BRAVO Rodyka ! delfinasi iulie-august 2010 (138)
Raspunsuri - Pagina 11
aelita spune:
OANA-salveaza modelul de paturica in triunghi.
Pui 8 ochiuri pe andres si faci doua randuri lucrate pe fata si pe o parte si alta a lucrului.
la al 3-lea rand incepi cresterile care se vor repeta in randurile impare pe tot parcursul lucrului.
2 ochiuri pe fata,jeteu,1 ochi fata, jeteu ,2 ochiuri fata ,jeteu,1 ochi fata,jeteu,2 ochiuri fata .Continui cresterea cu 4 ochiuri la fiecare doua randuri(deci 4 jeteuri la randurile impare rezulta plus 4 ochiuri),facand JETEU dupa primele 2 ochiuri ,in ambele parti ale celor 2 ochiuri centrale si inainte de ultimele 2.jeteurile formeaza acele gaurele.
se fac in total 136 randuri lucrate toate pe fata=280 ochiuri.
se fac 20 randuri de MODEL 1 si se continua mereu cresterea .se termina la 320 ochiuri.
se continua fara sa se uite de cresteri 8 randuri toate pe fata,si un rand de gaurele pt a introduce fundita: 2 ochiuri pe fata la margine,si se repeta de la * la * astfel: *jeteu,2 ochiuri impreuna pe fata * ,apoi 7 randuri toate pe fata,si se incheie f slab.
Pentru volan,se pun 27 ochiuri si se lucreaza MODELUL 2 pana cand se obtine lungimea marginei exterioare a triunghiului terminand cu model complet.cand se coase,in varful triunghiului se increteste un pic pt a se aseza bine volanul.se baga fundita pe gaurele.
MODELUL 1 :
1 p derecho = 1 ochi pe fata
hebra=jeteu
2p. juntos derecho=2 ochiuri impreuna luate rasucit spre dreapta
1 surjete sencillo=2 ochiuri impreuna
vueltas pares:punto reves= randurile pare se lucreaza pe dos
MODELUL 2:
1p.de orillo=ochiul de la margine
1p.derecho=1 ochi pe fata
1p.reves= 1 dos
hebra=jeteu
2p juntos derecho=2 ochiuri impreuna pe fata rasucite spre dreapta
1 surjete sencillo=2 ochiuri impreuna
al 12-lea si al 13-lea rand se lucreaza doar cele 5 randuri de "colt",lasand restul ochiurilor in asteptare;la al 13-lea rand,intorcandu-ne peste cele 5 ochiuri,se face un jeteu si se ia urmatorul ochi nelucrat pe andrea,si se continua cele 4 ramase.la randul urmator,se lucreaza cele 5 ochiuri luand oimpreuna jeteul cu ochiul nelucrat.
se repeta de la primul rand la randul 28.
31+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
bumblebee spune:
Cred ca o sa pun maine, ca nu am gasit o poza in picioare cu burta, sunt tot felul de obstacole, si nu vreau sa va fentez
Alina 33+ cu
gargarita
racusor2010 spune:
raportam 3 mese doar la san de azi dimineata pana acum i-am facut si proba suptului dupa fiecare masa sa fim siguri ca papa ceva...si am vazut ca dimineata a papat 90 ml (mie mi se pare imposibil la productia mea) dar a dormit apoi 2 ore jumate...urmatoarele 2 mese au fost de 40 ml..dupa prima a dormit doar o ora jumate, sa vedem acum sta cam 10-15 minute la san si apoi adoarme
doar ca mami va pleca la doctor la 3 jumate, asa ca urmatoarea masa va fi bibe primit de la tati daca se trezeste pana plec, mai dam o masa de san si apoi poate doar 30 ml formula, sa nu doarma iar 4 ore...
si raportam una bucata bebe smechera cat m-am dus pana la bucatatie sa iau mamelonul, ca fara el nu papa la san, a inceput sa tipe ca din gura de sarpe, eu repede ia copilul, cantareste-l, pune-l la san...el incepe sa rada se uita la mine si facea mutrisoare mutrisoare...cand a vazut ca nu e de gluma si tot tzitzi primeste a apucat mamelonul si da si inghite nene, ca nebunii astia ma lasa flamand
Doamne ajuta sa reusim!!! ne rugam la Maica Domnului sa ne dea putere si rabdare sa reusim!
mai ales ca brotacelul nu a luat inca in greutate..nu a ajuns inca la greutatea de la nastere, si maine noapte implinim 2 saptamani...s-a nascut cu 2680 grame si aseara inainte de baita dupa kk avea 2480 dar noua ni se pare ca a pus bolfute, carnita putina pe picioruse, doar cantarul asta bata=l vina arata asa putin
bine, facuse kk dupa vreo 36 ore, ca el asa face, o data pe zi...cred ca de la laptele praf, sa vedem azi
maine mergem la CMU la controlul de 2 saptamani, sa vedem ce ne-or zice acolo..merg cu caietelul, sa le arat cat a mancat in ultima saptamana ca noi stresati am notat tot
va stresez eu cu povestile mele despre alaptat....
mami de brotacel Andrei Ioan
laurika1982 spune:
Neata si de la noi!!
Lipsesc o zi ...si ce gasesc:).Felicitari Rody, sa fiti sanatosi, voiosi,sa fie bebe Hannah mancacioasa si necolicoasa, sa va aduca numai fericire si multumire.
Racusor: tare dulce bebele tau.ma bucur ca esti pe calea cea buna cu alaptatul.
Tina: am vazut o sarmaluta..sa-ti traiasca sanatos si voios bebe Radu.
Aelita: nu stiu cum reusesti sa faci lucrusoare asa frumoase...
Laura 34+ cu
AMR 5+ pana la Marea Intalnire
Mai e putin si o sa fiu
CarmenAlbu spune:
Racusor felicitari, esti un exemplu pt mamicile la primul bebe, asa invatam si noi din perseverenta voastra!
Otilia mai ai putin si treci de 34 sapt, si te mai linistesti, si eu mai am 2 zile!!!
Azi merg la coafor cu aprobarea medicului, abia astept!!!! Ca sunt ca Jane din jungla cu parul asta care s0a uscat tot!!!! Cred ca trebuie sa tai cel putin 8-10 cm din el!
Nu prea mai am pofta de nici o mancare, as manca numai dulce din care oricum nu prea am voie!!
Am un cremsnit de casa in frigider l-a facut femeia care ma ajuta, poate dupa masa manac putin!
As manca niste salata de vinete cu maioneza, acum sa vedem zile astea poate punem gratarul si coacem niste vinete!
Letizia
Doamne Ajuta-ne!!!
33+ cu
AMR 6+
bumblebee spune:
Racusor si multi -ici. Jos palaria! Esti o mamica grozava, acusica ne vei da sfaturi noua, celor care ne vom chinui cat de curand...
Carmen, eu in we asta am mancat dulciuri multe, cat n-am mancat pana acum, ca numai la dulce m-am retinut. Trebuie sa arunc cantarul ca sa nu ma deprime
Alina 33+ cu
gargarita
onuta_mirela spune:
sa dea Dumnezeu sa se revina la situatia normala si bebeii nostri sa poata fi vaccinati la timp. dar dr mea nu era prea optimista joi, cand am vb cu ea.
pupici!
onuta_mirela spune:
da-ne si noua detalii despre cum, unde si cand faci comanda, ca sa putem face si noi, pls. multumim!
pupici!
paula_m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bumblebee Racusor si multi -ici. Jos palaria! Esti o mamica grozava, acusica ne vei da sfaturi noua, celor care ne vom chinui cat de curand... Carmen, eu in we asta am mancat dulciuri multe, cat n-am mancat pana acum, ca numai la dulce m-am retinut. Trebuie sa arunc cantarul ca sa nu ma deprime Alina 33+ cu gargarita |
Eu cand te aud pe tine vb de kg ( si pe inca cateva, care va plangeti degeaba de kg acumulate) imi vine sa ma dau cu capul de monitor
Paula, 35+ cu , Raul Codin
AMR 4 saptamani
onuta_mirela spune:
esti sigura? din cate stiu eu, institutul cantacuzino este inca pe butuci pana prin octombrie, cand se spera sa se primeasca avizul de la comisia europeana pt reluarea productiei, asta daca linia de productie este retehnologizata corespunzator. iar bebeii care au fost vaccinati in ultima perioada au avut noroc cu o donatie din ungaria. dar ungaria nu ne mai doneaza deocamdata si singura speranta este organizarea unei licitatii de catre statul roman, ceea ce inseamna ca va mai dura, avand in vedere ca de obicei autoritatile se misca cu viteza melcului.
pupici!