucidin, nu a functionat, pielea s-a uscat si mai tare, ea care noaptea doarme 10-12 ore non stop se chinuia prin somn sa se scarpine pana la sange .
saptamana a treia, tratament simplu cu dezinfectant pe baza de mercur preparat in farmacie. nici o inbunatatire.
saptamana a 4 , cortizon retetat de medic, nu i-am dat, s-a mai uscat si s-a mai retras putin cel putin cojile groase au disparut, inca nu se regenereaza pielea.
Alt tratament pe baza de argint a fost prescris deasemenea, nu l-am folosit, se foloseste in chirurgia plastica si reparatorie in general pt arsuri.
Acum incerc sa o inbaiez in tarate si sa ii dau cu crema de galbenele ca sa nu se mai scarpine.
A incercat cineva terapia cu lumina UV?
Sau medicina naturista?
eu nu vreau sa folosesc cortizonul decat in ultima instanta pentru ca are predispozitie spre alergii si astm iar un tratament agresiv ar putea sa ii dauneze.
Alimentatia este cel mai greu lucru, LM nu a tolerat, are un LP special, singurul pe care l-a putut digera, nu tolereaza pere, citrice, piersici, pastarnac. Cereale nu mananca.
Avem in meniu, lapte, dovleac, morcov, mar.
multumesc
lully spune:
CarmenAlbu, multa sanatate fetitei!
Noi suntem mai bine, nu mai folosim deloc cortizon, doar emolienti si hainutele terapeutice din matase Dermasilk. Fetita mea le poarta din august, aproape tot timpul si am reusit sa tinem eruptiile sub control.
Din experienta mea, a meritat aceasta investitie pentru linistea copilului meu (doarme mai bine si nu se mai scarpina), cat si pentru faptul ca am consumat mai putine creme in episoadele acute.
amie spune:
ce imi place la dermasilk este ca George nu se mai scarpina, doarme mai linistit, nu ma mai trezeste si pe mine noaptea;i-am luat si masca faciala, l-a ajutat pentru leeziunile de pe fata si de la ceafa, unde mai transpira, e mult mai bine acum.
nici nu vreau sa ma gandesc la cortizon :((