Avem 65 copii si a venit Mosul la toti !!!

Avem 65 copii si a venit Mosul la toti !!! | Autor: papanash

Link direct la acest mesaj

Deschid acest topic la cererea cititorilor care vor sa se implice in continuarea actiunii "1 iunie" sau "Spitalul Hociota" sau...."avem 80 copii.
Pe scurt,pentru cine nu a avut timp sa rasfoiasca topicul de la Umanitare, mai multe mamici ne-am propus sa colectam/cumparam/organizam , cu ocazia zilei de 1 iunie, un eveniment memorabil pentru cei aproape 80 copii de la spitalul Hociota din Bucuresti.
Si acum o sa va citez de la participantele la actiune cateva aspecte importante :

Tanti Zavaidoc:
Desi sectia asta a spitalului Hociota e la mama naibii aka fundul lumii (se ajunge SI pe o strada neasfaltata la ea, dar am descoperit una asfaltata ulterior) acolo s-au depus eforturi. Arata bine, e FOARTE curat, copiii erau calmi si nu am auzit plansete, urlete, etc.
Am ajuns cand erau intr-o clasa cei care raman acolo si peste weekend. Se uitau la televizor si au fost foarte curiosi de personajele nou-aparute. Evident ca au mirosit ei ceva, ca ne-au vazut cu pungi, cutii si alte acareturi.
Doamna directoare e vesela si entuziasta, dar cel mai mult m-a impresionat Carmen, asistenta-sefa. Il stie pe fiecare copil in parte, cum arata, ce situatie are acasa, ce probleme are. Mai erau acolo cateva doamne, cred ca unele asistente, altele ingrijitoare si mi-a placut cum se purtau cu copiii. Ma indoiesc ca au facut asta pentru ca eram noi acolo, fiinca am vazut atitudinea copiilor fata de ele. E evident ca ele s-au atasat de copii si copiii de ele.
Am vazut dormitoarele (foarte cochetele si placute pentru un spital), am vazut si sala de mese, sala de clasa cu oglinzi pentru balet (o doamna care a fost balerina vine si le da copiilor lectii de balet gratuit, e voluntara), am apucat sa vad si ca arata foarte bine ce mancau copiii.
E o mixtura buna intre un spital, un leagan de copii si o gradinita. Unii copii de acolo au reale probleme cu auzul, altii pur si simplu sunt cazuri sociale si sunt primiti pentru ca nu au loc in alta parte, din pura omenie a personalului de acolo.

Cricor:
Copii stau acolo pana la 7 ani, dupa care merg la scoala. Anul asta vor merge 10 copii la scoala. Ma gandeam, poate la toamnna facem o mini-actiune si le facem niste ghiozdane copiilor, sau macar rechizite.

Probabil cel mai eficient ar fi sa strangem niste bani si sa cumparam caiete, stilouri, creioane, carioci - nu costa foarte mult..iar copiii astia sunt intr-adevar foarte saraci.

In mare cam asta este.Copiii ne-au mers la suflet tare de tot,astfel ca o sa tot mergem la ei. In scurt timp o sa mergem cu ei la zoo,la ferma animalelor, actiunea "rechizite" e in desfasurare ( ati vazut ce minunatii au facut ? panourile cu desene/picturi sunt in clip) fiindca au nevoie tot timpul anului de asa ceva, functioneaza ca si o gradinita.
a, inca un aspect foarte important, pentru capitolul donatii in obiecte.La sortare au fost si suprize neplacute, am adus saci cu haine si jucarii din multe locuri( serviciu, prieteni, etc), asa ca avem un regulament

Tanti Zavaidoc
1. Donatie nu inseamna sa pui intr-un sac ceva ce oricum ai fi aruncat. E nobil sa donezi, dar nu gunoaie. Ti-ar placea sa iti vezi copilul jucandu-se cu o papusa fara cap? Sau cu niste baterii folosite, din care eventual curge acid? Sau cu niste jucarii fara roti, cu diverse componente care ies din ele, inteapa, sunt taioase si periculoase CHIAR SI PENTRU UN COPIL NEVOIAS. Da, breaking news, copiii nevoiasi nu se joaca cu gunoaie si nu e cazul sa o faca.
2. Hainele pentru donat nu sunt haine de aruncat. Nu sunt cele pe care cineva decide ca nu mai e cazul sa le spele si le pune la cosul de gunoi, sunt haine pe care un copil sa le poata imbraca IMEDIAT. Asta inseamna ca hainele donate trebuie sa fie PURTABILE. Ce inseamna asta? Inseamna ca trebuie sa fie SPALATE, sa fie carpite (unde e cazul), sa nu fie PESTE MASURA de uzate.
3. Jucariile de plus, care sunt o categorie aparte. Numai pentru ca au stat pe raft nu inseamna ca sunt curate. Ele strang praf, mult praf. Spalati-le inainte de a le dona!
4. Jucariile din plastic (roboti, masinute, zdranganele) pot fi si ele cufundate in niste apa cu detergent. Si aceste jucarii trebuie donate CURATE, fara urme de mancare, de exemplu, fara mirosuri suspecte si fara noroiul din parcul unde s-a jucat ultima oara copilul vostru cu ele. Daca nu o faceti din motive de bun-simt, faceti-o macar dintr-un motiv emotional: poate ca un copil nevoias nu a vazut o jucarie asa de frumoasa niciodata, si se va repezi sa o pupe. Va pupa mizeria si noroiul prin care s-a tarat jucaria aia.

trecem repede si peste acest aspect ( nu fiindca ar fi neimportant, fetele au stat acolo intr-o sambata de la 9 la 5 pentru sortare/impartire ), fiindca ceea ce conteaza este fericirea din okii copilasilor, care pentru prima oara in viata au primit cadouri consistente ( multe hainute, multe jucarii, multe dulciuri, 2 televizoare, 1 dvd player,mingii, 1 tricicleta)

...eu stateam in partea opusa, intre ei, sa le vad reactiile. Erau asa de fascinati ca au punga lor, cu numele lor, ca nu se uitau inauntru, erau cu pungile in mana si radeau, unul la altul. Oameni buni, asistentele spuneau ca n-au mai primit asa cadouri mari si nu stiu ce/cum sa faca !!! si le-am aratat "hai sa vedem de cadou ai tu, ia uite, ce fustita/papusa/masina/ciocolata/biscuiti..."

In septembrie avem actiunea "scoala", o sa fie cativa bobocei :

Cricor
Am vorbit cu dna Carmen (care cred ca e asistenta sefa, un om minunat), ii spuneam eu ca poate o data cu ghiozdanele sa le dam si o camasa de scoala. Dansa insa crede ca mai potrivit ar fi un trening, pentru ca scolile au uniforme diferite..si de fapt se pot duce la scoala in trening, dar la sport in uniforma nu...in fine, ideea era ca-i mai util un trening. Acum, eu stiu ca un trening e scump, asa nu cred ca ar trebi sa ne propunem sa le dam treninguri noi...dar poate pana la toamna reusim sa trangem 10-12 bucati in stare mai buna spre foarte buna. Un trening avem sigur ca rechizitionez unul de la fimiu...au mai ramas 11 .

Nu se stie exact numarul de copii care pleaca la scoala, pentru ca parintii trebuie sa hotarasca...asa ca abia in august vor sti, oricum 10-12 copii, probabil 5-6 fete..ei au acolo copiii echilibrati pe sexe ca asa au locurile de dormit gandite.

Dna directoare cauta o "relatie" la primaria sect 5 pentru amenajarea in curte a unui spatiu de joaca, topogan, leagan, balansoar, ceva , fiindca acum n-au decat ciment. Poate ne citeste cineva si ne da o solutie.
Daca adminii considera ca subiectului asta ii sade bine aici,la generale, ar fi super ! Ca asa s-a cerut.
Cam astea ar fi de spus, in rest, va astept pe voi. Nu va alarmati daca nu vi se raspunde imediat, si noi suntem mamici si nu totdeauna avem posibilitatea sa accesam netul.
Eu va recomand cu caldura fetele de care-s foarte mandra, sunt usor de recunoscut fiindca poarta o capsunica sub semnatura.
Capsunici, va invit aici :

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b0d7cfbf935e808632c49d&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">1 iunie 2010

donatori pentru actiunea "ferma animalelor" :

Lyada - 50 RON -10.06.2010
ralcat- 50 RON -11.06.2010
Carminabulina - 40 RON - 15.06.2010
Anina_n 35 RON - 16.06.2010
cl - 50 RON - 16.06.2010
alex@sara 45 RON - 17.06.2010
alex_andra - 50RON- 17.06.2010
Slippers 50 RON 18.06.2010
Tzitziri 50 RON 18.06.2010
gabidaniela 50 RON 21.06.2010
giulia71 50 RON 21.06.2010
luminita2008 50 RON 21.06.2010
alinamoro 30 RON 22.06.2010
karliguld 320 RON 23.06.2010
ina32 50 RON 28.06.2010
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Asa deci, dragelor, sa facem o recapitulare a participantelor directe (la fata locului) la actiunea de joi.

kokiy+ copil+ prietena Cinezee
Cricor
ancadragoman+ copil
Luminita2008
alex_andra
alex@sara
papanash

mai e cineva ?
scuza daca am sarit/uita/omis , e ora tarzie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Intru pe fuga, ca mi-e fata bolnava.
Deci, trebe sa fim la ferma la 10.30 maxim.
Asa ca, la 9 si 15 sunt la Lumi (alex@sara), apoi ma intalnesc cu ancadragoman si cu maria.
Luminita, dat fiind ca papanash merge direct la spital, mai am loc si pt tine. unde stai?

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

seara buna si de la noi.Acum am reusit sa adorm intreaga ceata a lui Pitzigoi si mai bantui nitel pe aici.
Deci,ma bucur ca am facut ceva bun cu sunatul la Ferma .AM vb in seara asta si cu sotul educatoarei si mi-a zis ca el de obicei merge marti dimineata si joi seara dupa laptic,dar vb cu sotia sa si cumva ne rezolva si pe noi,mai ales cand a auzit ca e vb de copilasi defavorizati .
papanash,noi cumparaturile inca nu le-am facut,cred ca maine seara sau miercuri dupa amiaza o sa le facem,ca iti dai seama ca nu am unde scunde atatia pufuleti si ar da navala teroristii mei in ei .O sa va zic exact maine cand or sa ajunga la Ferma,miercuri seara sau joi dimineata devreme(pana in 9 ca la 9 trebuie sa fie inapoi sa preia copiii)
.Iti las nr meu pe PM si mai vb si peste zi cand poti tu.
O seara buna si linistita

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Intru pe fuga, ca mi-e fata bolnava.
Deci, trebe sa fim la ferma la 10.30 maxim.
Asa ca, la 9 si 15 sunt la Lumi (alex@sara), apoi ma intalnesc cu ancadragoman si cu maria.
Luminita, dat fiind ca papanash merge direct la spital, mai am loc si pt tine. unde stai?

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

iti trimit PM. sar'na mult!
sanatate multa Evei!

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Bine v-am regasit, actualizez lista, mai avem o intrare azi cu initialele AM, o sa caut in urma sa vad cine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Dimineata mergem in Metro la cumparaturi si apoi nenea Jan merge direct la Ferma cu ele,asa ca joi putem merge linistite,copiii vor avea bun bun

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alex@Sara

Dimineata mergem in Metro la cumparaturi si apoi nenea Jan merge direct la Ferma cu ele,asa ca joi putem merge linistite,copiii vor avea bun bun

draga mea, ce bine ca n-ai facut inca shoppingul, am niste sugestii:
nu Ice tea, numai apa plata. nu pufuleti cu surprize, ci simpli, de-aia fara conservanti. si nici fursecuri n-ar trebui sa luati, nu le vad rostul acolo. Sper sa nu te superi pe mine, dar eu sunt adepta unei alimentatii mai sanatoase, fara e-uri si conservanti, pe cat posibil. chiar acum vin de la piata si piticul n-a rezistat si a mancat cirese nespalate, s--a murdarit tot, dar prefer asa decat perioada cand dupa gradi mergeam direct la ghereta din fata blocului pentru o bomboana pe bat, sau alte dulciuri. Au si alea rostul lor, dar cu masura si atenta supraveghere.

Mergi la inceput

nu stiu daca-i de la calculatorul meu sau nu, dar nu mai pot pune emoticoane, nu mai pot boldui nimic...
Alex_sandra, multa sanatate piticutei !

Deci maine tragem linie la bani si vedem ce cash scoatem din cont. In principiu excursia ne costa 6 milioane.
fetele care participati la excursie, stiti traseul ? gasiti harta pe net, e usor de ajuns.

Mergi la inceput

Tanti Zavaidoc, Cricor, Kokiy, Alex_andra, sunteti ok ? aveti sugestii si reclamatii ?
au revenit emoticoanele

Kari, si unde anume duci tu dorul pufuletilor ? Si de ce nu strigi mai tare sa te auda cineva ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui papanash

Tanti Zavaidoc, Cricor, Kokiy, Alex_andra, sunteti ok ? aveti sugestii si reclamatii ?
au revenit emoticoanele

Kari, si unde anume duci tu dorul pufuletilor ? Si de ce nu strigi mai tare sa te auda cineva ?

in Germania, nu-s departe , doar 1600km. cred ca as castiga bani frumosi daca m-as apuca de afaceri cu pufuleti.

scuzati off topicul, mult succes ptr ziua de joi.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput