Somn lung la amiaza - e OK?
Raspunsuri - Pagina 14
alex_andra spune:
O sa fiu putin off topic cu titlul subiectului, dar on topic cu discutiile.
Vroiam sa zic ca eu o inteleg foarte bine pe selene referitor la oboseala.
Eva este exact pe inversul Dariei. Doarme foarte putin in timpul zilei.
Este un copil foarte energic, vrea mereu toata atentia noastra.
Saptamana asta mi-a dormit o ora pe zi. de la 12.30 la 13.30.
In conditiile in care eu ma culc la 2 noaptea si la 7 eva se trezeste si vrea toata atentia mea. Deci trebuie sa fiu fresh. Daca nu sunt, o apuca nervii.
Eu dorm, deci, in medie, 5-6 ore pe noapte. Ea nu doarme somn lin toata noaptea, se trezeste, plange, vrea sa o tin de manuta.
seara adoarme devreme, ce-i drept, la 9 e dusa, dar nu adoarme singura, o pun in pat, ii dau lapticul si o tin de manuta pana adoarme. Cateodata si jumatate de ora.
Deci stiu ce inseamna sa fii epuizat fizic si sa te abtii sa te enervezi pe copil cand face diverse traznai aferente varstei si abtinandu-te, astfel, sa devii f frustrata si nervoasa in rest.
Nu mai vorbesc de ameteli de oboseala, stari de greata, etc.
Somul de 4 ore pe zi este dumnezeiesc.
Eu reusesc sa fac toata treaba din casa dupa ora 10 seara, de-aia ma culc si asa tarziu.
revenind la subiect, 6 ore ,mi se par cam multe, intr-adevar, 4 ore mi se par ok, mai ales ca daria doarme 8 ore pe noapte.
Cu mancarea, ce sa zic. iar suntem pe dos, dar si asta ma ingrijoreaza pe mine.
Eva mananca foarte mult. Are mereu burtica plina, tare si umflata si cere mereu de mancare. Are 12 kg si 83-84 de cm, la 1 an si 5 luni.
Osa-i fac si eu analizele zilele astea, sa vad daca-i normal sa-i fie foame asa, mereu.
Programul meu normal este trezirea la 7, la 7.30 plecarea la servici, pana la 14. 30, la 15 acasa, o iau pe eva de la bunici si pana la ora 21 ma tine in foc continuu.
La ora 21 sunt picata in freza, stau un pic sa-mi revin si m-apuc de strans, spalat, etc, de-ale casei.
Mai fac cate o pauza de-o tigare, etc.
La 1-2 ma culc, ma trezesc de cateva ori pe noapte, la 7 trezirea iar.
Si da, daca as fi mai odihnita, as fi mai putin stresata si nervoasa.
deci da, inteleg de ce selenei ii convine ca daria sa doarma bine dupa-masa.
Subiectul "nu carne".
Nu inteleg de ce tineti sa-i reprosati acest stil de viata.
Asa a ales ea si punct. banuiesc ca a fost o decizie f bine gandita.
Daria nu este anemica din cauza ca nu mananca carne, ci din cauza ca nu mananca deloc.
Revenind la subiectul somn: Selene, cum a mai dormit Daria zilele astea?
Si de papat, a fost mai ingaduitoare?
PS: Remarcile referitoare la caracterul Selenei vis-a-vis de rudele ei, sau vis-a-vis de comportamentul ei de mama, mi se par.....hmm....mai bine no comment
Selene
Sanatate multa Dariei si iepurasului
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
BAZAR UMANITAR
alex_andra spune:
Acesta intrebare mi se pare, cel putin oribila si obtuza.
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Si buni a noastra (mama mea) este cardiaca, hipertensiva, a facut si un accident ischemic cerebral acum 9 ani si tot se ocupa de baiatul meu si mai nou si de nepotei (4,9 ani si 2,9 ani). Adica sta cu toti 3 la mine acasa, le gateste, le da de mancare, iese cu ei, ii plimba, ii adoarme si poate. Mai spui odata cum de a ta nu poate??? |
BAZAR UMANITAR
alex_andra spune:
Iar pentru cine nu stie si sare repede sa-i reprozese Selenei ca indrazneste sa ceara un pic de timp liber si odihna, va aduc la cunostiinta ca, pe langa casa, masa, copil, barbat, socru,bunica, etc, ea este si foarte activa la nivel umanitar. nu activa, foarte activa. si asta cere si timp si efort fizic.
Dar deh....
BAZAR UMANITAR
Qamar spune:
am citit pe sarite si o sa raspund rapid, ca nu prea am timp acum
Selene, si eu am o copila care mananca putin, numai anumite mancaruri si cu zile in care ma miram eu ca mai poate sa faca toate zapacelile pe care le face de obicei, in conditiile in care mancase un iaurt si un pumn de fistic. Acum are 4 ani si nu s-au schimbat prea multe.
Vroiam sa iti spun putin de alegerea de a nu ii da carne. Tatal Biei este vegetarian de aproximativ 6 ani, din care hmmm... 1 an jumatate raw vegan. De vreo 3 luni a inceput sa manance carne din nou. INSA , fara sa intru in detalii aici- dar daca vrei in privat, iti pot scrie- pentru el stilul acesta de viata -cu cireasa de pe tort perioada raw vegan- a avut niste efecte negative foarte aiurea. Si e ditamai adultul de 40 de ani si 90 de kile. A fost si este nasol, nu vreau sa generalizez insa in cazul lui vegetarianismul a fost CLAR cauza principala. Sau, ca sa nu fiu extremista, vegetarianismul prost inteles si prost aplicat....
Acum -copila. Bia mi-a refuzat carnea de pe la 9-10 luni pana aproape de 2 ani. A refuzat-o EA. Nici eu si nici tatal ei nu am ales pt ea. I-am oferit mereu carne -pe langa celelalte alimente- insa, uite, o perioada nu a vrut sa manance. Acum a inceput sa manance pui si uneori, foarte rar, peste. Again, her choice.
Poate ca fetita ta are nevoie de o mica [][] "condimentare" a meniului ei cu ceva carnita. Nu stiu. Poate se merita sa incerci.
Pentru fiica-mea, perioada fara carne nu a insemnat mare lucru- analizele i-au fost mereu bune, energie cu carul INSA iti spun sincer ca in momentul asta, cu toate chestiile pe care le-am observat si pe care le-am aflat intre timp, eu nu m-as risca sa imi cresc copila cu un regim vegetarian. Sincer, mi-ar fi frica, pentru ca am vazut ce se poate intampla, chiar daca a fost vorba de o extrema. Nu stiu cum as proceda [] daca ar refuza din nou carnea, chiar nu stiu.
Te inteleg perfect la faza cu stresul inainte de masa, stresul tau. Si noi am avut perioade in care ii gateam si pe urma aruncam mancarea si tot asa. La noi a functionat o relaxare totala a MEA, mi-a fost greu dar am lasat-o in pace, ii ofeream mai multe chestii in timp ce mancam si noi si ea isi alegea ce vroia sa manance. Oricum, si azi e la limita inferioara cu greutatea si eu inca am momente de soc cand vad cat si cum mananca alti copii de varsta ei
Curatenia- relax. Stii vorba aia: if your house is too clean, you're not having enough fun
Somnul
Si eu cred ca NU este OK ca un copil sa se culce atat de tarziu. La varsta fetitei tale, Bia parca se culca pe la 9-9:30, cu vreo 2 h de somn ziua. Acum nu mai doarme ziua, la 7-maxim 8PM e in pat, pentru ca e foarte matinala.
Hai ca m-am intins cam mult:-)
P.S. nu stiu daca ai scris sau nu, coprocultura trebuie repetata de 4-5 ori pana sa ai un rezultat concludent, asta imi spune maica-mea care e dr microbiolog.
Sanatate maxima!
Your heart is my piñata..
Qamar spune:
P.P.S. inca una si ma duc
Nu o mai forta sa manance. Never, Nici macar o lingurita. NU e OK. Stii cum se spune, trateaza-ti copilul ca si cand ti-ar fi cel mai bun prieten. Nu ti-ai forta cel mai bun prieten sa manance.
Eu nici in ziua de azi la 27 de ani nu pot sa vad/mananc omleta pentru ca am niste amintiri horror cu maica-mea indesandu-mi-o pe gat cand eu nu vroiam sa o mananc. Si aveam vreo 6-7 ani, deh.
Cauta retete noi, lasa dovleceii, ciupercile, etc daca nu le vrea. Sunt atatea legume, atatea combinatii, trebuie sa gasesti ceva care sa o atraga cat de cat.
Selene_Bunny spune:
alex_andra, stiu ca am si eu hibele mele, ca am un caracter care ar putea fi slefuit pe la colturi, asa. Dar mi-a facut tare bine mesajul tau.
Edit: da' p-aia cu tati de Daria nu e chiar barbatul ideal pentru tine, n-ai prins-o?
Noe, vegetarianismul NU este un stil de viata usor de dus, de suportat, si de intretinut, financiar vorbind. Este scump si NU este adecvat tuturor. Intr-o carte de care imi aduc vag aminte, ceva cu diete dupa grupa de sange, scria ca persoanele cu grupa A sunt vegetarienii ideali. Noi amandoi avem A. Il inteleg, deci, pe sotul tau.
Asa, cu somnul. Cam 5 ore in ultimele zile, dar s-a si trezit inainte de 8, sa zicem ca este explicabil.
Cu mancatul.
Trec (eu) prin diverse faze, de la ingrijorare, la disperare, la furie, la relaxare si poate mai sunt ceva stari de-astea. A avut si pana acum diverse optiuni de hrana, daca buni gatea ceva diferit de mine, o duceam la ea, sa vedem daca nu prefera acea mancare sau ii pregatea repede-repede buni altceva. Succes prea mare nu am avut.
Azi am stat vreo doua ore in bucatarie, cred, ceea ce nu prea fac, pentru ca nu imi permite timpul. Am facut mancare de dovlecei, ardei copti si i-am prajit Dariei doua Fish Fingers, din care am modelat mici galuscute, de marimea unei corcoduse inca necoapte, pe care i le-am aranjat pe o farfurie in forma de chip zambitor.
Cand s-a trezit, a mancat dovlecei, e prima data cand le simte gustul, ea singura, cu lingurita, ca nu mai accepta altfel, doar cu borcanelele ne mai iese faza cu dat de mine sau de tati sau de buni, si o corcodusa de-aia. Nu a mancat mult, dar, comparativ cu angoasa mea de pana acum, este excelent!!! A hranit si o papusica intre timp, a facut o mizerie de purcel jucaus, dar nu mi-a pasat, pentru ca a mancat.
Sunt happy pe ziua de azi.
Ce vroiam sa le intreb pe fetele care mi-au spus de masa de pranz cu mancare gatita si scos laptele de dinainte de somnul de la amiaza, cand gatiti pentru pranz, fetelor? De azi pentru maine sau maine? Si, daca maine pentru maine, in ce interval de timp? Ca eu nu am siguranta ca buni este disponibila zilnic in intervalul 10-12, ca sa pot eu gati atunci. Saptamana asta, de exemplu, doar luni si marti a iesit ea cu Daria, in rest nu a putut.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Selene_Bunny spune:
O poza cu Daricuta, azi, la masa: http://picasaweb.google.com/BazarGeneral/CopiiFrumosi#5489778037926406482
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
Qamar spune:
eu ii gateam de cele mai multe ori zilnic, cantitati mici, cu ea langa mine, jucandu-se sau "ajutandu-ma"
mai ales daca nu e carne de fiert, preparat, etc,,nu poate dura prea mult
cand ieseam in oras sau in calatorii- borcanase sau comandat special pt ea chestii OK pe unde mancam noi
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny da' p-aia cu tati de Daria nu e chiar barbatul ideal pentru tine, n-ai prins-o? Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta! Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati! |
ba da, am prins-o si p-aia si inca cateva, dar ma abtin, ca-s porcoasa cand ma enervez, iar tu, draga mea, nu trebuie sa pui la suflet toate ineptiile
Ma bucur ca Daria a fost mai ingaduitoare cu tine
Si sa-ti raspund si la intrebarea cu pregatitul mesei.
Eu nu-i gatesc evei, pt ca-s la servici.
Ii gateste mama masa de pranz.
Si i-o face in ziua respectiva.
Dar eva nu e pretentioasa la mancare, iar mama si fratele meu au probleme cu greutatea, deci mananca lucruri neprajite si mai putin grele.
Asa ca s-a adaptat toata familia la meniul evei
Un exemplu de ce mananca eva la pranz:
supa cu galusti
orez cu legume
fruct
ti-am dat un exemplu fara carne
sau ii plac foarte mult pastele cu sos de rosii facut cu usturoi si patrunjel.
sau isi baga boticul in salata mea de rosii cu castraveti, ceapa si branza
sau placinta de spanac cu branza
sau chiftelute de dovlecei
Eva s-a culcat la 9 fara ceva azi.
Pana acum mi s-a trezit de 3 ori.
Prevad o nopate agitata
Iar tu, Selene, sa nu-ti mai faci niciodata ganduri ca nu ai fi o mama buna.
Esti un suflet foarte mare, nu ai avea cum sa nu fii o mama super pt puiul tau
BAZAR UMANITAR
roli25 spune:
Selene, eu gateam la somnul de pranz pt. a 2-a zi...dar din 2 in 2 zile. Nu are nimic daca papa 2 zile aceeasi mancare.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)