O noua aparitie...o viitoare mamica de 21 de ani

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rkarmen spune:

Buna.Parerea mea e ca ar fi bine sa mergi pe o nastere normala e dureros atunci dar dupa nu mai ai dureri,in schimb dupa cezariana e cam greu dureri trebuie sa te ajute cineva in primele zile (eu am facut cezariana din nevoie ca bebe era in pozitie pelviana).Pana la urma tu decizi ,nastere usoara si multa sanatate la amandoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

"Daca asculti de el si faci cum iti spune nasti repede , cel mai mult conteaza cum respiri si cum impingi. daca pe astea le faci bine nasterea va merge ca pe roate ."

povestea asta am crezut-o si eu cand mi s-a zis sa stau linistita, ca nu voi fi lasata sa ma chinui...
am ascultat de ea, am facut ce a zis, numai ca ea nu si-a dat seama ca aveam preeclamsie si un copiloi de 4.600 kg si 57 cm...
nasterea nu a mers ca pe roate, dupa cum unele fete de pe DC stiu...nici nu avea cum, in conditiile alea. Ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem teferi si eu si Teo dupa o asa experienta...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

"Daca asculti de el si faci cum iti spune nasti repede , cel mai mult conteaza cum respiri si cum impingi. daca pe astea le faci bine nasterea va merge ca pe roate ."

povestea asta am crezut-o si eu cand mi s-a zis sa stau linistita, ca nu voi fi lasata sa ma chinui...
am ascultat de ea, am facut ce a zis, numai ca ea nu si-a dat seama ca aveam preeclamsie si un copiloi de 4.600 kg si 57 cm...
nasterea nu a mers ca pe roate, dupa cum unele fete de pe DC stiu...nici nu avea cum, in conditiile alea. Ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem teferi si eu si Teo dupa o asa experienta...

Paulush , uite ca nu vine din reflex. O fi fost reflex la tine , dar eu cand am fost prin garzi a trebuit se departez picioarele unor femei care nu numai ca nu impingeau , si impingeau rezidentii pt. ele , dar si trangeau picioarele si faceau compresiune pe capul bebelui. ca unora nu le este reflex si altele sunt atat de speriate incat nu imping bine din cauza durerii spre exemplu.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Ariel, la tine afost o exceptie trista , eu ii spun bietei fete cum este in mod normal . E speriata de numa' si in momentele alea trebuie sa asculte ce i se spune pt. a naste repede. Nu stiu cu cine Dumnezeu ai nascut de te-a lasat cu Teo sa va chinuiti el fiind atat de mare , dar in mod normal nu e asa.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu la primul copil (nascut in Romania) am facut cum mi s-a dictat, mi s-a spus cand sa imping si sincer, inca nu era momentul, pentru ca eu nu aveam senzatia respectiva inca. Ca si urmare, a doua zi aveam toate vasele de sange pe fata sparte, aveam sute de punctulete rosi pe fata, cu explicatia moasei ca n-am stiut cum sa imping si am impins din gat. Culmea ca, in momentul expulziei nu a mai fost nevoie sa mi se spuna cum sa imping, apare reflexul natural asa ca bebe a iesit ok.

A doua oara (in UK) nu mi-a dictat nimeni cand si cum sa imping, am nascut f usor, fara sa ma apese nimeni pe burta, fara sa ma oblige nimeni sa imping cand nu era momentul, prin urmare totul si-a urmat cursul natural.

Nu cred ca stie moasa mai bine decat propriul organism cand e momentul impingerii, reflex care apare chit ca vrei sau nu vrei.

Intre cezariana si naturala as alege mereu naturala cu ochii inchisi, am nascut la 23 ani un baiat de 3600 g, mare pentru marimea mea (aveam 40 kg cand am ramas gravida) si m-am recuperat mai rapid decat as fi facut-o dupa o operatie de cezariana. A doua oara chiar am mers la shopping a doua zi pentru ca mai imi trebuiau diverse pentru cea mica, n-avema nici 24 ore de la nastere. Dupa nastere mi-am facut dus singura pe picioarele mele, a doua zi eram acasa. Ambele nasteri au fost fara nicio anestezie insa cred ca daca ai o limita inferioara a durerii, macar nasti cu epidurala. Nu vad necesitatea unei cezariene cand poti naste fara dureri si cu epidurala.

In cazurile in care din motive medicale se impune cezariana, jos palaria, mamica respectiva nu are de ales, insa bazinul ingust poate fi si un mit, ma refer ca pana la momentul expulziei nu poti stii cu adevarat daca bebele chiar nu iesea. Oasele se dialta, natura isi urmeaza cursul. In plus evaluarea greutatii bebelusului ecografic poate da erori majore.

Prietena mea "ingusta" in bazin a nascut bebe de 3800 g cu zambetul pe buze cu epidurala. Pentru care motiv ar fi trebuit sa aleaga cezariana?

Lasa natura sa aleaga pentru tine, daca iti este asa frica alege epidurala, iar daca chiar vei necesita cezariana atunci stii macar ca ai facut tot posibilul sa nasti normal dar nu s-a putut.

As putea sa scriu n motive impotriva cezarienei elective dar imi sar fetele in cap care au nascut asa.

Inca ceva, eu am avut mereu o obsesie ca si copiii mei sa se nasca de ziua lor. AM considerat ca atunci sunt "definitivati" ca atunci i-a adus natura la perfectiune.

Vorbesc binenteles despre cazurile normale, fara complicatii.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

"Ca sa nasti, cel mai important e sa fii linistita, sa nu-ti fie frica, sa ai incredere in persoanele de langa tine (ideal cat mai putine), sa te simti in intimitate. Sa impingi si sa respiri vine reflex. Oricat de tanara ai fi."

Poate asa se intelege mai clar partea cu reflexul.
Reflexul apare daca esti lasata sa te simti in siguranta. Daca nu, esti moarta de spaima, primesti coate-n burta, esti obligata...e ca si cum ti s-ar provoca vomitatul. Oribil.

Luna1, multumesc pentru ce ai spus. Nimeni nu stie mai bine decat femeia cum trebuie sa fie. Uneori n ani de specializare dau un complex de Dumnezeu, care iti dau dreptul sa crezi ca daca nu dictezi tu cum impinge gravida aia e o inutila. Da-i incredere si conditii umane, plus timp, sa vezi cum stie. Si o sa ai surpriza ca nici nu mai e nevoie de fir care se aboarbe, caci epiziotomia e o bestialitate.

Ca si cu masuratorile de bazin. "Stramta in solduri" la 13 saptamani e alta prostie.

asa a fost

poze

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Luna, depinde de dinamica pe care o au colul si uterul tau . La a doua nastere nu mai sunt toti timpii nasterii ca la prima , este cu totul altceva.
Si da , multe femei la nastere imping "in gat" , nu imping corect si atunci pt. a nu suferi copilul trebuie sa fie ajutate sa impinga.
E complicata ginecologia , nu tine de reflex si spun asta din cauza ca am asistat la muuuuulte nasteri . Si ba da , Paulush , practica in spital te ajuta sa stii mai bine decat practica ta personala.
Du-te sa vezi diferenta dintre o nastere la primipara respectiv secundipara , la o femeie speriata si la una calma . Sa le vezi din afara , nu ca si pacienta.
Trebuie sa stii cum sa impingi , ca multe femei imping cum au vazut la TV , tipand , crezand ca aaa e mai bine si mai cu forta.
In fine , obstetrica este complicata , ar fi frumos sa fie asa cum spuneti voi , dar in spatele impingerilor stau extrem de multi parametrii.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Xio normal ca sunt nasteri diferite, normal ca moasa e specializata, insa asa cum cea din Romania era calificata la fel era calificata si cea din UK. Cea din UK ii spunea sotului sa se uite atent cum natura isi urmeaza cursul, ea nu a intors macar copilul, am nascut pe pat, intrebata in prealabil in ce pozitie doresc sa ma asez confortabil (puteam sa nasc in picioare, pe spate, in patru labe sau cum credeam eu ca ma simt mai bine). Ea nu a atins copilul decat sa il ia sa mi-l puna pe piept. Apoi cordonul a fost taiat cand s-a oprit din pulsat.

Ce vroiam eu sa spun e ca in Romania m-au pus sa imping cand inca nu aveam senzatia, desi nu urlam, nu ma zbateam, nu plangeam. In momentul cand a aparut cu adevarat senzatia de impins, natural, ea zbiera sa nu mai imping ca nu a venit inca doctorul. De parca poti opri acel reflex. Iar in momentul expulziei m-a pasat puternic pe burta rezultand intr-o ruptura interna de toata frumusetea (m-au cusut o ora jumatate pe viu, daca n-am plans in timpul travaliului am recuperat la cusut). Desi aveam episiotomie facuta normal preventiv. Lucru confirmat de dr.

La al doilea copil mi-au pus in vedere ca vor performa episiotomie numai la nevoie, dupa ce capul copilului este crowned (in coroana), nu au performat-o si am avut o ruptura pe vechea episiotomie care a necesitat doar un fir. Daca la primul copil nu am stat in fund trei luni, la al doilea am stat in sezut imediat, n-am avut nicio durere.

Sincer cred ca sunt de acord cu Paulush, atitudinea de Dumnezeu ar trebui sa dispara din sistemul de sanatate romanesc, mai trebuie ascultate si doleantele si instinctele pacientului. Aici iti faci plan de nastere daca doresti care este urmat de moasa atat timp cat nu apar complicatii. Adica poti scrie daca doresti episiotmie sau nu, daca doresti medicatie sau nu, cine tine primul copilul in brate, cine il imbraca, etc.

Nu mai intru in detalii despre cum se poarta dupa nastere, cum in Romania (desi am avut o nastere superba comparativ cu ce citesc si aud) mi-au luat baiatul si l-au dus si l-am vazut la program, aici mi-au cerut voie sa o ia sa o imbrace, mi-au cerut voie sa o cantareasca, mi-au cerut voie sa-i faca vit K, copilul nu a disparut de langa noi nici o secunda, cat am mers (pe picioarele mele) la cusut a stat la tati in brate. Si culmea, toate astea nu costa nimic.

Mergi la inceput

Luna , tin sa fac o precizare: aici in maternitate nu am vazut moase , doar asistente . Exista colegiul de moase dar eu la nasteri nu le-am vazut.
Asta cu impinsul se face atunci cand pacienta nu impinge bine , daca o face ok nu se pune nimeni sa impinga.
Epiziotomia se face de rutina la prima nastere pt. ca printre altele s-a demonstrat ca scade riscut prolapsului si incontinentei urinare .
La a doua nastere nu se mai face epizio decat daca e nevoie (in functie de cum decurge nasterea) , deci e normal ca nu ti-au facut.

Aia cu zbieratul sa nu mai impingi ca nu e dr demonstreaza ca femeia nu era moasa , si in plus e de cascadorii rasului/plansului.
Si femeia pe care am asistat-o eu a fost scutita de epiziotomie si i-am pus un singur fir .

In privinta experientei per total da , sunt diferente mari , incepand de la faptul ca la noi daca ai ghinion eti cu vulva spre usa si trec toti pe acolo , poti sa prinzi o asistenta plictisita sau un dr plictisit , conditiile samd.

Eu spun doar ca atunci cand esti acolo trebuie sa impingi corect, sa respiri corect , altfel nasterea decurge mai greu.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO
.
Epiziotomia se face de rutina la prima nastere pt. ca printre altele s-a demonstrat ca scade riscut prolapsului si incontinentei urinare .
La a doua nastere nu se mai face epizio decat daca e nevoie (in functie de cum decurge nasterea) , deci e normal ca nu ti-au facut.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Asta e alt mit.

Aici nu ti se face episiotomie indiferent la a cata nastere esti, DECAT daca necesita. Mai exact cand capul copilului este in coroana moasa/dr evalueaza daca riscul este mai mare daca te rupi sau daca ai episiotomie. Daca te rupi rau se prefera episiotomia pentru o recuperare mai usoara, daca ei considera ca ruputura va fi mai mica nu se face epi. Aici putine mamici ajung la episiotomie, repet idiferent la a cata nastere esti.

Mergi la inceput

Nu este un mit ci o statistica medicala.
Fiecare tara abordeaza un tratament altfel, de-aia sunt influente anglo-saxone , francofone samd chiar si in medicina legala.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput