Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (13)
Raspunsuri - Pagina 6

vasilasanita spune:
vasilasanita spune:
 Buna va zic si eu ca intru mai rar, dar citesc tot din urma.
VA rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri.
Am fost azi la dnul ginecolog. 
Mi-a spus ca i ok deocamdata.
Mi a dat sa iau utragestan 2 pe zi, pe gura, si nu inteleg de ce. Pe prospect scrie ca in primul trim se ia doar vaginal.
Apoi no spa forte, 2/zi, iar nu inteleg de ce mi l a dat ca  nu am dureri.
Si polygynax ovule, ca am spus eu ca secretiile  mi se par ca miros uneori, de fapt la inceput mi se parea . Iar el mi le a scris pe astea, ca a spus ca n are ce sa strice, dar pe prospect scrie ca nu se dau in sarcina.
Ce sa fac??? Sa le iau?

+11
+11
Dumnezeu ne va ajuta!

Irinukaaa spune:
Irinukaaa spune:
 Eu daca as fi in locul tau, nu le-as lua. Fara parerea si a altui dr si care sa fie cat de cat apropiata de prima... m-as gandi de 5 ori inainte de a baga pastile asa aiurea. 
Am mai auzit si eu caz in care dr a dat No-Spa 2-3/zi si persoanele respective le iau oricum, omitand faptul ca se iau si ele cu un scop, in cazul unor dureri, dar nu asa degeaba. Sunt pastile totusi si atat de "bine" nu ne fac...
Pe dr nu-l doare mana sa-ti prescrie 10 medicamente ca el nu-si va lua in veci responsabilitatea ca tu pierzi sarcina sau copilul tau va avea "diferite" probleme!
Ai grija de tine si mai mergi macar la un dr! 12+
 12+
 Shhhht! Cresc...

vasilasanita spune:
vasilasanita spune:

Multumesc Irinuka.
Utrogestan ul asta se da pt sustinerea sarcinii din cate stiu eu. Voi 
luati? Daca da, oral sau intravaginal?
  +11
+11
Dumnezeu ne va ajuta!

Doloress spune:
Doloress spune:
 zic si eu ca Irinuka mai cere parerea si altui doctor. Ma uimesc cat de usor prescriu doctorii nostri pastile cu nemiluita. Pai eu aveam sangerari si dureri si nu mi-au dat absolut nimic, nici macar n-au prescris repaus. Eu una ma feresc cat pot de pastile, orice fel. Mamele noastre luau nu stiu ce medicamente pentru mentinerea sarcinii care mai apoi au fost interzise. Nu stii niciodata cu medicamentele astea. 
Stiu ca sunt cazuri in care trebuie sa iei, e vital, insa unde totul merge bine... aici mereu ti se zice, sarcina si nasterea e un proces absolut normal si natural,  doctorii in general au tendinta de  face din asta o boala si de a o supra-medicaliza.
 -DPN 15.02.2011
 -DPN 15.02.2011 

Irinukaaa spune:
Irinukaaa spune:
 Da, utrogestanul se da pentru sustinere. Din cate stiu se iau doar intravaginal, deoarece oral face rau ficatului si reactiile adverse isi vor spune cuvantul (greata, ameteli... rau-rau).

12+
 12+
 Shhhht! Cresc...

Shines spune:
Shines spune:
 am revenit..nu pot sa va spun ce stari am..m-am umflat de plans tot drumul..nici nu mai vedeam sa conduc
bebele a fost masurat..e totul ok si la locul lui ..pliul nucal 1.1 mm..a zis ca totul e foarte bine.i-am auzit inimioara pt prima data, am zis ca lesin..nu reusea sa-l pozeze..numa cu fundu statea la noi..apoi se intorcea si isi punea cate o manutza pe ochi..cucu-bau..
ce m-a speriat foarte rau..placenta are 10mm grosime..zona de alipire incompleta 6.3 mm in partea inferioara...cu mai mult de 1mm fata de randul trecut...l-am intrebat cat e de grav asta..a dat din cap..mi-a zis doar sa am MARE grija..si mi-a repetat asta de vreo 3 ori pana am iesit, plus ca si-a anuntat asistenta de la polizu de mine,pt ca el intra in concediu, si se asteapta sa ma duc la spital...mi-au recoltat si pt DT si pe 6 iulie merg iar
Ma sperie rau..imi zice doar sa am grija mare si sa nu fac nici cel mai mic efort..si atat ..
nu ma pot oprii din plans..s-au adunat multe..si emotiile si frica asta care ma omoara..mai ales dupa ce l-am vazut pe omuletz, i-am auzit inimioara..

aditzaC spune:
aditzaC spune:
 vasi... utrogestanul il poti lua fara probleme  vaginal , sunt medici care  il dau oral , dar nu e nici o `pr daca iei vaginal , oral da stari de rau  de care nu ai nevoie cu siguranta .
 utrogestanul il poti lua fara probleme  vaginal , sunt medici care  il dau oral , dar nu e nici o `pr daca iei vaginal , oral da stari de rau  de care nu ai nevoie cu siguranta .
Despre nospa ...se da preventiv chiar daca nu ai dureri ...nu face rau , tu faci cum crezi  , poti lua  sau nu .Unii dr le dau preventiv pt ca  uterul poate fii de fel mai contractuos si atunci sa evite orice problema care poate aparea ..... dar daca nu ai dureri mom  e bine sa nu iei , dar nu ca ar face rau , doamne fereste ! Atata timp cat un med este permis in sarcina el nu face rau  bebelului. Legat de secretie cel mai bine ar fii sa iti faci o analiza la secretie  asa aflii daca ai sau nu ceva  fara sa iei vreun trat  asa dupa ureche.
fetelor eu ma bag in patut am facut baitza si  gata am zis ca azi stau in pat imi ajunge .....ma tot gandesc sa imi reduc pr de munka la serviciu si cred ca pana la urma o voi face ..stau 9 ore la munka , pe scaun ..ma doar toate cele , ma durea cand nu eram  gravida barem acum ! 
va pupik si va doresc o seara buna , sa nu scrieti prea mult  sa reusesc sa tin pasul cu  voi
 sa reusesc sa tin pasul cu  voi ( glumesc )
 ( glumesc )
D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu 
11+

aditzaC spune:
aditzaC spune:
 shines .....ai facut 4 d??? ....stai nu te mai panica , numai plange  , linisteste-te .....nu iti poti lua un medical ? ar fii bine sa eviti efortul dar asta nu inseamna ca  e ceva grav  ...eu am o prietena care sta la pat de cand a ramas gravida , asta e ... dar bebe e bine , deci  daca sta la pat si se  menajeaza totul va fii f bine . Nu te mai stresa , off stiu cat este de greu , dar iti faci rau. 

D-zeu, Fecioara Maria , Sf Nectarie si Sf Spiridon m-au binecuvantat cu 
11+

Lili_g spune:
Lili_g spune:
 Shines, daca dr a zis sa ai mare grija si sa nu faci efort nu ti-a spus sa nu mai mergi la servici?
Te rog mult sa nu plangi, linisteste-te si roaga-te mult. O sa fie bine, hai ca-ti postez ceva mai jos care mie mi se pare f frumos.

Shines spune:
Shines spune:
 Lili..adi..ms mult ..nu mi-a zis nimic de servici, nici nu i-am zis ca am serviciul foarte departe, fac 3 ore zilnic dus-intors..o sa incerc sa mai lucrez acasa cat pot..sa treaca si iulie si pe urma toata luna aug am concediu..ma rog la dzeu sa fie bine..nu am mai plans asa de ani de zile, in hohote..ma racoresc imediat..
am pus pozele cu bb din seara asta..se vede ca are manutza langa cap..
http://picasaweb.google.com/110187642301543687440/BB22062010#