Plecatul in concediu (strainatate) cu copilul
Raspunsuri - Pagina 2
Zina spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri.
Noi intentionam sa mergem la Gyula, deoarece este o distanta aprox.mica de la noi, 200 km cu masina, dar cum nu am fost pana acum cu el niciunde pe distante asa lungi, de aceea imi pun tot felul de intrebari.
Asigurarea medicala ce presupune? Daca o faci cand pleci de ex.in Egipt. Doamne fereste daca se imbolnaveste si trebuie sa-l vada un medic de-acolo, cum e? Cum te intelegi cu el? Cum sunt conditiile din spitalele de-acolo? Sau Turcia, Grecia, tarile care sunt cel mai mult vizitate de romani, in concediile de vara.
Si cum baietelul meu este obisnuit ca in fiecare zi sa manance la pranz ciorba sau supa, ma intreb daca acolo unde mergem gasim asa ceva. Stiu ca sunt tot felul de mancaruri, dar nu la fel de gustoase ca ale noastre, si la copiii mofturosi atunci ce faci?
Luna1 spune:
Zina depinde de locul unde mergi. De ex noi in Egipt aveam cabinet medical al hotelului 24 din 24 deschis. In concluzie daca aparea ceva mergeam acolo, tratau copilul, plateai (aveai toate chitantele de la ei) si la intoarcere asigurarea mi le deconta.
In Spania de ex nu exista spital pt hotel dar in caz de urgenta mergi la receptie, iti pot spune ei ce clinici exista pentru urgente, la fel platesti si ti se deconteaza.
La hotelurile la care am fost aveau si supe, dar sicer pe caldura mare mai rar mancam asa ceva. Gasesti alternative. Insa poti avea doua reactii, copilul sa manance mult mai mult, consuma mai multa energie, ii creste apetitul, sau intra in greva foamei. Atat timp cat bea lichide multe nu m-as ingrijora si fiind in vacanta l-as lasa sa manance ce doreste el.
A mea in Egipt a facut fixatie pe orez de ex. A mancat la orez de am zis ca o trimit in China. Si nimic altceva. Ii mai ascundeam eu cate ceva, mazare fiarta, morcovi fierti, unoeri ii manca alteori nu. Dar nu m-am ingrijorat, ne-am facut plinul cu inghetata, croisanti etc.
Relaxeaza-te, daca mergeti in vacanta e vacanta pentru toti, si pt voi adultii dar si pt copil, deci lasa-l sa se simta bine fara conditionari la mancare, etc.
Crema de protectie de soare din plin, palariuta pe cap, si la distractie.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
alexandra_25 spune:
Multumesc si eu fetelor care au raspuns si care ne-au lamurit...si eu eram interesata de acest subiect|!
Si noi plecam vineri intr-un mic tur al europei si nu ma pot abtine sa nu-mi fac griji...desi calatorim cu el de la 7 luni!
Frica mea cea mare e de accidente.......sunt un stres pentru sotul meu....dar sper sa fie bine!
Voi recomandati sa facem asigurare medicala....aia o pot face doar pe durata concediului?
Noi am fost cu el la 4 luni la Felix,la 7 luni in Ungaria,anul trecut avea 2 ani si jumatate si am fost la mare!Se adapteaza usor si cu somnul si cu mancarea,nu am avut probleme deosebite!
Acum am eu teama asta de parcurs peste 1000 de km....!
Multumesc!
roli25 spune:
Zina eu cred ca oriunde gasesti o ciorbita de legume sau o supita de pui, un snitel, un piept de pui la gratar...in fine ceva usor. Desi, asa cum au zis si fetele, se poate sa ai surprize sa nu prea pape. Si ai mei in vacante cam fac greva foamei.
Mai cumperi iaurturi, fructe...rezolvi cumva.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
Cygni spune:
Pai depinde ce-ti propui, noi am plecat foarte des cu copilul dar anul acesta e prima data cand vom pleca in afara tarii. Cand plec in concediu cu copilul, cu varsta apropiata de al tau, nu-mi imaginez c-o sa stau la soare citind romane, as vrea eu
Peste tot in lumea asta parintii calatoresc cu pruncii, cu cate 2-3 chiar, mai micuti, mai mari, toata lumea se descurca si cu cat te stresezi mai putin cu atat mai bine.
Eu in bagajul de cala pun tot ce e necesar pentru o eventuala raceala, febra sau gastroenterita. Mai grav ar fi sa faca varicela la plecare, asta e stresul meu, ca biletele sunt luate.
Cu mancarea iarasi nu ne facem griji, fructe, legume, iaurturi, branza, piure, o supa crema ceva tot gasim noi. Zborul este seara-noaptea si sper sa doarma, daca nu, voi fi pregatita cu un arsenal de jucarii si carticele noi, puzzle, etc.
Concediu placut!
p.s. cu cat veti calatori mai mult, in tara macar, cu atat ii va fi mai usor sa se obisnuiasca.
Luna1 spune:
Alexandra da, asigurarea se face doar pt durata concediului. Cum voi veti traversa mai multe tari (si probabil nu stiti exact in ce tara veti fi si cand) cel mai bine consulta un agent de asigurari si fa o asigurare generala pe Europa.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
alexandra_25 spune:
Multumesc mult Luna,o sa incerc sa rezolv asta cat mai repede,ne-a mai ramas putin timp!Deja sunt coplesita....imi tot fac listute ca sa nu uit nimic!Destinatia noastra finala e Ladispoli,Italia!Oricum nici eu nu concep o vacanta fara piticul meu,stiu ca necesita multa grija si atentie dar merita tot efortul!Va doresc tuturor un concediu cat mai placut!
Raaluca spune:
Noi am plecat cu Lena cateva zile de cand era mica. Ce-i drept pe distante mici si cu masina. N-am avut probleme niciodata. Pana la 6 luni am fost de 2 ori cu ea la mare, in Bulgaria.
Pe langa "trusa de medicamente" ptr febra, diaree, tuse, muci, durere (la copii mici durere de dinti, colici, etc) si crema de protectie solara as pune si o lotiune, un ulei ... impotriva insectelor/tantarilor
Gabrielama spune:
Zina,
copilasul tau este suficient de mare sa fie OK si chiar sa se bucure de plecarea voastra in concediu.
Pentru drumul cu masina, pentru a trece mai usor pentru el, iti recomand un DVD player portabil si DVD-urile cu desene animate preferate. De asemenea gustari usor de manevrat, carti de colorat, creioane colorate si jucaria preferata. 200 de km nu e mult daca ai cu ce sa-i umpli timpul copilului.
Cat despre mancare, cu siguranta vei gasi ce sa-i dai; si daca 10 zile nu mananca chiar ca acasa, nu-i bai; chiar iti recomand sa nu te stresezi cu mancarea in perioada asta; cu siguranta nu va muri de foame si nici nu se va imbolnavi daca nu mananca in vacanta ciorba ca acasa.
Sa ai la tine medicamente pentru raceala, diaree, febra; recomandarea mea este sa ai si un lapte fara lactoza, este ideal in caz de diaree, daca, copilul mai mananca lapte. Creme pentru arsuri solare sau alergie (gen Fenistil).
Obligatoriu asigurare medicala.
Restul au spus fetele.
Cheia succesului? Incearca sa te relaxezi si sa te bucuri de vacanta; cu cat de stresezi mai mult, cu atat va fi totul mai complicat.
Noi am plecat cu copila prima data la mare (la noi) cand avea 2 luni; de la 2 ani a vazut toata Europa si ii place la nebunie sa calatoreasca. Si peste 2 saptamani plecam din tara in vacanta cu ea, care acum are 6 ani si cu frate'su care va avea 3 luni... Si stiu ca totul va fi perfect.
Asa ca drum bun si vacanta placuta.
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
papanash spune:
o sa fie mult mai usor decat iti imaginezi copiii se adapteaza imediat, mult mai rapid decat adultii. cu mancarea poate o sa ai surpriza sa manance mult mai bine decat acasa, noi asa am patit. poate faptul ca statea numai afara toata ziua. Recomand un carucior, e indispensabil in concediu.
asigurare medicala e musai, si recomand o firma mare, recunoscuta afara. Cardul european de sanatate este valabil numai in reteaua medicala de stat, ceea ce afara nu prea ai timp sa cauti, in caz de urgenta. decontarile se fac si automat (arati numai asigurarea si ei factureaza serviciul medical direct firmei de asigurari), sau platesti si recuperezi banii la intoarcerea in tara. pastrati facturi, chitante.
functie de ce va propuneti pt viitor (cate iesiri din tara) decideti daca faceti asigurare medicala numai pt perioada iesirii asteia, sau pentru un an de zile, valabil pentru oricate iesiri, primele 25 zile din fiecare. e mult mai ieftin.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )