Primul an de scoala 2010-2011- clasa I
Raspunsuri - Pagina 20
anemona spune:
Astazi am ajuns in Diverta Afi si inca nu adusesera ghiozdane. Aveau unul singur, dragut si f usor, 108 lei, din lotul de anul trecut, dar am zis sa mai asteptam, ca poate cele noi vor fi mai ceva :)
Intrucat noi avem ca uniforma fusta de blugi sau blugi, i-am cumparat o fusta si un sarafan de blugi cu o reducere consistenta din Fox (Afi), foarte dragute.
Noa, daca vrei bluzite cu maneca scurta, cred ca daca te plimbi pe la toate magazinele dintr-ul mall e imposibil sa nu gasesti. Am vazut destule si dragute. Nu mai stiu ce si unde, dar erau hainute de vara foarte dragute peste tot si la pret redus. Merita sa mergi sa cauti, pana nu le trimit inapoi la depozite si aduc haine de toamna.
Eu am renuntat sa-i mai iau penar, are mai multe si cred ca o sa folosim ce avem, sunt toate noi. Inclusiv unul de la ghiozdanul ala de va ziceam ca e mai mare si mai greu, dar penarul e ok si dotat cu toate cele necesare.
Pe masura ce trece timpul si se apropie scoala ma apuca asa gandurile cand o vad asa mica... Azi am intrebat-o daca ar mai vrea sa stea un an pana la scoala si mi-a zis ca nu, ca e prea tarziu sa ne mai razgandim. Are si ea dreptate... Mai ales ca vecina noastra Bianca merge la scoala si ea nu vrea sa ramana in urma...
editez: Noa, te-ai prins, incursiunea am facut-o in Afi, pe acolo am vazut hainutele de iti ziceam.
Noa spune:
Si la noi tot sarafan de jeans si bluzita alba va fi. Cel putin, doamna invatatoare asa ne-a spus ca au avut copiii la seria pe care a incheiat-o.Eu as vrea o bluza gen camasuta cu nasturi in fata si guleras rotund.In niciun caz nu vreau tricou.
Am vazut si eu la Fox sarafane si fustite de jeans foarte dragute si m-am tot invartit pe langa ele,dar am zis sa mai astept putin poate se schimba datele problemei la prima sedinta cu parintii.
anemona spune:
Noa, si eu m-am invartit si pana la urma am zis ca ce sa mai astept, pe 30 august plecam si in concediu si ne intoarcem fix la inceputul scolii, asa ca trebuia sa rezolv. Oricum, la noi am inteles ca pana la urma este acceptata orice tinuta cat de cat decenta, dar am zis sa aiba macar pentru prima perioada ceva in spiritul uniformei, sa nu fim noi primii care spargem codul
. Mai are o fusta de blugi, dar e scurta si am gasit acum una mai lunga, cu volanas, aia in mod special imi place. Sarafanul e scurt, dar e comod de purtat, asa ca una peste alta sunt multumita ca le-am luat si am scapat de grija :P
iahim spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui filofteia
Ei aici gresesti. Se pare ca sunt un lot olimpic... iar invatatoarea si parintii se vor lauda cu rezultatele exceptionale la zecile de concursuri... ca oricum pe doamna o intereseaza prestigiul ei nu daca vor rezista copiii in ritmul asta. Dureros este ca multi parinti sunt de acord cu ritmul asta si zecile de concursuri.Din pacate la noi scoala este privita ca un rau necesar in loc sa fie acel loc interesant unde te duci sa afli cat de minunata este lumea. ![]() |
Corect!!!!
ORGOLILU PARINTELUI depaseste orice!!
Cunosc parinti care au platit gros la gradinita pentru un rol de serbare si pentru un premiu!Nici nu vreau sa ma gandesc ce vor face la scoala!Sub nici un chip nu vor accepta sa ia note de 9 ci numai de 10!Si vor face orice pentru 10 pe linie!FARA SCRUPULE!
Cornelia spune:
Am fost la sedinta si sunt linistita. D-na invatatoare ne-a dat o lista de rechizite de bun simt, ne-a spus ca nu e adepta temelor kilometrice, ca vor lucra in clasa si ii va lua usurel, fara sa ii sperie
. Primele 4 -5 sapt. sunt de acomodare, perioada preabecedara... nu e nici o tragedie daca nu ies liniutele si bastonasele perfect...
Vor avea cate doua caiete, pe care le vor rula: unl acasa, unul la doamna, deci nu vor avea propriu zis caiet de teme. Blocul de desen, acuarele, plastilina si alte materiale le vor tine la scoala in dulap, pentru a evita pe cat posibil supraincarcarea ghiozdanului.
Ne-a zis sa ii lasam sa se joace cat mai mult, sa ii lasam afara, sa nu ii stresam noi cu scoala, ca ea nu o va face.
Mie mi-a alungat temerile
.
Nu s-a rezolvat in schimb cu uniforma, abia s-au hotarat mamicile. Va fi sarafan rosu si camasa alba, dar ne vom mai intalni pt. a alege exact modelul si a le comanda. Sper sa avem uniforma la inceputul anului.
anemona spune:
cornelia, imi place doamna voastra! sper sa fie si la noi cam in aceiasi termeni, noua ne-a zis la prima sedinta (in iunie) chiar ca o sa le permita sa vina si cu jucarii in primele saptamani, pe care le vor tine in dulapioare si cu care se vor juca in pauze. fetita mea a fost incantata maxim de treaba asta 
revin cu info, aseara am ajuns in selgros si am vazut ca deja s-au aprovizionat pentru scoala: ghiozdane (cu sclipiciuri sau fara, personaje disney sau barbie, de toate culorile), penare, rechizite etc. cred ca in curand se vor gasi peste tot. pentru mamicile mai nerabdatoare, succes la cumparaturi in acest weekend !
Anka74 spune:
Al meu pitic zilele trecute intr-un supermarket "Uite mami, ce de rechizite se gasesc acum...si eu ma duc la scoala abia la anul!"

Binentele ca am plecat cu cateva caiete si caietele... ca deh "si grupa pregatitoare are nevoile ei" citat din piticanie.
sorana spune:
Cornelia e bine ca te-ai linistit ![]()
Intr-adevar primele 4-6 saptamani sunt de "recapitulare din gradinita" deci nu va faceti griji, toti vor fi luati incet, nu vor avea chestii noi de invatat de la bun inceput.
Vor avea timp sa se acomodeze cu locul, doamna, colegii, etc.
Sorana si Monica (7 ani)
cristinamh spune:
pleaca omul in concediu si-mi sta inima cand vin, si vad 20 de pagini!
mai sa cred ca s+a decis ceva nou legat de clasa I si e dezbatere publica ![]()
pentru hartia de toaleta, mi.as lua pentru uz curent, ca-mi rupe fi+mea mainile la toaletele publice... cu andrei sa vad, ca e baiat, si nici la gradi nu facea kk acolo, mereu seara acasa.
am vazut ca dezbateati micul dejun, la noi e batut in cuie de cativa ani, cereale cu lapte. azi de ex m-a anuntat cand m-am trezit ca el a mancat, nu m+a mai sculat pe mine, ca a gasit laptele si si+a pus singur. in schimb la capitolul imbracat... mai dragute sunt sperietorile de ciori de pe camp decat aracul de fi+miu cand se imbraca singur. dar vom vedea ce va fi...
n-am luat inca nimic de scoala, adica ghiozdan. dar abia asteptam sa cascam ochii. o veste trista e ca nu va fi coleg cu vecinul de la parter, l+au inscris la clasa de step-by-step, in timp ce al meu e la traditional. zilele trecute negociau amandoi cu mamicile, pe banca, daca pot merge singuri din prima zi. noi o tineam una si buna, ca avem si noi placerea noastra, sa+i ducem la scoala... replica: "dar nu v-a ajuns gradinita???", si argumente din seria... suntem 2, suntem mari, ne descurcam, e aproape, nu suntem bebelusi sa venim cu mama de mana...
iar pe noi ne umfla rasul...
eu incerc sa stau calma, cu concursurile cel putin am sa-l las acolo unde va vrea. performanta faci atunci cand iti doresti, nu cu arcanul...
cat despre activitati de vacanta, nu am insistat zilnic, dar nici nu l+am lasat sa leneveasca. si l-am invatat sa coasa, sunt foarte mandra ca a reusit sa duca la bun sfarsit lucrarea. acum ciuguleste un pic de aritmetica, ceva jocuri, si incerc sa elimin la maxim calculatorul.
ps. apropo de scoala de vara, eu ma duceam cand era profa in activitate, cea de romana, si lucram foarte mult pentru olimpiada. este utila, atunci cand copilul vrea, si in niciun caz obligat.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
claujro spune:
Continuarea aici, in partea a II-a:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155215

Se pare ca sunt un lot olimpic... iar invatatoarea si parintii se vor lauda cu rezultatele exceptionale la zecile de concursuri... ca oricum pe doamna o intereseaza prestigiul ei nu daca vor rezista copiii in ritmul asta. Dureros este ca multi parinti sunt de acord cu ritmul asta si zecile de concursuri.