Somn lung la amiaza - e OK?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Selene,
revin cu continuarea la primul mesaj.
Nu am regasit pe lista voastra de "NU"-ri pastele de diferite forme inclusiv spaghete, lasagna, cartofi la cuptor, sos de rosii facut de tine (nu ketchup cumparat), cum stati la capitolul asta?
Parerea mea este sa nu insisti acuma pe alimentele care observi ca nu-i plac, scurt dou lingurite, vezi ca nu vrea lasi deoparte. Nu inseamana ca le elimini complet, ci doar "le pui de-o parte" pentru o vreme, cateva saptamani, o luna, doua.
Profita in schimb de sezonul vitaminelor acuma la maxim, sa manance din plin legume si fructe crude, si chiar daca intr-adevar pe termen lung nu e de recomandat numai exclusiv asa sa mananci, pentru voi este acuma important sa functioneze ceva imediat, adica sa mance orice.
Incearca sa faci mancarea mai atractiva pentru ea: o figura de om razator dintr-o felie de lebenita, cu dinti de samburi, ochi din capsuni si o claie de par dintr-o ciorchine de strugure....un cartofi fiert cu o palarie dintr-o ciuperca sau un smoc de salata, cu nas rosu din morcov fiert si ochi de masline negre fara samburi/fasole si care a "facut in scutec" un sos rosu...chiar daca la inceput poate nu functioneaza ca sa le si manance, macar sa scape de ideea mancarea e doar mancare si e musai de inghitit. Si sa te ajute neaparat ea la facutul lor. Impaci in felul asta mai multe lucruri odata, ii atragi si ei atentie, ii dezvolti si ei indemanarea si ii faci in ciuda tot ei cand mami va manca ochiul de la omul "cel rau basca" si mai trebuie sa faca unul . Ce ti-am scris mai sus sunt doar niste idei ale mele, pune-ti imaginatia la contributie si din alimentele care deja le mananca a sa fie ceva frumos. Cu timpul poate mai reuseste si alte alimente sa mai ascunzi in "decor".
De vreme ce zici ca alimente "crude" accepta, inseamana ca nu are probleme fizice la maxilar, sau sa nu poata sa inghita, sau dureri de stomac samd. Deci este sanatoasa, si deci las-o o vreme dupa ea. Stiu, ar fi mai usor/ieftin/sanatos sa manance cu voi acuma deja la masa, mancare calda, va veni si asta, trebuie sa sariti numai hopul asta.
Puneti in balcon in ghivece o tufa de strugurei rosii, o salatica, doua trei rosii, pe care sa le vizitati impreuna zilnic sa vedeti cum cresc. Puneti patrunjel,busuioc, menta, salvie..plante care au miros frumos si tot asa, cresc in spatiu redus.
Nu-ti fa griji inca de lactate, cate vreme isi bea lapticul, mai ai un pic vreme cu branzicile. Clar, trebuie sa ajunga candva si la ele, dar prima data sa scape de repulsia fata de alimente.Peste cateva luni poti sa incerci eventual cu un cascaval pane, o telemea rasa ascunsa intr-o salata sau o mozarella pe pizza.
La cei mai multi dintre copii le plac alimentele cu forme clare, colorate, si nu "mase amestecate verzulii"=a se vedea de ex ciorba de burta (nu pt copil clar, ci ti-am dat-o exemplu doar ca si imagine pentru ca nici multi dintre adulti nu reusesc sa o manance din cauza asta!)
Sa ai multe imagini acasa cu copii care mananca, eventual chiar lasa sa mearga si tv-ul la emisiuni pt papa, poti decupa din diverse ziare si reviste si le pui "subtil" in drumul ei.

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Vezi ca uitasem ceva? :D

- paste, de orice fel, NU
- cartofi la cuptor, sa zicem, dar nu copti, ci facuti efectiv la cuptor, stie buni cum
- sos de rosii, asta nu stiu, rosii, NU
- capsune - NU
- lubenita - NU

Of, e ocupat balconul, e inchis cu termopan si plin de cutii de la diverse. Cutii de care chiar avem nevoie. Si tot acolo sta si domnu' iepuras.

sunshine, copilului astuia ii placea f. mult branza cu fructe, adica crema de branza mixata cu fructe, de regula, banana, dar nu numai. Acum, ioc. Tot asa, ii placeau supele - de legume, cu sau fara orez, de rosii cu orez sau cus-cus sau zdrente de ou, de galuste, cu taietei. Acum, ioc. De asemenea, ii placea mancarea de ciuperci, cu sau fara paste. Acum, ioc.

Sa vedem azi ce papa.

Multumesc de idei, asta cu atractivitatea a functionat ieri.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Da, intr-adevar nu va e usor!
AM uitat si eu ceva, intre saptamana 70 1/2 si 75 1/2 au majoritatea copiilor un "salt brusc de crestere". Printre caracteristicile din aceasta perioada ar cam fi: plansul mai des, isi schimba rapid de un moment la altul starea psihica, vrea preocupari intr-una, vrea tot timpul la mami, are atacuri de "ciuda" "nervi", e gelos, doarme rau, are cosmaruri, mananca rau, se cearta des cu mami, daca nu primeste ce vrea e imediat scandal. Se sperie repede, provoaca facand lucruri interzise, imita atitudini din jur, de ex la televizor, e suparacios si nedumerit daca se dau interdictii, poate sa minta. Vrea sa se ascunda si sa fie gasit, poate lua singur decizii, are vointa proprie, are control asupra propriului corp, poate consola alti copii, se joaca cu jucarii ca si cum ar fi persoane sau fapturi, miroase flori, hraneste animale, vrea sa ude plantele, hraneste papusile, stie ce-i apartine lui si ce jucarii altui copil, strange obiecte si nu vrea sa le arunce...
si lista mai ar putea continua.
Ai observat la ea in ultimul timp ceva din toate astea?

_
Don't feed the trolls!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunshine2009

Da, intr-adevar nu va e usor!
AM uitat si eu ceva, intre saptamana 70 1/2 si 75 1/2 au majoritatea copiilor un "salt brusc de crestere". Printre caracteristicile din aceasta perioada ar cam fi: plansul mai des, isi schimba rapid de un moment la altul starea psihica, vrea preocupari intr-una, vrea tot timpul la mami, are atacuri de "ciuda" "nervi", e gelos, doarme rau, are cosmaruri, mananca rau, se cearta des cu mami, daca nu primeste ce vrea e imediat scandal. Se sperie repede, provoaca facand lucruri interzise, imita atitudini din jur, de ex la televizor, e suparacios si nedumerit daca se dau interdictii, poate sa minta. Vrea sa se ascunda si sa fie gasit, poate lua singur decizii, are vointa proprie, are control asupra propriului corp, poate consola alti copii, se joaca cu jucarii ca si cum ar fi persoane sau fapturi, miroase flori, hraneste animale, vrea sa ude plantele, hraneste papusile, stie ce-i apartine lui si ce jucarii altui copil, strange obiecte si nu vrea sa le arunce...
si lista mai ar putea continua.
Ai observat la ea in ultimul timp ceva din toate astea?

_
Don't feed the trolls!

Din toata lista asta, am observat ca:

- se enerveaza daca nu primeste ceea ce doreste si are una dintre aceste trei reactii: "se ia in gura" cu noi. matzaie si uita repede. o da in plans cu lacrimi, pana obtine ceea ce doreste.
- strange obiecte si nu le mai da drumul din mana, decat dupa ce se satura de ele.
- are tendinta de a ignora interdictiile mele, adica se uita la mine si face exact ceea ce am rugat-o sa nu faca, sa vada daca chiar ma supar.

Dar chestiile astea sunt de mult, nu de o saptamana, doua, mai degraba de o luna, doua, chiar mai mult.

La capitolul socializare cred ca este prea devreme pentru aprecieri.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput