Somn lung la amiaza - e OK?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Intre 22 si 24 "citeste carti", se joaca cu jucariile ei muzicale, imi/ne aduce diverse reviste, ca sa cautam in ele poze cu bebelusi sau cu animale, de-astea. Adica ce face si dimineata, inainte de a iesi afara. Fie ca este aici, fie ca este la buni. Ne intreaba de tot felul, citim o poveste de "n" ori, ghicim animale, alte lucruri, de-astea. Daca vreunul dintre noi este la computer, vine si ne ia mana de pe mouse si se cere si ea, e fan imagini cu copii.

A, si nu carecumva sa o ignori, ca te prinde de nas sau de obraji si iti intoarce fatza catre ea sau iti buseste cartea pe pat, "auzi, sa te ocupi de mine acum, da?"

A avut o noapte in care nu putea dormi si nu stiam de ce, pana ce a trantit un kk la 1 noaptea.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_coman spune:

Minunea asta de E.coli tot apare. Trebe repetata urocultura frecvent. Multa sanatate.

Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008

Daria
Karina

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

selene, multe
vad ca ai primit multe sfaturi bune, unele pot si aplicate si in situatia ta, altele nu.
eu zic asa: pe cat posibil, nu te mai stresa. nici cu somnul, nici cu mancarea fetei, nici cu toanele ei, ca nu sta la imbracat sau nu face un anumit lucru. e doar o perioada mai dificila, ai si noroc de copil cu personalitate, s-au adunat multe, de asta e totul asa. copilul va creste si-si va reveni, o sa vezi. fa-i analizele ca sa te asiguri ca e sanatoasa, apoi relax.

ce as mai mentiona:
- clar e mult 6 ore de somn 'de amiaza', clar nu e tocmai un program ideal ptr un copil de varsta ei, dar nu e o tragedie. daca Daria coopereaza, il vei ajusta in timp si sunt sigura ca asa va fi. cu vreo 6 luni in urma, copiii mei (acum 1 an si 9 luni) se culcau in jur de 23.30-00.00, desi la pranz nu dormeau mai mult de 1.5h, pana la ora 13.00, se trezeau invariabil la 06.30-07.00 indiferent de ora de culcare, afara ieseau mereu cate 2 reprize, seara si dimineata. nu vroiau si pace, orice as fi facut. iata ca a trecut o perioada de timp si singurei si-au ajustat programul. e drept, eu mereu am tot incercat sa-i culc mai devreme, la 23.00, apoi la 22.00, pana cand am ajuns ca la 21.00 sa doarma, in max 5 min. ce-i drept, inca leganati, dar nu mi-e teama ca va fi asa si la majorat.
- nu vrei sa incerci sa-i dai sa pape la TV. bun, atunci las-o in pace de tot cu mancarea. nici alte trucuri nu-s neaparat mai 'light' decat TV-ul. nu-i mai da rontaieli intre mese, las-o si 7 sau 12 ore fara papa daca nu da semne, ai grija insa sa-i dai lichide si nu neaparat ceaiuri dulci, ca asta ii mai taie din pofta. daca e sanatoasa, nu va muri de foame, e totul doar in mintea ta. si cateva lingurite de mancare ii pot fi de ajuns, poate fi o etapa si va trece. iti spune o mama de copii relativ mofturosi, mama care a sfarsit intr-un final sa le dea sa pape la TV, dupa etapa cu jucarele, lingurite, flaconase %co. incerc sa schimb asta, dar e greu tare. oricum, traiesc cu convingerea ca nu vor manca asa si peste un an. e o etapa, si dupa mine alerga mama cu lingurita prin casa sa pap si te asigur ca acum mamanc la masa ca tot omul, la ore normale, fara fite.
- 4 ore de somn la pranz mie nu mi se pare mult. asta e ritmul ei. si daca va merge la gradi, se va adapta cu siguranta. bine ar fi insa sa nu se trezeasca dupa ora 16. ai mei daca se trezesc dupa ora 16, nu adorm pana la 00.00, desi sunt agitati, maraiti...
- e posibil sa nu pape si de la dinti. spui ca papa cu placere covrigei/rontaieli. pai papa, ca asta ii face bine la gingii. ai incercat cu paine prajita cu unt? taiata bucatele? tot e bine, decat nimic...

cam asta, sper din suflet sa reusesti sa te linistesti, las-o mai moale cu toate, mai lasa si treburile, tu si copilul sunteti cei care conteaza... bunica nu poate plati o factura sau face piata, ca tu sa dormi cand doarme Daria? daca de dus afara nu poate, macar sa te ajute la gospodarie...

succes!

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

aaa, si inca ceva, desi poate ai mentionat si n-am fost pe faza: ai incercat s-o implici in activitatile tale? la dus, la gatit, la curatenie... spui ca nu poti nici sa faci dus, s-o lasi in tarc ca plange, ia-o cu tine la dus, balaciti-va impreuna. sau, daca nu vrei asa, cumpara-i o piscinuta, in care sa-si faca de cap, langa tine in baie, cat timp faci tu un dus. sigur ii va placea, se si racoreste ca e cald... sau la gatit, da-i un castronel si cateva boabe de orez sa se joace sau alte ustensile, spune-i ca astfel gatiti impreuna...
la noi a mers asta de minune, altfel nu puteam sa ma descurc cu gospodaria, sunt singura cu ei toata ziulica. aspiram impreuna (sigur ca merge mai greu, mai scot aspiratorul din priza, mai scot sacul de la aspirator, dar merge), intindem rufe impreuna, eu pun pe sarma, ei le dau jos, dar pana la urma le intindem, gatim impreuna, ei isi fac de lucru cu oale, polonice etc, iar eu gatesc.

Ceata lui pitigoi: Luminita, Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Da, f ok sfaturile luminitei2008.
Si ca sa ma repet(am zis si in mesajul meu anterior) incearca gradi...sigur vei vedea schimbari...acolo este efectul de turma, nu stiu frate ce le fac, dar ....toti fac acelasi lucru. Si crede-ma am vazut schimbari majore, in bine, la copiii super rasfatati, super mofturosi, si care la gradi mancau tot, adormeau primii, si erau cei mai fericiti. INCEARCA.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

luminita, !

O duce buni afara, cum sa nu, ziceam ca trebuie sa i-o cobor si sa o urc eu, ca nu o poate duce pe scari. Si caruciorul sau tricicleta, la fel. Ii e greu sa care, are contraindicatie de la medic de a cara peste 2 kg si nu tine deloc cont de asta, cara de la piata intr-una... Si face fibrilatii (ritm aiurea al cordului), plus tensiune oscilatorie, plus rau, ameteli...

Da, suntem in faza de implicat. Mai face si ea "de mancare", doar ca ii piere repede cheful si vrea sa o dau jos de pe scaun, sa o iau in brate, sa facem si altceva. Asa ca prefer sa gatesc sau sa curat cand am liniste. Hainele le punem impreuna in dulap, exact cum spui, eu pun, ea scoate, dar pentru asta nu m-am suparat, poate putin, cand trebuia sa iesim si taman atunci o apuca rascolitul.

Sucuri ii fac eu, freshuri.

lulu, de gradinita imi este teama. De boli. A povestit si miere, Aidan a facut 5 otite sau cat, plus astm, si mi-au spus si alti parinti de chestiile astea, ma apuca groaza... Daria de ada_coman mai mult nu merge, decat merge, din acelasi motiv, baietelul unei prietene, la fel...

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Selene, este adevarat, majoritatea se imbolnavesc la gradi, dar isi si formeaza sistemul imunitar, si nu e lege ca Daria sa faca forme urate de boala, poate doar viroze simple, si mai poti invata la o grdai cu program scurt ,de inceput.

Na, acum zic si eu ,ma gandesc ce as face eu in locul tau.Luca este un copil sanatos ,fara probleme, de cand s-a nascut nu a facut decat viroze usoare cu muci si uneori o tuse , atat....toata iarna nu a facut nimik, desii toti copii din juru lui plini de muci, cu tuse, etc..el a facut acum, la 40 grade.

Nepoata mea cea mica, nu a dus-o la gradi din aceleasi motive ca si cele expuse de tine....a fost non stop cu mucii in nas ,cu tuse, cu rosu in gat...luate din parc, din hypermarket, de la sora mai mare.

Nu e regula ca la gradi sa fie toti cu complicatii, este clar ca la inceput va lua diverse, dar asta este colectivitatea si asa isi formeaza sistemul imunitar.Si daca o vei duce la gradi la 3 sau 4 ani tot asa va fii.

Pup.SANATATE.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Selene, suntem in aceeasi barca. Baietelul meu cel mic nu pune gura pe aproape nimic. Orice masa e un chin. Arareori mananca si el. A avut saptamani intregi in care traia numai cu lapte. Ala de dimineata si de seara. In timpul zilei il pun la masa, la orele de masa... nu aleatoriu, ii pun mancarea in fata. Ori ia 2-3 lingurite, ori nu ia nimic. Il dau jos si pana la urmatoarea masa nu-i mai dau nimic.
Am perserverat in ritmul asta...analize ok, greutate ok, mi-a spus medicul, doar rabdare si perseverenta.
Sa stii ca dupa cateva luni a mai inceput sa puna ceva in gura. Nu mananca nici acum mai mult de cateva lingurite la o masa. Dar il las in banii lui si nu ies din program in ruptul capului.
Tu spui ca nu aveti ore de masa pt ca nu mananca. Nu-i bine. Ea trebuie sa priceapa ca exista ore de masa. Orele la care ea e pusa la masa si i se da mancare. Nu mananca, jos, si nimic pana la urmatoarea masa. Si tot asa...in timp va pricepe ca daca nu mananca la masa, nu mai primeste nimic si va intelege senzatia de foame.
Atat timp cat e sanatoasa si in grafic, putinul ala de care spui: " mar, para, piersica, covrig, coaja de paine, rontaie singura, astea de ce sunt bune si mancarea mea nu?" ii ajunge. Mai adauga si ce baga ea in gurita cu mana, o lingurita, 2, laptele....isi face plinul.
Dar nu renunta la obiceiul de a o aseza la masa la ore fixe.
Asa si cu somnul, o pui in pat la ore fixe, stabilite de tine. Isi va reveni si va intelege...insa e nevoie de muuuuult timp si muuuulta rabdare.
Nu poti inversa treburile? Cand se trezeste copilul, te ocupi de ea si o pui pe bunica sa adune hainele, sa le aseze in dulap, sa spele vasele...etc.
Si te rog nu mai afirma ca Daria, un copilas de 1 an jumate isi bate joc de tine. Nu! Ea acum descopera lumea si comportamentele din jurul ei. E doar un copil care invata sa inteleaga lumea din jurul ei. Un copil nu isi poate bate joc de parinti...decat pe la 15-20 de ani cand probabil nu a primit educatia corecta.
Sfatul meu, las-o mai moale cu gospodaria, cel putin o perioada, apealeaza la bunica pt ajutor, si dedica-ti mai mult timp copilului. Nu ma intelege gresit, nu spun ca nu te ocupi suficient de copil, Doamne fereste....dimpotriva, le ai pe toate in carca ta si atunci esti epuizata, ori aceasta stare iti face rau si tie si ei.
Degreveaza-te de unele treburi, odineste-te si lucreaza la programul Dariei, pana isi intra pe fagas. Lasa stresul cu mancatul deoparte, tine-te doar de program, chiar daca masa inseamna, 1-2 lingurite.
Incet, incet lucrurile se vor aseza.
E foarte posibil, Daria sa te simta obosita, stresata si sa reactioneze in consecinta. Ei au nevoie de parinti linistiti.
Am citit printre randuri ca urli de nervi cand nu mananca. Gresit! Ei speculeaza nervii nostri. Inghite in sec si da-o jos de la masa zambind.
Nu vorbesc din carti. Am trecut prin asta. Fugeam in baie si plangeam de nervi cand treceau mese peste mese si copilul meu nu manca nimic, nimic. Chiar daca nu ma vedea, simtea tensiunea emanata.
Am schimbat foaia cu mine si s-a schimbat si el.
Ai un copil bun, destept si sanatos. Depinde numai de tine sa o modelezi.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

roli, multumesc de incurajari!

Eu am incercat sa ii fac un program, insa, de cate ori si l-a dat peste cap, Dumnezeu mai stie...

Uite, trezirea sa zicem ca e la 8.30. O dau jos din pat, eu mai motzai vreun sfert de ora, asa, cu urechile la ea. Sta pe langa mine si se joaca, se trezeste de tot, cum ar fi. La maximum 9, bea lapticul de dimineata. Pe urma facem dusul de dimineata, o schimb, dupa care o duc dincolo, la buni, eu fac paturile, spal biberonul, adun ce mai este de adunat, mananc, ma spal si eu (daca mai apuc), mai citesc pe forum (daca apuc), dupa care ma duc la ea, sa vad ce face. Pe la 10, 10.30, mananca o banana si/sau o budinca de-aia de 100 de grame de Humana cu fructe. Pe urma iese afara pana pe la 12.30, 1. Cu buni, cel mai des, daca nu, cu mine. Venim acasa, ne spalam pe maini, mancam vreo 3-4 lingurite de cereale cu lapte, daca nu vrea, asta e, bem lapticul de culcare (putin, vreo 100 de ml) si la 13.30 este in pat.

Pana aici suntem organizati, zic eu.

Problema este dupa somnul de amiaza, cand o pun la masuta si cucu, salutare mancare...

Eu nu prea las pe nimeni sa faca treburile casnice in locul meu, pentru ca le face aiurea, si de ce sa ma infurii ca nu sunt bine facute? Ca zau ca ma infurii... Buni nu stie sa impacheteze ca mine hainele, nu observa toate detaliile pe care le observ eu (nu o data m-am enervat ca a sters tavita de la scaunelul de masa al Dariei, dar nu a observat ca pe sezut erau firimituri, ca lateralele erau unsuroase de la mainile copilului, ca partea de jos acumulase bucati de mancare, cum arunca ea pe jos...)

Mi s-a spus de mai multe ori sa nu mai fiu asa de pretentioasa, de exigenta, sa mai las si pe altii si sa ma multumesc cu ce fac ei, dar cum sa ma multumesc, daca eu ma duc si trag scaunul copilului la loc si, cand iau mana de pe el, mi se lipesc degetele?

Si mai este un adevar, acela ca barbatii nu sunt setati sa observe detaliile. Dar noi ii iubim asa cum sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

daca ai stii cate de bine te inteleg la faza cu micile detalii si cu amanuntele pe care altii nu le baga in seama, dar care mie imi ridica tensiunea...si eu sunt la fel...chiar asa, in ce zodie te-ai nascut ?

uite, acum ca ai scris mai pe larg programul dariei, observ o mica problema : nu-i mai da nici cereale cu lapte cand veniti de afara, nici acel laptic inainte de somnul de pranz. la ora aceea ar trebui sa pape mancarica.
este posibil sa nu-i fie foame dupa somnul de la pranz pe de o parte din cauza zaharului ascuns din lapte/cereale/budinca (acest zahar ii furnizeaza energia necesara), pe de alta parte clar metabolismul ei este incetinit pe durata celor 4-5-6 ore de somn, asadar si putinul acela care este in stomac se digera foarte-foarte lent, ca in timpul somnului de noapte.

in tot timpul cat sta pe afara sa nu pape nimic, nici-o prostioara de rontait, fruct sau altceva, sa bea doar apa sa nu se deshidrateze pe caldurile astea.
nu vrea sa pape mancarica inainte de culcare, nu-i da nimic, culc-o asa, ori va dormi mai putin si se va trezi de foame, ori va dormi tot ca de obicei, dar ii va fi foame la trezire.

mie mi-a recomandat pediatra, in etapa in care si fetita mea nu avea pofta de mancare, sa-i dau sanzyme, pentru ca sunt enzime digestive, care grabesc digestia alimentelor, favorizand tranzitul intestinal si regleaza si pofta de mancare. in perioada in care i-ai facut tratament impotriva e-coli, i-ai dat ceva pentru refacerea florei bacteriene din stomac ? presupun ca tratamentul a fost un antibiotic, nu ?
nu ai spus, nici nu te-am intrebat noi : cum sta la capitolul kk ? face zilnic, normal, suficient cantitativ, sau are probleme si la acest capitol ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput