BV Giorgia,roxanici!Hai Eladea ! mai-iun2010(98)
Raspunsuri - Pagina 19
Reallaura spune:
Buna fetele
Uraaa.e vreme frumu si iesim la plimbare...
Nu inainte sa va las un mesaj
Giorgia, Eladea, roxanici felicitari si sa fiti santosi!
Artu superpoza
Nico si fata mea papa des, si la 1 ora si la jumatate de ora uneori. I-am dat lapte praf de vreo 3-4 ori cand efectiv nu mai puteam, dar eu iti sugerez sa nu-i dai completare sistematic...ci ii mai bagi un lapte praf asa cand nu mai poti si continui sa o tii cat mai des la san.altfel e pacat.
Tatyana copiii au manutele si piciorusele mai reci decat restul corpului. II e frig daca e nasucul rece si cald daca e transpirat la gat.
terminam odiseea...hmm.ultima mea odisee, am nostalgii. 
Ioana5255 spune:
neata, aici ploua prostesc, mocaneste. deja m-am saturat. nici pe fete nu le pot scoate. am un gand sa vin acasa.
Viriniana spune:
Buna fetele 
Artu - si mie mi-a placut poza, super! Eu cand doarme gagalicea sunt cea mai fericita! Pe de alta parte ma gandesc ca nici nu pot sa am pretentii sa manance, sa doarma si atat...
Ale - si a mea a fost acum 2 zile foarte agitata, am tinut-o in toate pozitiile, am mutat-o de la tati la mine in brate si inapoi...in leagan cu suzeta...a fost foarte agitata. Cred ca de la ce am mancat eu ca pedala de zor (dadea din piciorushe). Ieri si astazi vad ca doarme dupa masa...oricum, cand o scot afara se linisteste.
Deci, ne mutam la clubul scutecelor??
Ce frumos! Nici nu-mi vine sa cred.
taty_ana spune:
aici sunt 13 grade e urat si plouaaa,parca vine iarna asa urat e...dimineata trebuia sa plec la coafor da n-am putut ca ploua fff tare si eu am degetul de la picior bandajat ca mi s-a infectat de la unghie
cred...
gogosica mea doarme cu suzeta in gurita....buuuna inventie
...azi-noapte a dormit de la 22 la 3.45 ca m-am trezit speriat ca nu stiam ce se intampla de am dormit asa mult....aseara pe 12.30 nici nu vroiam sa ma culc ca ma gandeam ca n-are rost si-asa tre sa ma trezesc pe la 1-2 sa-i dau papa...am fost inspirata de m-am culcat altfel asteptam ca fraiera ca bebe sa se trezeasca![]()
nu-mi vine sa cred ca se inchide odiseea,datorita voua am supravetuit in spital si am reusit sa-mi vad minunea in brate... chiar daca nu eram asa activa pe forum cu scrisul va citeam in fiecare zi,dimineata mancam repede ca sa vad ce mai fac fetele pe forum![]()
http://emma-antonia.weebly.com/
veronicach spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Virgi17 Doamne, Artu, ce dulci sunt copilasii !! ![]() ![]() ![]() Mi s-a facut pielea de gaina recitind primele mesaje ale odiseei.Ma simt de parca termin liceul Aleesicoo, eu azi mi-am infasat puiuta cum faceau mamele noastre pe vremuri.Am citit intr-o carte ca e esential pt linistirea lor.apoi sa incerci sa o pui pe o parte sau pe burtica, sa incerci si zgomotele albe(foehn, aspirator, aparat radio pus intre posturi), sa o legeni si sa suga(suzeta,san,deget). Sunt cica aceti 5 mari factori care ajuta la linistirea bebeilor. Eu am incercat azi cu infasatul si sssitul la urechea ei functie de tonalitatea plansului si vad ca a mers. O sa perseverez zilele astea. Vad ca sta infasata in leganus si in brate, nimic nu zice. Nu mai da haotic din manute si pare a fi f happy asa. Am aflat toate astea din cartea pe care o citesc acum, scrisa de un pediatru american, se numeste "Bebelusul meu e cel mai fericit"-dr Harvey Karp(editura Curtea Veche). E f f interesanta , ne explica cam ce e cu bebelusii in primele lor 3 luni de viata, cum ca aceste 3 luni ii prinde total nepregatiti pt viata si acestor 3 luni li se spune ca ar fi de fapt ultimul trimestru, al patrulea, care de fapt lipseste din viata gravidutei. Deci, eu continui cu infasatul(strans) si toate cele descrise acolo.Nu de alta, dar nu vreau sa apelez la Calma Baby pe care l-am luat sa il am in orice eventualitate(azi noapte m-a tocat psihic cu maraiala si frecatul de manute pe fata). Azi, in parc, auzeam 3 mamici care discutau si una din ele le intreba pe celelalte doua daca puii lor au fost agitati zilele astea, ca ea nu mai stie ce sa faca cu al ei, ca a devenit brusc agitat(erau in jur de 1 an si ceva micutii). Asa si eu...ma amuz caci se pare ca puii nascuti in 19 mai au intr-adevar ceva cu maraiala. Virginia si Ioana(19.05.2010) |
sunt postate de o luna si ceva 2 filmulete pe mail-ul comun...eu tot am spus dar nimeni nu m-a bagat in seama(nu sunt postate de mine)
acolo explica cei 5 factori si exemplifica
linkul de transfer cred ca aexpirat dar incerc sa fac eu unul nou
mamica fericita de
cuminte Matei Sebastian10.05.2010
veronicach spune:
| citat din mesajul lui taty_ana mi s-a spus ca daca bebe are manutele reci si nasucul inseamna ca ii este frig...buuun...dar daca are manutele reci si nasucul cald cum ii e????ca zilele astea cat s-a racorit afara in casa am avut vreo 25 de grade...comparativ cu 30 mi s-a parut chiar frig mamica fericita de Emma Antonia(02.05.2010) http://emma-antonia.weebly.com/ |
tatyana tocmai ce am inchis telefonul, am vb cu dr si i-am spus de manutele reci
mi-a spus ca termoreglarea la beblusi e mai greoaie acum si ca as putea sa ii pun manusele
la Matei manutele sunt asa de reci de zici ca l-am tinut in ploaie si din cand in cand si obrajorii
mai gros de atat nu pot sa-l imbrac...nu vreau nici sa exagerez cu infofolitul
mamica fericita de
cuminte Matei Sebastian10.05.2010
corinasmile spune:
| citat din mesajul lui lenabum va salutam fetelor felicitari noilor mamici ajutatine si pe noi cu nist sfaturi avem nasul infundat si n inecam,nu stiu cum sa scap da mucusori fericita mamica cu mica, BIANCA MARIA09.06.2010 |
Lena, inca n-am terminat de citit paginile scrise dupa mesajul tau, dar daca nu ti-au raspuns fetele, vin eu cu un sfat: la noi functioneaza incredibil de bine "batista bebelusului" (chestia aia care se conecteaza la aspirator). Vlad a luat-o de la farmacia de langa bloc, deci banuiesc ca se gaseste si in altele. Noi nu am conectat-o la aspirator, ci a tras Vlad cu gura (nu exista posibilitatea ca mucozitatile sa ajunga in gura celui care aspira!).
I-am picurat 2-3 picaturi de ser fiziologic in fiecare nara, fetita fiind culcata si cu capul putin ridicat (dat pe spate, adica), am asteptat cateva secunde, apoi am tras mucii cu tubul respectiv. Nu ne-a venit sa credem cat a iesit de acolo, iar picea n-a zis nici "pas", deci n-o deranjeaza cu nimic procedura.
Sper sa rezolvati si voi problema la fel de bine

Corina, mami
flory_blanca spune:
Nu pot sa cred ca se termina odiseea. Cand am inceput sa va citesc parea ca mai este o eternitate pana o sa nastem si iata-ne vorbind de coloci, alaptat, manute reci si multe altele. Eu una ma bucur ca o sa mai trecem si prin primul lor an de viata impreuna pentru ca eu am avut ce invata de la fiecare dintre voi si m-a ajutat fiecare discutie in parte sa invat ceva util. 

pentru toate fetele de la odisee.
Mami de fetita frumusica foc!
flory_blanca spune:
Am incercat cum va spuneam ieri sa schimbam programul piticei, adica sa ii facem baie mai devreme. S-a distrat la baie, nu a mai plans ne-am jucat, a picat lata dupa baie pana la ora 23. Dupa aceea noaptea a fost un fiasco total. Nu a dormit decat cu suzeta, s-a agitat si din 10 in 10 min o scapa si trebuia sa ma ridic sa i-o dau din nou. Asa rau nu a dormit nici cand am adus-o acasa. Asa ca revenim la vechiul program.
Voi cum ii adormiti cu suzeta, pentru ca apoi sa nu va treziti de o mie de ori pe nopate sa le-o dati cand plang? Parca imi si pare rau ca i-am dat-o
ca acum am impresia ca e dependenta de ea si dormea noaptea fara suzi bine merci. Ne trezeam doar sa ii dam sa pape acum caut-o pe suzi la fiecare 10 minute.
Mami de fetita frumusica foc!
veronicach spune:
flori eu nu te pot ajuta caci Matei nu are o pasiune pt suzi, din contra
si eu ii bag suzeta de o mie de ori ca o tot scuipa, chiar ii sugeram sotului sa-l inscriem la un concurs de aruncat suzeta(e tare priceput)
el doarme cu noi in pat asa ca e mai usor de dat suzi...
insist cu suzeta cand e treaz si eu vreau sa dorm ca sa aiba o ocupatie
mamica fericita de
cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

mica, BIANCA MARIA